• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 08 Ožu 2017 07:22
Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš, g. Mahir Dević, upućuju čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena  u kojoj se navodi:
 
Srecan-8-mart-300x300“Naše društvo još uvijek nije iskoristilo potencijal koji društveni angažman žene kao korist zajednici je potreban, kako kroz institucionalno djelovanje tako i kroz društvene procese. Stoga prisjećanje na ovaj dan ne treba biti ideološke naravi, niti demagoške teze o ravnopravnosti žena, nego potrebe da se afirmiše stvarna uloge žene u našem društvu.
 
Sa željom da se uloga žene u našem društvu razvija na najbolji način, da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrijednost našeg društva, svim ženama čestitamo 8. mart - Dan žena”. 
 
Dodijeljeni Ugovori o finansiranju sportskim i kulturnim udruženjima za rad u 2017. godini Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 07 Ožu 2017 14:32
DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 017Danas su u sali Općinskog vijeća svečano dodijeljeni Ugovori sportskim i kulturnim udruženjima koja će se finansirati iz Budžeta Općine Ilijaš za 2017. godinu. 
Na osnovu Javnog poziva za odabir projekata radi dodjele budžetskih sredstava namjenjenih udruženjima i fondacijama iz oblasti sporta i kulture koji je objavljen u decembru 2016. godine Članovi Komisije za sport i kulturu, kao stalno tijelo Općinskog vijeća Ilijaš pregledali su pristigle aplikacije, izvršili bodovanje te predložili Općinskom načelniku Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim i kulturnim udruženjima za 2017. godinu. 
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić, izrazila je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Ugovora, te istakla: "Služba za društvene djelatnosti je s Vama bila u izravnoj komunikaciji prethodna dva mjeseca. Danas smo zaključili Ugovore i od sutra već možemo transferisati sredstva koja očekujete. Na pragu je proljetna sezona za sportiste i mnoge aktivnosti za kulturna udruženja. Ja vam se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i nadam se da ćemo uspješno sarađivati i ubuduće".
 
Uvažavajući prijedlog Komisije za sport i kulturu Općinski načelnik je donio konačnu Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim i kulturnim udruženjima, koji je čestitao udruženjima na uspješno prođenom procesu apliciranja ali i na rezultatima koje su ostvarili u prošloj godini, te dodao: "Želim da rezultati iz domene kulture i sporta u ovoj godini budu još bolji i da svojim radom doprinosite imidžu naše općine. Mi smo se trudili da kroz Budžet obezbijedimo nivo sredstava za vaš rad, a svjesni smo da bi bilo dobro da ta sredstva budu veća, međutim Općina Ilijaš je još uvijek u fazi DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 018razvoja gdje nastojimo kroz materijalne programe i projekte doprinijeti boljim uslovima življenja naših građana. U narednim periodima nastojat ćemo da ova sredstva povećamo i da stvaramo bolje uslove za rad kulturnih i sportskih društava.
Želim vam još jednom čestitati, očekujem da ćete kroz saradnju sa Službom i Komisijom za sport i kulturu Općinskog vijeća realizovati svoje programe, transparentno utrošiti odobrena sredstva i biti u poziciji da se i dalje prijavljujete na javne pozive".
 
Ove godine iz Budžeta Općine Ilijaš za rad sportskih udruženja planirano je 145.000,00 KM, a za rad kulturnih udruženja 24.000,00 KM. 
V.d. Predsjednika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Iljko Barić, zahvalio se Općini Ilijaš i Općinskom načelniku što prepoznaju  i podržavaju rad sportskih i kulturnih udruženja i udruga. Nadam se da će i programske sadržaje koje budemo aplicirali u toku godine Općina Ilijaš podržavati i da ćemo ostvariti još bolju saradnju, rekao je g. Barić. 
 
Predsjednik Skupštine Omladinskog fudbalskog kluba Ilijaš Adnan Abadžija također se zahvalio Općini Ilijaš na izdvojenim sredstvima i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa NK"Jedinstvo" Ljubinići i NK "Ilijaš", te najavio u ljetnom periodu odlazak djece na turnir u Švicarsku.
 
