• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Ramazanska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 17 Lip 2015 08:06

ramadanPovodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Damir Filipović uputili su čestitku u kojoj se navodi:


"Povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u lično ime i u ime naših saradnika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da mjesec Ramazan u živote vjernika donese vedrinu, snagu i optimizam.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun".

 
Općina Centar donirala Gradskom nogometnom stadionu 400 stolica Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 16 Lip 2015 11:51

DSC 0507Gradski stadion u Ilijašu, danas je dobio 200 stolica za tribine zahvaljujući donaciji Općine Centar i JU Centar za sport i rekreaciju. U narednom periodu očekuje se isporuka još 200 stolica, koje će ambijent Gradskog stadiona učiniti ljepšim i ugodnijim.
 
Iz uprave Nogometnog kluba "Ilijaš", kojem je Odlukom Općinskog vijeća dodijeljen Gradski nogometni stadion na upravljanje i korištenje, zadovolnji su ovim poklonom, te je tom prilikom, predsjednik Skupštine kluba, g. Senad Čustović zahvalio Općini Centar, na čelu sa Općinskim načelnikom g. Dževadom Bečirevićem i Predsjedavajućim Općinskog vijeća g. Nedžadom Ajnadžićem: "Ovo je značajan trenutak, jer ovo je početak onog o čemu mi maštamo. Početak dovođenja Gradskog nogometnog stadiona u optimalno stanje za ozbiljnije i ugodnije odigravanje utakmica. Ove stolice će uljepšati tribine i iduću sezonu dočekat ćemo u malo ugodnijem ambijentu. Možemo smatrati da je ovo je početak rekonstrukcije glavnog terena. U planu nam je i ugradnja vještačke trave na pomoćnom terenu kao i adaptacija pratećeg objekta".DSC 0508

Direktorica JU "Centar za sport i rekreaciju" g. Jasmina Polić je istakla da je : "ovo je jedan vid zajedničke saradnje, a u cilju interesa sporta. U budućnosti želimo proširiti našu saradnju sa drugim institucijama i uvijek smo na raspolaganju institucijama koje se bave sportom u smislu održavanja konsultacija, predlaganju strukturnih rješenja koja smo mi osmislili da bi na neki način imali samoodržive projekte. Ovo je teren koji ne bi trebao biti samo za lokalne potrebe, nego i značajnu ulogu u trenažnim aktivnostima šire društvene zajednice, jer je Sarajevo u deficitu sa sportskim terenima".

 
Obilježena još jedna tužna godišnjica stradanja Bošnjaka u Sokolini Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 15 Lip 2015 07:06

sokautobus-300x199U mjestu Sokolina, kod Ilijaša obilježena je još jedna tužna godišnjica od kako je agresor, prije 23 godine u autobusu svirepo ubio 48 nedužnih Bošnjaka iz naselja Ahatovići, Bojnik i Dobroševići, i stradanja 18 šehida i poginulih boraca Armije RBiH, koji su u pokušaju proboja prema slobodnoj teritoriji, poginuli na brdu Ranovača, braneći svoj narod i domovinu. Nakon 12-dnevnog mučenja i torture u logoru Rajlovac dovezeni su u blizinu naselja Sokolina gdje su na zvjerski način likvidirani.

Veliki broj porodica stradalih, preživjeli borci i logoraši, delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, te predstavnici Općine Ilijaš, Kantona Sarajevo, boračkih udruženja, stanovnici Ahatovića, Bojnika i Dobroševića, danas su položili cvijeće na mjestu masakra i odali počast žrtvama.

Masakr u Sokolinama je jedan od mnogobrojnih ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

Nakon strašnih tortura koje su prošli u logoru u Rajlovcu, gdje su proživljavali ono što ljudski um ne može ni zamisliti, mnogi od zarobljenih Bošnjaka, nisu ni slutili da će im lažno obećanje dato od agresora „da ih vode na razmjenu“ biti posljednja vožnja – vožnja u smrt.

Tog 14. juna 1992. godine neprijateljske snage naredile su mještanima Bojnika, Dobroševića, Ahatovića koji su bili zarobljeni u logoru u Rajlovcu, da uđu u autobus koji ih je navodno, trebao odvesti na razmjenu. Ali, tada je neprijatelj, umjesto na razmjenu, 56 nenaoružanih logoraša odvezao u Sokolinu, gdje su ih na najsvirepiji način ubili.

Opširnije...
 
Obavijest Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 10 Lip 2015 13:39

Obavještavamo korisnike usluga da zbog zamjene stolarije na zgradi Općine Ilijaš, Odsjek za katastar neće pružati usluge građanima u petak, 12.06.2015. godine.

 
Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo posjetio Općinu Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 10 Lip 2015 13:20

miniDanas je u kabinetu Općinskog načelnika održan sastanak sa Ministrom za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo, g. Hasanspahić Senadom, Pomoćnikom ministra g. Begić Adnanom, zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo g. Čelik Mirzom i dopredsjedavajućim Općinskog vijeća g. Dević Mahirom.
Povod sastanka je realizacija Projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na području Općine Ilijaš. Ministarstvo na godišnjem nivou izdvaja namjenska sredstva iz Budžeta za svih 9 općina s područja Kantona Sarajevo za realizaciju ovih projekata.
Ministar g. Hasanspahić je naglasio da je: "ovo jedna nova metodologija i način rada Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo i saradnje sa općinama, a u cilju što brže realizacije planiranih projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacionih sistema".
Ministar je naglasio da je Ministarstvo na čijem je čelu, već pripremilo okvirni Sporazum za realizaciju ovih infrastrukturnih Projekata u Općinama Vogošća i Ilijaš, te da bi njihova realizacija mogla započeti nakon rebalansa Budžeta Kantona Sarajevo.
ministrOpćinski načelnik g. Akif  Fazlić je izrazio zadovoljstvo posjetom Ministra i saradnika Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo i naglasio da: "Općina Ilijaš ima još puno projekata vezanih za oblast vodosnadbijevanja i tretman otpadnih voda. Na ovom sastanku najviše smo razgovarali o izgradnji novih kanalizacionih mreža, novoj metodologiji rada Ministarstva, pristupu projektovanja i međusobnoj saradnji i sufinansiranju projekata. Ono što je sada u fazi realizacije je izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije u naselju Luka i Industrijskoj zoni "Luka". Dakle, jedan zaista značajan projekat koji finansira Federalno ministarstvo poduzetništva, Općina Ilijaš i dijelom Ministarstvo za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo.
Također smo razgovarali o nekim projektima u drugim Mjesnim zajednicama koje ćemo kandidirati i za čiju realizaciju ćemo nastojati obezbijediti novčana sredstva nakon rebalansa Budžeta Kantona Sarajevo", izjavio je za medije Općinski načelnik.
Ministar je danas održao sastanak i u Općini Vogošća.
Realizacija ovih Projekata svakako će doprinijeti boljem i kvalitetnijem vodosnabdijevanju i rekonstrukciji kanalizacionih mreža na području Općine Vogošća i Ilijaš.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 

 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1658
mod_vvisit_counterJuče3322
mod_vvisit_counterOva sedmica1658
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7932