• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Ispraćaj u penziju uposlenika Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 14:07

slika1Općinski načelnik, Kolegij Općinskog načelnika i Dopredsjedavajući Općinskog vijeća, danas su svečano ispratili u penziju, g. Mašić Nusreta - savjetnika Općinskog načelnika, g. Saudina Mešetovića – direktora JKP "Vodostan" Ilijaš i g. Alić Munira – šefa Odsjeka za katastar Općine Ilijaš. 
Općinski načelnik g. Akif Fazlić, na samom početku je poselamio i pozdravio prisutne i istakao da: "sticajem okolnosti u periodu od 5 mjeseci, tri naša čovjeka koja su svojim radom, svojim pozicijama, svojim aktivnostima u društvenom životu Općine Ilijaš u profesionalnom i političkom smislu obilježili jedan dugi i veoma važan period ove Općine, otišli su u penziju.slika3
Sastali smo se da ozvaničimo ovaj trenutak, zahvalimo se našim kolegama i poželimo svaku sreću u njihovom daljem životu. Radili su u jednom periodu koji je bio historijski jako bitan za općinu. Period rata, period odbrane, period obnove, period razvoja ove općine i u svim tim aktivnostima dali su značajan doprinos u oblastima i na pozicijama na kojim su bili.
Ostavili su jedan prepoznatljiv trag u poslovima u kojima su radili u ovom periodu. Još jednom hvala vam na svemu što ste učinili i želim vam puno zdravlja, sreće i da i dalje ostanete uključeni u pore društvenog života".

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, također se obratio prisutnim i istakao :: "da su ovo ljudi koji su iznijeli jedan vrlo težak društveno-politički momenat u istoriji ovog grada, u toku rata, nakon rata. Ispraćamo dva načelnika, ljude koji su nosili društveno-političku odgovornost na najbolji mogući način. U svoje lično ime i u ime općinskog odbora SDA Ilijaš želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem životu i radu i da nastavimo saradnju i u daljem periodu. Čestitam vam još jednom i želim puno zdravlja, sreće i uspjeha".

Zamjenica Općinskog načelnika g.Meliha Avdibegović, u ime kolegija, poželjela je dugu penziju, dobro zdravlje i izrazila zahvalnost za odnos prema poslu.

Prisutnim su se obratili i sami penzioneri, koji su se zahvalili Općinskom načelniku i Pomoćnicima Općinskog načelnika na saradnji. Prisutni su poželjeljeli jedni drugim prije svega dobro zdravlje i sreću u daljem radu. Na ovom skupu su istakli da su eventualne nesuglasice koje su bile prisutne u toku posla zaboravljene, te da se trebaju držati zajedno u ovim teškim vremenima. Poručeno je i mlađim generacijama da nastave put tamo gdje su oni stali.

Penzionerima su uručene prigodni pokloni i zahvalnice Općinskog načelnika.

Podsjetimo, g. Saudin Mešetović obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 1996.-2000. godine, a otišao je u penziju sa mjesta direktora JKP "Vodostan" Ilijaš.
Gospodin Mašić Nusret obavljao je funkciju Općinskog načelnika u periodu od 2000.-2012. godine, a potom je bio zaposlen na poslovima savjetnika Općinskog načelnika.
G. Munir Alić obavljao je poslove Šefa katastra pri Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar Općine Ilijaš.


 

 
Počelo arheološko istraživanje u Kopošićima Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 10:53

ADHA Nakon opsežnih organizacijskih, operativnih, tehničkih i drugih priprema, 16.06.2015. godine, započeto je arheološko istraživanje nekropole stećaka u Koopošićima. Kao što je poznato, ova nekropola stećaka pripada velikom knezu bosanskom Batiću-Mirkoviću, njegovoj porodici i . . . On je svojevremeno stolovao u srednjovjekovnom bosasnkom gradu Dubrovniku, koji je bio centar istoimene župe, knežije pa nahije.
Inicijator i organizator arheološkog istraživanja Nekropole je je HKD "Napredak" Ilijaš uz pomoć Općine Ilijaš, koja je za realizaciju ovog Projekta obezbijedila novčana sredstva u iznosu od 9.000,00 KM za usluge stručne komisije.

Stručnu komisiju čine: arheolog dr. Adnan Busuladžić, direktor Zemaljskog muzeja u Sarajevu, arheolog Edin Bujak, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i glavni koordinator cjelokupnog projekta akademik Dubravko Lovrenović, inače profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i predsjednik Državne komisije za zaštitu kulturno-historijskoh nasljeđa u Bosni i Hercegovini.
Istraživačke radove prati i pomaže grupa studenata arheologije sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a tehničku, fizičku i logističku pomoć pruža, Služba Civilne zaštite, katastar Općine Ilijaš i firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš. . .
Domaćin ovoj uvaženoj komisiji i svim učesnicima je član UO HKD "Napredak", Ilijaš profesor Perica Mijatović iz Ilijaša/Tisovika/. Kao zavičajni entuzijast koji je do sada volonterski najdetaljnije istraživali Starobosanski grad Dubrovnik i ovu nekropolu stećaka, on je najzaslužniji što se, uopće, otpočelo ovo arheološko istraživanje nekropole stećaka kneza Batića u Kopošićima.Iako raseljeni širom Evrope i dalje, pojedini mještani okolnih mjesta, saznavši za ovu aktivnost, pokazali su se kao dobri "domaćini", doniranjem novčanih priloga kojim se osigurava ručak za, ne baš malobrojnu, ekipu u Kopošićima.