Podsjetimo u 2017. godini iz Budžeta Općine Ilijaš će se finansirati sljedeća sportska udruženja: NK "Jedinstvo" Ljubinići sa 15.000,00 KM, STK "Hašim DodjelaUgovoraSportskimIKulturnimUdruzenjima 031Spahić" 14.000,00 KM, NK "Ilijaš" 28.000,00 KM, Atletski klub "Ilijaš" 6.000,00 KM, KK "Mladost" Ilijaš 7.000,00 KM, Karate klub "Rašid Buća 11.000,00 KM, Odbojkaški klub "Ilijaš" 23.000,00 KM, SID "Ilijaš 126" 7.500,00 KM, Taekwando klub Ilijaš 5.000,00 KM, Centar borilačkih vještina "BUNKAI" 3.500,00 KM, Sportska akademija Ilijaš 5.000,00 KM, Auto-moto klub "Ilijaš" 1.500,00 KM, USISR škola fudbala "Respect" Srednje 1.000,00 KM, USR "Alić Hidajet-Hitko" 1.300,00 KM i Omladinski fudbalski klub "Ilijaš" 2.500,00 KM. 
Kada je u pitanju rad kulturnih udruženja u 2017. godini planirano je finansiranje sljedećih udruženja: Udruženje za unaprjeđenje i razvoj kulturne baštine u BiH "Zlatne ruke" 4.000,00 KM, BZK "Preporod" 9.150,00 KM, KUD "Ilijaš" 5.500,00 KM, Udruženje žena "San" Ljubina 1.000,00KM i HKD "Napredak" 4.350,00 KM
 
Dodijeljena informatička opreme za MZ Općine Ilijaš uključene u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 03 Ožu 2017 11:32
DodjelaInformatickeOpreme 014Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300,000 KM. Naime, riječ je o paketu koji UNDP dodjeluje Mjesnim zajednicama na korištenje, kako bi ista oprema bila na usluzi građanima i olakšala rad Mjesnih zajednica.
 

Informatička oprema u vrijednosti 13.770,00 KM dodjeljena je Mjesnim zajednicama sa područja Općine Ilijaš koje aktivno učestvuju u realizaciji zajedničkog projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Danas su opremu dobile: MZ Ilijaš-grad, MZ Podlugovi, MZ Mrakovo, MZ Stari Ilijaš, MZ Misoča i MZ Srednje.
 
Načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić istakao je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu te čestitao svima na uspješnom radu i realizaciji dobrih rezultata.
 
DodjelaInformatickeOpreme 022Lijep povod da se danas vidimo ovdje, jer očito imamo šta da pokažemo. Rezultati rada već donose plodove i ovo danas je jedan plod rezultata u proteklih pola godine. Građani mjesnih zajednica imat će priliku koristiti ovu opremu, koju vi prije svega koristite u njihovu korist. Čestitam svima na uspješnom radu, te želim da ovaj isti projekat aktivno nastavimo, te tako dođemo do još većih rezultata koji bi poboljšali ambijent u mjesnim zajednicama. Želio bih da se zahvalim implementatorima ovog projekta, UNDP kao i vladama Švicarske i Švicarske. Mislim da je najveća satifkacija u ovom projektu dobar rezultat i dobra saradnja, koju se nadam da ćemo nastaviti i dalje”, naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Naredni korak projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” jeste dostavljanje projektne dokumentacije, za projekte koje su Mjesne zajdenice kandidirale kao prioritetne za svoje građane. Rok za dostavu dokumentacije je 17. mart 2017. godine, a krajnji rezultati projekta mogli bi se znati u junu 2017. godine.
 
Obraćanje Općinskog načelnika Akifa Fazlića povodom Dana reintegracije i Dana nezavisnosti BiH Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 02 Ožu 2017 15:41
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš, koja je održana 28.02.2017. godine povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, Općinski načelnik obratio se prisutnim. Obraćanje Općinskog načelnika prenosimo u cjelosti. 
 
