• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Završeno saobraćajno-obrazovno takmičenje u Sportskoj dvorani Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Subota, 07 Lip 2014 14:10

amkadjevojciceU Sportskoj dvorani Ilijaš ove subote oko 15 sati i 30 minuta proglašeni su pobjednici 18. Finalnog saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola BiH u organizaciji BIHAMK-a i AMK Ilijaš. Poznata su imena pobjednika i pobjednica koje će našu državu predstavljati na Međunarodnom FIA takmičenju u Norveškoj.

Nakon teoretskih i praktičnih vježbi i dosta truda, među dječacima najbolji je bio Eldar Sarajlić, drugo mjesto pripalo je Amaru Beganoviću, a treće Jusufu Gabeli. I među djevojčicama je bila jaka borba iz koje je na kraju dana kao pobjednica izašla Hana Turak, druga pozicija pripala je Aldini Podanović, dok je treće mjesto zauzela Hanan Babić. Svim pobjednicima su, pored diploma, poklonjeni bicikli. bicikli

U ekipnom poretku najbolji su bili takmičari iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, drugi su bili predstavnici Tuzlanskog kantona, a treći Kantona Sarajevo.
Učenicima -učesnicima Kampanje "Sigurnim koracima kroz život“ koja je održana u sklopu takmičenja također su dodijeljene nagrade : fotoaparati, mp3 playeri, a za pobjednika tablet. Nagrade i diplome uručio je predsjednik BIHAMK-a Rasim Kadić.

Opširnije...
 
Pioniri NK Ilijaš putuju u Švicarsku Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 13:19

pionirnksvicaPioniri NK Ilijaš u subotu 07.06. 2014. putuju na turnir u švicarski grad Luzern. Tamo će ih dočekati domaćini Bosanci tj. familija Subašic na čelu sa Midhatom Midom kod koga je obezbijeđen smještaj i sve što momcima i pratnji bude potrebno.
-Subašici su i aktivirali ovaj projekat preko vođa puta  i podnijet će veliki teret, te je relizovan uz pomoć sponzora kojim se zaista zahvaljujemo: Općina Ilijaš na čelu sa Načelnikom Akifom Fazlićem te njegova pomoćnica Sanja Zagorac Jozić, cafe AURURA, Rasim Mahmutović- Stadion, Sadex Podlugovi, BIOS  Vratnica,  Ćevbdžinica Murat, Dijana, Mehdijano, Ašćinica Stari Ilijaš, TR Amko Mrakovo, kazao je za Radio Ilijaš Adnan Abadžija. Malim ilijaškim nogometašima želimo puno sreće i uspjeha na turniru.

 
Počele isplate dječijeg dodatka i naknada porodiljama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 11:51

mamabejbiIsplata aprilskih novčanih naknada korisnicima koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica sa djecom u Kantonu Sarajevo počela je danas. Za ovu namjenu Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS izdvojilo je sredstva u ukupnom iznosu od 2.598.000,00 KM.

Pravo na novčanu naknadu za dječiji dodatak, jednokratne novčane pomoći za opremu bebe, naknade umjesto plaće ženi/majci u radnom odnosu, naknade ženi/majci koja nije u radnom odnosu, subvencije obdaništa, zdravstvenu zaštitu i pomoć u prehrani djeteta ostvarilo je 30.528 korisnika.

 
Sutra "Sigurnim koracima kroz život" u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 11:39

 fiamiaSaobraćajno-preventivnu kampanju "Sigurnim koracima kroz život“ i 18. Finalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola BiH realizirat će BIHAMK i AMK Ilijaš sutra u Ilijašu.

Kampanja "Sigurnim koracima kroz život“ ima za cilj povećanje svjesti vozača o djeci kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju, kao i povećanje svijesti djece o opasnostima koje se kriju u saobraćaju na cestama.

U okviru kampanje simboličnog naziva, u periodu od 9 do 12 sati u Ilijašu bit će upriličena kratka šetnja jednoobrazno obučene djece na relaciji Plato KSC Ilijaš - ulica Hašima Spahića - ulica Kakanjska - zgrada Općine - šetalište - Plato KSC Ilijaš, s ciljem skretanja pažnje na prisustvo djece na cesti.

Po povratku na Plato KSC Ilijaš, prema programu kampanje, djeca će se takmičiti u izradi likovnih radova na temu kampanje ili u vožnji bicikla na improvizovanom poligonu, a tri najbolje ocijenjena učenika osvojit će vrijedne nagrade - tablet, fotoaparat i MP3.

Inače, ovom kampanjom BIHAMK se pridružio UN akciji "Moj svijet poslije 2015. godine“ te će svi zainteresovani građani tokom realizacije kampanje moći popuniti UN upitnik "MyWorld2015“ i tako učestvovati u prikupljanju 100.000 glasova za bolji saobraćaj i ceste, kazali su iz BIHAMK-a za Radio Ilijaš.

Opširnije...
 
Prošle su 22 tužne godine od stradanja 22 stanovnika Lješeva Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 05 Lip 2014 12:19

DSC03319Ilijašani su obilježili još jednu tužnu godišnjicu – dvadeset i dvije godine od dana kada je izvršen masakr nad 22 stanovnika ilijaškog sela Lješevo. Simbolika tih brojeva provlačila se kroz današnji program Manifestacije “Da se ne zaboravi”. Da li je po jedna godina za svaku žrtvu dovoljno tuge, sjećanja, boli?

I ove je godine imam iz Lješeva Nermin ef. Bahtanović učeči ajete dobro poznatog ašereta iz sure Bekare svojim gromkim glasom podsjetio da su šehidi živi. Hiljade prisutnih članova porodica stradalih, rodbine i građana Ilijaša na današnjem obilježavanju također je posvjedočilo tome. "I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate“!

Petog juna 1992. godine na zvjerski način ljudi su strijeljani, nakon što su ih pripadnici srpskih vojnih formacija, izveli iz domova i opljačkali. Nevine žrtve nisu imale kuda, opkolile su ih prve komšije.

Sjećanje na nevino stradale civile Lješeva i ove godine su zajedno organizovali rodbina stradalih i Općina Ilijaš. DSC03325

Opširnije...
 
<< Početak < « 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2045
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8153
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36762