• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općinski načelnik ugostio Balta Adina, osvajača bronzane medalje na Mediteranskom prvenstvu u karate Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 24 Ruj 2014 13:48

adinOpćinski načelnik g. Akif Fazlić je u svom Kabinetu upriličio prijem za Balta Adina, koji je na Mediteranskom prvenstvu, održanom u Crnoj Gori, kao član reprezentacije BiH u kategoriji seniori do 60 kg osvojio 3. mjesto i g. Buća Raifa trenera KK "Rašid Buća".

Općinski načelnik je čestitao mladom reprezentativcu na postignutim uspjesima i istakao da: " uz ozbiljan rad KK "Rašid Buća" moraju proizaći i ovakvi rezultati. Drago mi je da se Ilijašani nalaze kao nosioci priznanja, osvajači medalja. Mi kao Općina nastojat ćemo da pomognemo mladim ljudima koji se bave sportom, izdvajajući novčana sredstva iz Budžeta i tako stvarati bolje uslove za rad".
Trener KK "Rašid Buća", se zahvalio načelniku i istakao: "da mi je drago što je Općina Ilijaš i Općinski načelnik prepoznao naš rad. Uspjesi i medalje članova, reprezentativaca KK "Rašid Buća" nisu samo naši uspjesi, nego i uspjesi šire društvene zajednice.Ova ljudska podrška puno znači za budući rad i motivaciju našem klubu. Naš cilj je da u narednom periodu u Ilijaš donesemo i medalju sa Svjetskog prvenstva."
Trener je upoznao načelnika sa predstojećim aktivnostima, a to su između ostalih odlazak Balta Adina i Brkić Emine na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Bremenu, R.Njemačka, u novembru, kao i pripremama za učešće na Balkanskom seniorskom prvenstvu.
Adin se također, zahvalio Općinskom načelniku i rekao da ova medalja ustvari predstavlja početak pohoda na najsvjetlija odličja, te da će nastojati Općinu  Ilijaš predstaviti u što boljem svjetlu.

Ovom prilikom mladom reprezentativcu i treneru uručeni su pokloni kao znak pažnje.

 
Toplane još neće pustiti grijanje Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 24 Ruj 2014 12:50

toplaneNaglo zahlađenje primoralo je veći broj građana koji se griju na plin ili drva da počnu zagrijavati svoje domove. Korisnici centralnog grijanja morat će još sačekati.

KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo izvršile su u periodu od 15. do 19. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja kao i tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja 2014/2015. Pogoni su spremni za početak grijanja, a redovno se prati kretanje temepratura zraka.

"Trenutno još nisu stečeni uvjeti koji su definisani Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije da bi se postrojenja Toplana Sarajevo stavila u pogon. U kontaktu smo sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS koje je naše resorno ministarstvo i ukoliko uslovi eventualno budu stečeni mi ćemo zatražiti od njih saglasnost", poručili su  iz  Toplana .

Grijna sezona obično počinje kada prosječna temperatura zraka tri dana uzastopno bude 12 ili ispod 12 stepeni celzija, a najkasnije sredinom oktobra.

Iz Toplana ističu kako će korisnici centralnog grijanja biti pravovremeno obaviješteni o početku zagrijavanja i dnevnom režimu rada postrojenja.

 
Odluka o određivanju biračkih mjesta Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 24 Ruj 2014 09:17

izbori-2014Općinska izborna komisija Ilijaš donijela je Odluku o određivanju biračkih mjesta. Ovom Odlukom određuju se redovna biračka mjesta na području općine Ilijaš, te biračka mjesta za glasanje u odsustvu, određuje lokacija kao i nazivi biračkih mjesta za Opće izbore 2014. Cijelu Odluku možete pogledati i preuzeti s desne strane stranice.

 

 
Materijali za XXII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XXII sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

 Materijali za XXII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Počela obuka kandidata za članstvo u biračkim odborima Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 23 Ruj 2014 07:03

obukakomisija-340x160Počela je obuka kandidata za članstvo u biračkim odborima  koje su predložili politički subjekti registrovani za predstojeće opće izbore na području općine Ilijaš. Od strane 39 političkih subjekata u Ibiračke odbore predloženo je ukupno 315 kandidata, koji će do samih izbora imati više predavanja, a potom i test znanja. Od predsjednika OIK Ilijaš, Velida Fazlića doznali smo da će ovi članovi biračkih odbora  biti raspoređeni na 28 stalnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedan za glasanje u odsustvu. Obuka članova   započela je emitovanjem filma koji govori o samoj proceduri i toku izbornog procesa. Ukoliko se desi da neko od kandidatane  ne položi test ili odustane iz nekog drugog razloga, politički subjekt koji ga je predložio ima pravo na zamjenu.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1035
mod_vvisit_counterJuče2290
mod_vvisit_counterOva sedmica17784
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35469