SvecanaSjednicaOV 076"Koristim priliku da Vas sve poselamim i pozdravim, da Vam zaželim dobrodošlicu u našu Općinu, u naš Ilijaš i iskažem veliku zahvalnost svima vama koji ste danas svojim prisustvom uveličali ovaj  najznačajniji datum za Općinu Ilijaš.
Na današnji dan prije 21. godinu Općina Ilijaš je reintegrirana u Ustavno-pravni poredak Federacije Bosne i Hercegovine. 
29. Februara 1996. godine jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH i predstavnici lokalne vlasti naše općine ušli su u grad Ilijaš. Ovaj dan je značio početak povratka, kao i konačnu deblokadu Sarajeva. 
Proces reintegracije, obnove i povratka trajao je jako dugo. Kroz projekte međunarodne pomoći, pomoći Vlade Kantona Sarajevo, javnih preduzeća na nivou Kantona, Federacije Bosne i Hercegovine, kao i mnogih drugih uspjeli smo obnoviti Općinu Ilijaš. 
Nažalost tu obnovu i povratak mnogi Ilijašani nisu dočekali. 
314 šehida  i poginulih boraca ostali su u mezarjima i grobljima izvan naše Općine. S velikim bolom nosimo i činjenicu da još uvijek nismo pronašli naša 53 nestala sugrađanina, kao i da još uvijek niko nije osuđen za ratne zločine iz mjeseca maja i juna 1992. godine. 
Ovo je prilika i mjesto da iskažemo pijetet prema našim šehidima i poginulim borcima, kao i prilika da iskažemo zahvalnost našim borcima pripadnicima 126. Ilijaške brigade i drugih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na časnoj i hrabroj borbi za očuvanju suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine. 
Referendum o nezavisnosti, izgnanstvo, prve linije odbrane slobodnih teritorija, pogibije i stradanja, povratak, su sastavni dio naše Ilijaške bliže historije. 
  Ponosni smo na sve ono što smo uradili i kako smo to radili u tim teškim vremenima. 
 
S punim dostojanstvom danas dočekujemo i obilježavamo Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Dan Općine je najljepša prilika da rezimiramo što smo to uradili u prethodnom periodu i kakvi su planovi za ovu godinu.
 
2016. godina je godina prosperiteta naše Općine. Gotovo u svim oblastima društveno-ekonomskog razvoja ostvaren je progres i zavidan napredak. Općina Ilijaš sve više se pozicionira kao prostor snažnog ekonomskog rasta i zapošljavanja. 
Naša Općina sve više dobiva atribute industrijske Općine, sa razvijenom  pretežno drvnom i metalskom granom industrije sa preovlađujuće izvoznom orjentacijom. Privreda Općine Ilijaš je u 2016. godini izvezla roba u vrijednosti od 169 miliona KM, što nas je pozicioniralo na drugo mjesto u Kantonu Sarajevo. Jedina smo Općina u Kantonu Sarajevo koja ima veći izvoz od uvoza, gdje je pokrivenost uvoza izvozom 214 %. Ovakav ekonomski rast omogućio je otvaranje velikog broja radnih mjesta. 
Sve relevantne statistike su registrovale da je Općina Ilijaš u posljednje tri godine imala ubjedljivo najveće stope porasta broja zaposlenih u Kantonu Sarajevo. U 2016. godini ona je iznosila 16,4 % ili 550 novih radnih mjesta, a što je uticalo na smanjenje broja registriranih nezaposlenih lica, sa 5.362 na 5.131 odnosno 231 manje prijavljeno lice na evidenciji Službe za zapošljavanje Ilijaš.
Pored industrije sve više se razvija građevinarstvo, trgovina, transport i usluge. 
Poljoprivreda i turizam su strateške grane. Preko 800 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava ostvarilo je značajne rezultate, prije svega u proizvodnji mlijeka i mesa.  Zaštićeno područje Bijambare se sve više afirmiše kao značajna turistička destinacija.
Kada je u pitanju sfera društvenog razvoja u 2016. godini oblast obrazovanja i oblast zdravstva su bili naš prioritet.  U objekte obrazovanja  (OŠ "Podlugovi", OŠ "Hašim Spahić", OŠ "Srednje") investirano je 1,2 miliona KM.
Centralni objekat Doma zdravlja Ilijaš je nadograđen i redizajniran, čime se dobilo 509 m2 dodatnog prostora  za uvođenje novih funkcija (Centar za fizikalnu terapiju i Centar za mentalno zdravlje). Vrijednost projekta je preko 900.000,00 KM od čega je Vlada Kantona Sarajevo obezbjedila 600.000,00 KM. Kroz ZgradaOpcineRenovirana 023ovaj projekat je nadograđen i redizajniran objekat Općine Ilijaš, čime su poboljšani uslovi rada Organa Uprave, a Općinsko vijeće Ilijaš je dobilo modernu salu Općinskog vijeća.
2016. godina je obilježila intezivna rekonstrukcija i modernizacija saobraćajne infrastrukture. Ukupna vrijednost investicija u ovoj oblasti je iznosila preko 4,5 miliona KM. Najveći implementator projekata bila je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo sa 2,0 miliona KM, koja su utrošena u rekonstrukciju i modernizaciju Regionalnih cesta. 
KJP Sarajevo-šume iz sredstva OKFŠ-a su izdvojile sredstva u iznosu preko 1,0 milion KM u rekonstrukciju i modernizaciju putne infrastrukture na širem regionu Srednjeg i Nišića. Izgrađen je put kroz Industrijsku zonu Luka u dužini od 910 metara. Započeta je rekonstrukcija i modernizacija puta Stari Ilijaš-Vlaškovo.  Asflatirani su putevi za : Gornje Kadariće, Radića potok, Polomsku, Doce, mezarje Popovići, izgrađen pješački most na r. Misoči u naselju Kamenica i td.
U projekte rekonstrukcije i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže investirano je 450.000,00 KM. U saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo izvršena je rekonstrukcija rezervoara srednje zone Gradskog vodovoda kapaciteta 1.000 m3, te je izvršena rekonstrukcija vodovodnih mreža: Mrakovo - Salkanov Han, Gradski Stadion - Alića Bara i rekonstrukcija vodozahvatišta Junakovac. Izgrađene su i rekonstruisane kanalizacione mreže u naseljima Luka, Ljubnići, Podlugovima itd.
U okviru projekata rekonstrukcije i nadogradnje javne rasvjete povećali smo broj rasvjetnih tijela za 373 nova rasvjetna tijela. 
 
