• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Manifestacija "ILIJAŠKI DANI" u terminu 19.-25.07. Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 04 Lip 2015 11:39

Piše : Enisa Mešetović

U prostorijama Velike sale Općine Ilijaš, održana je  prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2015.

Organizacioni odbor u sastavu Benis Fazlić, direktor JU KSC I RADIO ILIJAŠ- predsjednik, Damir Filipović predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš-član, Meliha Avdibegović pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove-član, Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti-član, Omer Kadrić komandir policije Pete policijske uprave Policijska stanica Ilijaš-član, Alan Šerak v.d. rukovodilac KJKP “Rad“-Radna jednica Ilijaš-član i Nijaz Štitkovac direktor OJ “Dom zdravlja Ilijaš“ JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“-član , na prvoj sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog Poslovnika o radu Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2015.godine. Pored navedenog, za potpredsjednika Organizacinog odbora jednoglasno je izabran Alan Šerak.

Najviše govora bilo je oko pripremnih aktivnosti organizacije Manifestacije “ILIJAŠKI DANI“, te odabira datuma održavanja Manifestacije. U skladu sa terminima održavanja ovakve vrste manifestacija u susjednim općinama te terminu mjeseca Ramazana, jednoglasno je odlučeno da se Manifestacija kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2015. održi u periodu 19.07.-25.07.2015.godine.

Prisutnim se obratio i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je pohvalio dosadašnji rad Organizacionog odbora. „Prema ranijim iskustvima, vjerujem da će i ove godine Ilijaški dani proteći u najboljem redu i da će naši građani biti zadovoljni“, istakao je načelnik Fazlić.
Organizacioni odbor Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2015., na narednoj sjednici utvrdit će Plan i Program ovogodišnje Manifestacije.

 
Obilježen Dan logoraša općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 02 Lip 2015 11:30

Piše: Nermina Avdukić

dan-logorasa-2-150x150Udruženje logoraša Ilijaš obilježilo je i ove godine Dan logoraša općine Ilijaš. To je dan kada se podsjeća na mnogobrojna zatvaranja i protjerivanja Bošnjaka i Hrvata sa područja općine Ilijaš, te cijele BiH. Bolna i živa su sjećanja i danas na period 1992-1995 kada su naši sugrađani zatvarani u logore, ubijani, a mnogi od njih i danas su nestali.

„Danas mi je posebno drago vidjeti prisutnu djecu, koja nisu bila svjedoci krvave historije opstanka naše države, jer ovaj datum mi obilježavamo zbog njih, oni moraju biti upoznati sa historijom svoga naroda i znati važnost i značenje ovakvih datuma,“ kazao je predsjednik Udruženja logoraša općine Ilijaš Sabahudin Šehić.

Tokom 1992. godine na području današnjeg Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva formirana su 32  agresorska logora, kroz koje je prošlo blizu 10 000 ljudi, skoro 1000 ih je ubijeno, a 285 logoraša se vode kao nestali.

Opširnije...
 
Obilježena 23. godišnjica stradanja u Bioči Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 01 Lip 2015 10:48

Piše: Enisa Mešetović

bioca1Početkom 1992. godine srpski agresor zarobio je cjelokupno bošnjačko stanovništvo Gornje Bioče i zatvorio ih u objekat osnovne škole, nakon čega je odvojio žene i djecu od muškaraca te ih odveo na druge logorske destinacije, kao što su željeznička stanica u Podlugovima i Planjina kuća u Semizovcu. Mnogi od njih mučeni su a zatim ubijani u navedenim logorima, a najveći zločin izvršen je na brdu Žerovanj, gdje su na najmonstruozniji način mučena i likvidirana 23 Biočana, dok su ostali poginuli u živim štitovima, koje je koristio agresor ili kao pripadnici Armije RBiH. Danas, 2015. godine obilježavaju se 23 godine od stravičnog stradanja bošnjačkog stanovništva Bioče, koji su bez imalo oklijevanja branili svoj grad i svoju domovinu. Nažalost, mnogi od njih nisu uspjeli preživjeti mučenja i progone srpskog agresora. Bioča je dala svojih 47 šehida.

Opširnije...
 