 
Ramazanska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 08:06

ramadanPovodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović uputili su čestitku u kojoj se navodi:


"Povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u lično ime i u ime naših saradnika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da mjesec Ramazan u živote vjernika donese vedrinu, snagu i optimizam.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun".

 
Općina Centar donirala Gradskom nogometnom stadionu 400 stolica Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 16 Lip 2015 11:51

DSC 0507Gradski stadion u Ilijašu, danas je dobio 200 stolica za tribine zahvaljujući donaciji Općine Centar i JU Centar za sport i rekreaciju. U narednom periodu očekuje se isporuka još 200 stolica, koje će ambijent Gradskog stadiona učiniti ljepšim i ugodnijim.
 
Iz uprave Nogometnog kluba "Ilijaš", kojem je Odlukom Općinskog vijeća dodijeljen Gradski nogometni stadion na upravljanje i korištenje, zadovolnji su ovim poklonom, te je tom prilikom, predsjednik Skupštine kluba, g. Senad Čustović zahvalio Općini Centar, na čelu sa Općinskim načelnikom g. Dževadom Bečirevićem i Predsjedavajućim Općinskog vijeća g. Nedžadom Ajnadžićem: "Ovo je značajan trenutak, jer ovo je početak onog o čemu mi maštamo. Početak dovođenja Gradskog nogometnog stadiona u optimalno stanje za ozbiljnije i ugodnije odigravanje utakmica. Ove stolice će uljepšati tribine i iduću sezonu dočekat ćemo u malo ugodnijem ambijentu. Možemo smatrati da je ovo je početak rekonstrukcije glavnog terena. U planu nam je i ugradnja vještačke trave na pomoćnom terenu kao i adaptacija pratećeg objekta".DSC 0508

Direktorica JU "Centar za sport i rekreaciju" g. Jasmina Polić je istakla da je : "ovo je jedan vid zajedničke saradnje, a u cilju interesa sporta. U budućnosti želimo proširiti našu saradnju sa drugim institucijama i uvijek smo na raspolaganju institucijama koje se bave sportom u smislu održavanja konsultacija, predlaganju strukturnih rješenja koja smo mi osmislili da bi na neki način imali samoodržive projekte. Ovo je teren koji ne bi trebao biti samo za lokalne potrebe, nego i značajnu ulogu u trenažnim aktivnostima šire društvene zajednice, jer je Sarajevo u deficitu sa sportskim terenima".

 
Obilježena još jedna tužna godišnjica stradanja Bošnjaka u Sokolini Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 15 Lip 2015 07:06

sokautobus-300x199U mjestu Sokolina, kod Ilijaša obilježena je još jedna tužna godišnjica od kako je agresor, prije 23 godine u autobusu svirepo ubio 48 nedužnih Bošnjaka iz naselja Ahatovići, Bojnik i Dobroševići, i stradanja 18 šehida i poginulih boraca Armije RBiH, koji su u pokušaju proboja prema slobodnoj teritoriji, poginuli na brdu Ranovača, braneći svoj narod i domovinu. Nakon 12-dnevnog mučenja i torture u logoru Rajlovac dovezeni su u blizinu naselja Sokolina gdje su na zvjerski način likvidirani.

Veliki broj porodica stradalih, preživjeli borci i logoraši, delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, te predstavnici Općine Ilijaš, Kantona Sarajevo, boračkih udruženja, stanovnici Ahatovića, Bojnika i Dobroševića, danas su položili cvijeće na mjestu masakra i odali počast žrtvama.

Masakr u Sokolinama je jedan od mnogobrojnih ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

Nakon strašnih tortura koje su prošli u logoru u Rajlovcu, gdje su proživljavali ono što ljudski um ne može ni zamisliti, mnogi od zarobljenih Bošnjaka, nisu ni slutili da će im lažno obećanje dato od agresora „da ih vode na razmjenu“ biti posljednja vožnja – vožnja u smrt.

Tog 14. juna 1992. godine neprijateljske snage naredile su mještanima Bojnika, Dobroševića, Ahatovića koji su bili zarobljeni u logoru u Rajlovcu, da uđu u autobus koji ih je navodno, trebao odvesti na razmjenu. Ali, tada je neprijatelj, umjesto na razmjenu, 56 nenaoružanih logoraša odvezao u Sokolinu, gdje su ih na najsvirepiji način ubili.

Opširnije...
 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1400
mod_vvisit_counterJuče3480
mod_vvisit_counterOva sedmica9316
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41312