I u ovoj godini očekujemo značajne rezultate i pomake u svim sferama života. 
Naravno da je i dalje naš ključni prioritet lokalni ekonomski razvoj sa projiciranim stopama porasta broja zaposlenih od 6 %, što će omogućiti novih 250 radnih mjesta u ovoj godini.  Realnost ovih projekcija potvrđuju započeta gradnja proizvodnih hala od strane domaćih Ilijaških firmi (Standard, Muhić Trans, Ezio Inox, Lamers i Frimeco), kao i proširenje kapaciteta još nekoliko značajnih kompanija. 
Dodatni impuls stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta dat će i gradnja i proširenje Biznis Centra i Javne tržnice. Vrijednost ova dva projekta iznosi cca 700.000,00 KM i najvećim dijelom bit će finansirana iz sredstava Budžeta Općine Ilijaš. 
Nastavit ćemo značajno subvencionirati naše poljoprivredne proizvođače, intezivno raditi na izradi prostorno-planske dokumentacije, Adresnog registra, harmonizacije podataka kroz projekat Registracije nekretnina, kao i nastavak izlaganja podataka premjera na javni uvid za K.O. na širem regioni Srednjeg i Nišića.
Kada je u pitanju modernizacija i izgradnja infrastrukture i u 2017. godini najveća ulaganja će biti u saobraćajnu infrastrukturu. 
Započeta temeljna rekonstrukcija i modernizacija regionalne ceste i modernizacija putne mreže na širem regionu Srednjeg i Nišića snažno će se nastaviti i u ovoj godini. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo će nastaviti rekonstrukciju regionalne ceste na potezu Malešići i Lješevo, završit će asfaltiranje puta Bioča – Ahatovići, te će rekonstruisati cestu Čevljanovići – Gajevu, a u ove projekt će biti investirano 1.420.000,00 KM. Iz sredstava OKFŠ-a će biti izdvojeno 1,2 miliona KM za putnu mrežu na širem regionu Srednjeg i Nišića. Također, u okviru Budžeta Općine Ilijaš je obezbjeđeno 1,1 milion KM za modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih puteva, gdje nam je intencija da u svakoj MZ uradimo najmanje jedan putni pravac.
Dakle, blizu 4 miliona KM će biti investirano u saobraćajnu infrastrukturu. 
Kada je u pitanju komunalna infrastruktura i komunalne funkcije u 2017. godini težište će biti na vodosnabdjevanju. Akcenat ćemo dati na tri ključne aktivnosti : 
Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema, koja će dominantno obuhvatiti rekonstrukciju filter postrojenja i primarne mreže u Gradu Ilijašu, a za što su već obezbijeđena sredstva od strane Vlade Kantona Sarajevo u iznosu od 500.000,00 KM.
Istražne radove i definiranje obezbjeđenja dodatnih količina vode za gradski vodovod u količini od 20-30 l/s
Završetak svih procedura (doprojektovanje, imovinsko-pravni odnosi, potrebna odobrenja za građenje i upotrebu) za vodoopskrbni sistem Vrutak, kako bi isti bio u poziciji početka realizacije u 2018.g.
 