Obilježen dan Osnovne škole "Podlugovi" Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 29 Svi 2015 11:38

POD-4-300x200Prigodnim programom, danas je u 10 sati, obilježen dan OŠ „Podlugovi“ u Podlugovima. Ono što je najvažnije za funkcionisanje jedne škole i što direktor Branislav Pavlić ističe, jesu sami učenici:

„Prvenstveno to su naši učenici sa svojim interesima. Naša obaveza je otvaranje slobodnog prostora u kojem će djeca biti ono što oni žele.“

Škola je nastala prije 18 godina, tačnije 1998. razdvajanjem resursa današnje OŠ „Hašim Spahić“ u Ilijašu.

„Uz velike napore mojih prethodnika, napravili smo sve ovo što se danas može nazvati OŠ „Podlugovi“ u Podlugovima. Uvijek smo se trudili da to bude nešto što miriše djecom, roditeljima i nastavnim kadrom kao i drugim osobljem. Pohvalio bih kolegu koji odlazi u mirovinu, Edhema Kadrića, koji je nizao sjajne rezultate u Kantonu Sarajevo „

Ove godine , 480 učenika pohađa ovu javnu ustanovu.

„Imamo blage tendencije porasta, ali za nas je mnogo bitnije to da smo ušli u jedno razdoblje koje je poprilično stabilno. Nema više velikih oscilacija.“

Nastavnica bosanskog jezika i književnosti, Edina Durić, iz godine u godinu je zadužena za najljepši dio, a to je sama priredba. Preko 100 učenika koji su uključeni u današnju priredbu itekako govori o aktivnostima škole. Nastavnica Durić kaže da se svakom prilikom trudi da se taj broj poveća kako bi svako dijete dobilo priliku da pokaže ono što najbolje zna i voli da radi.

„Naše priredbe su sadržajne od samog orkestra bez kojeg je priredba nemoguća, zatim hora, dramske sekcije, male i velike grupe folklora, itd. Naša djeca su vrlo aktivna i jedva čekaju svaku priredbu kako bi na svoj način obilježili svaki događaj. Sa tačkama sa kojima se ovdje predstavljaju, naši učenici su spremni učestvovati na bilo kojem takmičenju. Postoje skriveni talenti kod djece i ovo je izuzetno lijepa prilika da pokažu šta znaju.„

Čestitamo nastavnom osoblju i djeci Dan OŠ "Podlugovi". 

Piše : Alma Omerović

 

 

 
Odlični rezultati stipendista Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 29 Svi 2015 06:38

aminasljivoAmina Šljivo, studentica II ciklusa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dobitnica  Zlatne značke Univerziteta Sarajevo za najbolje rezultate ostvarene tokom školovanja na prvom ciklusu Elektrotehničkog fakulteta, stipendista Općine Ilijaš, obratila se Općini Ilijaš saopćenjem, koje prenosimo u cjelosti:

"Kao stipendista Općine Ilijaš želim da podijelim sa Vama svoj uspjeh, kao i uspjeh mog fakulteta.
Oko 130 studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, od čega oko 40 takmičara u naučnim disciplinama, je u periodu od 18.-25. maja branilo boje ETF Sarajevo (i Bosne i Hercegovine) na međunarodnom susretu studenata elektrotehnike održanom u Bečićima, Crnoj Gori. Održano je 14 takmičenja u nauci, kao i veliki broj sportskih takmičenja.

U konkurenciji od 20 fakulteta elektrotehnike iz regiona (http://www.elektrijada.com/index.php?id=47&sadrzaj=33&jezik=sr) ETF Sarajevo je osvojio zavidno drugo mjesto u nauci, i treće u generalnom plasmanu (evidentno smo lošiji sportisti, u odmjeravanju mozgova smo se pokazali kao mnogo bolji). Ovo je najveći uspjeh fakulteta na elektrijadama do sada.

Ja sam se takmičila kao član prvog tima u dvije naučne discipline: "Teorija električnih kola" gdje je moj tim osvojio PRVO mjesto, te iz oblasti "Automatika" gdje je moj tim osvojio DRUGO mjesto. U prilogu Vam šaljem nekoliko slika sa elektrijade, slike naših priznanja, pehara i diploma, kao i slike mojih naučnih timova.

Još jednom, želim iskazati zahvalnost na povjerenju ukazanom os strane moje općine, kao i novčanoj pomoći kojom podržava svoje studente u vidu stipendije. Zbog podrške koju nam pružate, mi ćemo nastojati biti sve bolji".

Općinski načelnik i uposlenici Jedinstvenog Općinskog organa upućuju iskrene čestitke Amini i žele puno uspjeha u daljem radu.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1301
mod_vvisit_counterJuče3480
mod_vvisit_counterOva sedmica9217
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41213