• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
XVII sjednica Općinskog vijeća Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 26 Ožu 2014 12:42
27.03.2014. godine održat će se XVII sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Na dnevnom redu će se naći sljedeće tačke: 1. Vijećnička pitanja i inicijative 2. Izvještaj o realizaciji zaključka sa 16 sjednice OV-a 3. Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period 01.01.-31.12.2013.godine 4. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2013.godinu Javne ustanove "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" 5. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Plan rada Javne ustanove "Kulturnosportski centar i Radio Ilijaš" za 2014.godinu 6. Prijedlog Odluke o provedbi Programa mjera i ušteda sa socijalnim programom za 2014.godinu, a shodno Odluci Općinskog vijeća Ilijaš o davanju saglasnosti na Program mjera i ušteda sa socijalni programom broj:01/1-02-511-5/14 od 27.02. 2014.godine 7. Prijedlog Odluke o ustupanju prava korištenja nad zemljištem Udruženju Sportska akademija Ilijaš u svrhu izgradnje malonogometnog igrališta sa umjetnom travom 8. Prijedlog Odluke o usvajanju "Plana upravljanja čvrstim otpadom za područje općine Ilijaš za period 2014-2019.godine" 9. Prijedlog Odluke o prestanku statusa nepokretnosti u općoj upotrebi (K.O. SP_Podgora) 10.Prijedlog Odluke o prestanku statusa nepokretnosti u općoj upotrebi (K.O. SP_Donja Vogošća i K.O. SP_Ljubnići) 11. Nacrt Odluke o privremenom korišćenju javnih površina na području opštine Ilijaš 12.Prijedlog Kodeksa Etike izabranih zvaničnika općine Ilijaš 13. Izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za općinu Ilijaš za 2013.godinu
 
Izvanredan nastup članova KUD-a Ilijaš na Nevruz festivalu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 26 Ožu 2014 06:17

nacelnikkudU periodu od 16.3 do 22.3. 2014.godine članovi KUD-a Ilijaš su po drug put bili pozvani na Nevruz festival, koji se ove godine održavao u Eskišehiru. Također se održavala i ceremonija primopredaje zastava glavnih gradova Turskog svijeta između Eskišehira ( za 2013. godinu) i Astana ( Kazahstan).

-Turneja je protekla veoma radno jer su se članovi morali pripremati i za spektakularnu zajedničku koreografiju u izvođenju eminentnih ansambala iz 29 država organizacije Turskog svijeta, među kojima su i Azerbejdžan, Turkmenistan, Kina, Makedonija, Bugarska, Kosovo itd. turksoyilijasNaš Ansambl se predstavio sa koreografijom iz Sarajeva, u tradicionalnim narodnim nošnjama, kaže Azemina Habibić, predsjednica KUD-a Ilijaš.

Opširnije...
 
Još jedan trijumf OK „Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 25 Ožu 2014 12:07

okilijas16Proteklog vikenda su odbojkaši OK "Ilijaš" upisali i šesnaestu uzastopnu pobjedu u ligi. -Ovaj put je nastradala ekipa OK "Bosna" iz Sarajeva koja je poražena rezultatom 3:1 od naših "lavova", u ilijaškoj Sportskoj dvorani. Čestitamo momcima i pozivamo da se naši navijači spreme kako bi za petnaest dana u utakmici protiv OK "Gradina" zajedno proslavili ulazak u Premijer ligu, ponosno javljaju iz OK „Ilijaš“.

 
Ilijaš bogatiji za još jedan nacionalni spomenik? Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 24 Ožu 2014 10:58

spomenik1Planinarsko društvo “Igman”, općina Stari Grad Sarajevo podnijelo je peticiju državnoj Komisiji/Povjerenstvu za očuvanje nacionalnih spomenika da se nekropola od 26 stećaka koja se nalazi na lokalitetu Bandijera na planini Ozren, općina Ilijaš proglasi nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Na osnovu podnesene peticije, predstavnici Komisije/Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika i Službe za društvene djelatnosti općine Ilijaš, izašli su na lice mjesta i obavili uviđaj, te snimanje i evidentiranje stećaka, što će poslužiti kao podloga za izradu prijedloga Odluke za proglašenje ovog dobra nacionalnim spomenikom. Prijedlog Odluke bit će dostavljen Komisiji koja treba da zasjeda početkom aprila. spomenik2Ukoliko dođe do proglašenja nekropole sa stećcima na Ozrenu nacionalnim spomenikom to će biti sedmi po redu nacionalni spomenik na području općine Ilijaš. Do sada su nacionalnim spomenicima proglašeni: Nekropola sa stećcima u Kopošićima, Graditeljska cjelina Stari Grad Dubrovnik u Višnjici, Nekropola sa stećcima Srednje, Nekropola sa stećcima “Mramorje”, Nekropola sa stećcima u Donjim Ivančićima i Arheološko područje-Ostaci srednjovjekovnog grada i nekropola sa stećcima “Luka”.

 
Održano općinsko takmičenje iz CIVITAS-a "Projekt građanin" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 24 Ožu 2014 08:36

U prostorijama Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović", u subotu 22.03.2014. godine, održano je općinsko takmičenje iz Civitasa "Projekat građanin" za učenike ilijaških osnovnih i srednjih škola.
Na takmičenju, koje se odvija po Kalendaru općinskih takmičenja, smotri i drugih manifestacija za školsku 2013/2014. godinu učenici su birali aktuelne probleme iz svoje zajednice, istraživali ih, ponudili adekvatna rješenja i iste prezentirali pred stručnim žirijem.
Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola zauzela je OŠ "Đulistan" Lješevo sa temom "Zagađenost voda na području Općine Ilijaš", drugo mjesto zauzela je OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš sa temom "Dječiji parkovi", treće mjesto OŠ "Podlugovi" Podlugovi sa temom "Stop nasilju među vršnjacima" te četvrto mjesto OŠ "Srednje" Srednje sa temom "Nasilje u porodici".

Opširnije...
 
<< Početak < « 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas755
mod_vvisit_counterJuče1270
mod_vvisit_counterOva sedmica2025
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28874