• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Potpisan Sporazum za dodjelu plastenika Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 05 Pro 2014 08:58

U Kabinetu Općinskog načelnika potpisan je Sporazum za Projekat dodjela plastenika u Ilijašu između "Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Bosni i Hercegovini (LDSC)", "Muslim Aid-a Bosna i Hercegovina (MAID)" i Općine Ilijaš.
Glavni cilj ovog Projekta je smanjenje siromaštva i pomoć ekonomskom oporavku u Općini Ilijaš, pomaganjem porodica u stanju socijalne potrebe u uspostavi održivog poljoprivrednog poduzetništva.
Projekat ima za cilj izabrati i provesti šestodnevnu obuku za 20 porodica, koje će biti izabrane na osnovu Javnog poziva, kako bi stekli vještine i znanja potrebna za poduzeća male plasteničke proizvodnje. Obuka će obuhvatati potrebne poljoprivredne i poslovne vještine u sklopu koje će odabrane porodice pripremiti kratak biznis plan kao dio finalnog testa.
Projektom će biti subvencionirana kupovina i dogovaranje instalacije startup paketa za svaku izabranu porodicu, što će uključivati 100 m2 plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama za jedan proizvodni ciklus. Obaveza porodica će biti da pripreme teren i doprinosi troškovima njihovog startup paketa.
Trošak po jednom startup paketu iznosi 2.450,00 KM, od čega će Općina sufinansirati 40%, što iznosi 980,00 KM, LDSC 40% tj. 980,00 KM a odabrana porodica 20% što iznosi 490,00 KM.
U narednim danima bit će raspisan Javni poziv za dodjelu plastenika, kojim će biti detaljno uređeni uslovi za apliciranja, te će po završenom Javnom pozivu Općina i MAID odabrati korisnike koji ispunjavaju uslove, a nakon provedene obuke pratit će se napredak učesnika i pružati podrška i stručni savjeti u skladu sa potrebama. Obaveza učesnika će biti da sačinjavaju izvještaj o napretku i poteškoćama s kojim se susreću učesnici kao i prednosti i uticaj projekta na zajednicu, godišnje u periodu od tri godine.

 
Obilježavanje 20-te godišnjice od slamanja neprijateljske ofanzive u Gajinama Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 05 Pro 2014 07:06

gajineUdruženje boraca odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995“Organizacija boraca oružanih snaga odreda Srednje“ u subotu 06.12.2014.godine u Gajinama organizuje obilježavanje 20-te godišnjice od slamanja neprijateljske ofanzive u širem rejonu .Pripremljen je i prigodan program :

12,00 –prijem delegacija na mjesto događaja

12,10-prisustvo građana i sudionika na mjestu događaja

12,30-polaganje ne spomen ploču

12,35-pozdravno obraćanje ratnih starješina

13,30-obraćanje predstavinika KS

Sjećajmo se, da se ne zaboravi i ne ponovi.

 
Danas Izbori u Islamskoj zajednici BiH Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 05 Pro 2014 07:00

znak-iz-izdDanas će biti održani Izbori u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini ,a izborna mjesta će biti otvorena od 09,00 do 19,00 sati. Na temelju odluke Glavne izborne komisije izbori u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini za nivoe džemata, medžlisa i Sabora IZ u BIH, za mandatni period 2014.-2018. godina, održat će se u tri ciklusa:

1. U petak 05. decembra 2014. godine održat će se izbori za nivo džemata na kojem se biraju članovi džematskog odbora, zastupnici džemata u skupštinu medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike.

2. U subotu 20. decembra 2014. godine održat će se izborne skupštine medžlisa za izbor članova izvršnih odbora medžlisa.

3. U nedjelju 21. decembra 2014. godine održat će se u svim izbornim okruzima izbori za članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U povodu izbora u Islamskoj zajednici, Rijaset i Sabor Islamske zajednice posebno su pozvali žene i mlade da se uključe u izborni proces i kandidiraju na izbornim listama na izborima za organe Islamske zajednice.

 
Odbojkaši Ilijaša dočekuju "Domaljevac" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Petak, 05 Pro 2014 06:58

okiOdbojkaši Ilijaša u subotu 06.12.2014.godine će u okviru 9. kola Premijer lige za muškarce odigrati meč protiv “Domaljevca“.  Utakmica će biti odigrana u Sportskoj dvorani Ilijaš u 18,00 sati.

Pozivamo ljubitelje odbojke da budu dio ovog sportskog događaja.

 

 
Otvorene adaptirane prostorije MZ Malešići Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 04 Pro 2014 12:35

SAM 1863Presijecanjem vrpce danas su svečano otvorene adaptirane prostorije ureda Mjesne zajednice Malešići. Radi se o projektu ukupne vrijednosti od cca 25.000 KM, od čega je Općina Ilijaš obezbijedila 10.000,00 KM a preostala sredstva građani MZ Malešići, koji su ujedno bili i izvođači radova. 
"Otvaranjem ovih prostorija stvorili su se adekvatni uslovi za rad kako Savjeta MZ, tako i zborova građana, Udruženja registrovanih na ovom području kao i širok spektar drugih aktivnosti. Realizacija ovog projekta je dokaz da Općina prepoznaje ozbiljno kandidovane projekte i obezbijedi finansijska sredstva za njihovu realizaciju.SAM 1866
U ovoj godini riješeno je nekoliko gorućih problema na području ove MZ, od kojih su najznačajniji vodosnadbijevanje pitkom vodom Gornjih Malešića i pitanje kanalizacije.
Ovo je period donošenja Budžeta za 2015. godinu i ja vas pozivam da uzmete aktivno učešće  u kreiranju Budžeta za 2015. godinu kandidovanjem ozbiljnih i prioritetnih projekata"- rekao je Općinski načelnik g. Akif Fazlić..
Prisutnim se obratio i Predsjednik Savjeta MZ Malešići gospodin Mirsad Hamzić i "zahvalio se u ime Savjeta MZ Malešići, u ime građana i u lično ime Općinskom načelniku, saradnicima u Općini Ilijaš i građanima MZ Malešići koji su pomogli u adaptaciji prostorija MZ Malešići, čime su se stvorili adekvatni uslovi za rad Savjeta i građanima omogućili bolji uslovi za rad i funkcionisanje, jer su Mjesne zajednice prva adresa na koju se građani obraćaju".

Općinski načelnik g. Akif Fazlić čestitao je građanima na ovom Projektu i poželio uspješan rad Savjeta MZ.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas40
mod_vvisit_counterJuče2205
mod_vvisit_counterOva sedmica18775
mod_vvisit_counterOvaj mjesec67966