• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježavanje 22. godišnjice masakra u Lješevu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 01 Lip 2014 11:43

ljesevo2013U četvrtak 05. juna 2014. godine Ilijašani će obilježiti još jednu tužnu godišnjicu – dvadeset dvije godine od dana kada je izvršen masakr nad stanovnicima ilijaškog sela Lješevo.

Petog juna 1992. godine na zvjerski način su strijeljana 22 stanovnika ovog sela, nakon što su ih njihove prve komšije, pripadnici srpskih vojnih formacija, izveli iz domova i opljačkali.

Na ovom mjestu su ubijeni: Ćamil i Izet Avdukić, Suljo, Munira, Hasan, Arif, Meho, Safet, Ibrahim, Huso i Amir Fazlić, Husnija, Mujo, Jasmin, Mensud, Fadil, Mehmed i Munir Masnopita, Arif Omanović, Zubejda Suljić, Nijaz Nuhić i Asim Karavdić.

Manifestacija pod nazivom „Da se ne zaboravi“ održava se svake godine na samom mjestu stradanja, gdje danas stoji moderno uređeno spomen obilježje sa imenima stradalih. Bit će upriličen prigodan program i odavanje počasti žrtvama ovog strašnog zločina.

 
Održana javna tribina o temi “Bračni sterilitet i inkontinencija” Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 30 Svi 2014 17:20

tribinasU organizaciji Kantonalnog odbora SDA a u saradnji sa Asocijacijom žena SDA i Asocijacijom Fatma Ilijaš danas je u našem gradu održana javna tribina o malo poznatim temama " Bračni sterilitet i inkontinencija"

Predavači su bili eminentni doktori, uposlenici Klinike za urologiju Klinčkog centra Univerziteta u Sarajevu dr.Mustafa Hiroš, dr. Mirsad Selimović i docent Benjamin Kulovac.

Doktor Mirsad Selimović naglasio je da su teme nesvakidašnje pa je u svom izlaganju obrazložio temu bračnog steriliteta, a posebno tzv. muški infertilitet-neplodnost. Objasnio je pojam, nastanak, uzroke i medicinski tretman i način liječenja muškog infertiliteta. selmap

Opširnije...
 
Upozorenje pčelarima da zaštite košnice prilikom zaprašivanja Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 30 Svi 2014 13:47

zaprasIako je najavljeno za danas, Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine saopćeno je da se za sutra odgađa predviđeno potpisivanje 
Sporazuma o saradnji Republike Hrvatske, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine za preduzimanje dezinsekcijskih mjera iz zraka na poplavljenim područjima u ove tri države.

Sporazum je uime BiH trebao potpisati ministar civilnih poslova Bosne i Hecegovine Sredoje Nović, u Županji, u Hrvatskoj.

 Iz Federalne uprave Civilne zaštite napominju da datum zaprašivanja iz zraka nije određen , te da će javnost o tome biti blagovremeno obaviještena.

Opširnije...
 
Informacija o ekploataciji šume na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 30 Svi 2014 12:52

sumebihNa području općine Ilijaš Sarajevo-šume eksploatišu 46 posto ukupnog šumskog fonda KS-a, potvrdio je i Nevres Alispahić, izvršni direktor Oblasti za šumarstvo u Informaciji koja je prezentirana Općinskom vijeću Ilijaš.

Vijećnici su dali saglasnost na Odluku, kojima će se ekploatacija šume nastaviti u ovoj godini, a vršit će je ŠPP “Gornjebosansko”.

Ono što građani najviše traže je da se dio dobiti vrati u lokalnu zajednicu u kojoj se vrši eksploatacija i da se više ulaže u sanaciju i popravku puteva koji su, posebno u zonama ekploatacije, u velikoj mjeri uništeni ili oštećeni. Bitno je i da se ulaže u zaštitu i liječenje biljaka, te naravno pošumljavanje.

U 2013. godini nije bilo značajnijeg ulaganja u lokalnu infrastrukturu osim redovnog zimskog i ljetnog održavanja puteva i rekonstrukcije pojedinih putnih pravaca za što je utrošeno 113.300,46 KM.

Vijećnik Besim Gljiva iz Stranke za Srednje naglašava da je šume sve manje i to je vidljivo golim okom, uprkos tme što su sve nelegalne jedinice za sječu šume-pilane, koje su smatrane glavnim razlogom enormne sječe i nestanka ovog prirodnog resursa, zatvorene.

Opširnije...
 
Ilijaški odbojkaši na Balkanskom festivalu odbojke Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 30 Svi 2014 12:05

odbojkasiolimpijadaOdbojkaški tim Bosne i Hercegovine  vratio se sa Balkanskog festivala odbojke za djecu koji je održan u Istanbulu u spektakularnom ambijendu Zabavnog parka ''Vajland''. Ovo takmičenje je održano pod sloganom ''odbojka pobjeđuje''. Na takmičenju je učestvovalo 18 ekipa iz devet zemalja : Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske. Vođa puta tima iz  Bosne i Hercegovine, Miloš Jelčić član Upravnog odbora OS BiH bio je prezadovoljan.
U sastavu tima BiH naš klub i našu Općinu predstavljala su tri dječaka: Ahmedspahić Abdullah, Barić Ivan i Kadrić Adin.
Ovi momci su dali veliki doprinos u osvajanju prvog mjesta za selekciju Bosne i Hercegovine.
Čestitamo ekipi Bosne i Hercegovine, a posebnono našim mladim odbojkašima.
"Uživali smo u svakom trenutku koji smo proveli na terenu ali i u samom Vajlandu, žao nam je što turnir nije trajao duže. Upoznali smo drugare iz drugih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i iz drugih zemalja i ovo je sigurno događaj kojeg ćemo se dugo sjećati"  - rekao je mladi odbojkaš Ivan Barić.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
PRISTUP INFORMACIJAMA
 

 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1336
mod_vvisit_counterJuče1871
mod_vvisit_counterOva sedmica14855
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35598