Drugi prioritet u sferi komunalnih funkcija je elektrosnabdjevanje.  Za dugoročno elektrosnabdjevanje Grada Ilijaša i okoline, jedino rješenje predstavlja izgradnja Trafo postrojenja 110 KV, koja je po planu Eleketroprivrede trebala već započeti. Nažalost zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa njegova gradnja je prolongirana i mi očekujemo da se ovo pitanje riješi u prvoj polovini ove godine. 
Također, od Elektrodistribucije  očekujemo dalju uspješnu izgradnju i rekonstrukciju elektroenergetskih objekata na području Općine Ilijaš, dok će Općina Ilijaš nastaviti projekte u izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete sa novih preko 200 rasvjetnih tijela. 
Treći segment u oblasti komunalne infrastrukture i komunalnih funkcija vezan je za tretman otpadnih voda, prikupljanje i odvoz otpada i jedan broj malih ali značajnih eko-projekata. 
Kada je u pitanju društvena infrastruktura objekti i oprema zdravstva, obrazovanja i sporta će biti prioriteti i u 2017. godini. 
U sferi zdravstva potenciramo dva projekta, i to : 
projekat energetske efikasnosti i uređenja drugog dijela objekta Doma zdravlja Ilijaš 
nabavka ultra zvučnog aparata za JU Zavod za zaštitu žena i materinstvo – ambulanta ginekologije Ilijaš.
 
U oblasti obrazovanja realizirat će se projekti :
opremanje informatičkog kabineta u SŠC Ilijaš, u cilju  otvaranja informatičkog smjera, i vanjsko uređenje O.Š. Podlugovi.
 
U oblasti sporta također ćemo istaći dva projekta i to : 
izrada projektno-tehničke dokumentacije za početak I faze rekonstrukcije Gradskog stadiona i 
asfaltiranje sportske plohe u MZ Dragoradi.
 
Osim navedenih projekata u 2017.g. započeti ćemo realizaciju dva važna projekta iz ove oblasti i to : 
temeljan rekonstrukcija Društvenog Doma Podlugovi i 
Revitalizacija historijskog područja Starog Grada Dubrovnik – istočna kula.
 
Naravno da će se u toku godine realizirati niz drugih projekata u svim oblastima, ali mi smo ovdje potencirali samo one koji predstavljaju strateško opredjeljenje u daljem razvoju Općine.
 
Na kraju koristim priliku da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenom progresu naše Općine. Takvih je jako puno, a ja ću ovaj put istaći Vladu Kantona Sarajevo i njene institucije, kao i naše privrednike koji daju snažan impuls u našem ekonomskom rastu. 
Čestitam Vam Dan nezavisnosti a Ilijašanima Dan Općine Ilijaš".
 
 
 
Izabrani najbolji sportaši i sportašice Ilijaša za 2016. godinu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 01 Ožu 2017 05:44

sportistiManifestacija povodom obilježavanja Dana općine Ilijaš, Dana reintegracije te Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, završena je u utorak navečer proglašenjem najboljih sportista sa područja općine Ilijaš za 2016. godinu. Ocjenjivački žiri imao je zaista težak zadatak, s obzirom na to da naša Općina obiluje sportskim talentima, a naši sportaši i sportašice nižu uspjehe kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Predsjednica ocjenjivačkog žirija Sanja Zagorac-Jozić istakla je važnost uspjeha ilijaških sportista, te izrazila zadovoljstvo jednoglasnim odlukama žirija po ocjenjivanju svih kategorija.

”Večeras smo ovdje da 17. put zaredom dodjelimo nagrade za najbolje sportske rezultate ostvarene u 2016. godini. Ovom prilikom zahvaljujem se i našim sponzorima, koji iz godine u godinu tradicionalno pomažu ovu manifestaciju. Nismo zadovoljni činjenicom da sva sportska udruženja koja se finansiraju iz Budžeta općine Ilijaš nisu dostavila svoje prijedloge za Izbor sportiste 2016. godine. Žiri je od ponuđenih prijedloga nastojao izabrati najbolje, a moram da naglasim da su sve odluke donesene jednoglasno bez izdvojenih mišljenja. Općina Ilijaš je ponosna na rezultate ilijaških sportista koji su ostvareni u 2016. godini, a svakog ponedjeljka smo redovno obavješteni o rezultatima postignutim prethodnog vikenda. najznačajniji rezultati u 2016. godini svakako je plasman mladih stonoteniserki STK ”Hašim Spahić” u najviši rang takmičenja, Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ovim plasmanom STK ”Hašim Spahić” je jedina ekipa u Federaciji BiH koja ima premijerligaše u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pionirska ženska ekipa OK ”Ilijaš” osvojila je prvo mjesto u ligi Kantona Sarajevo, članica karate kluba ”Rašid Buća” Emina Brkić sa reprezentacijom BiH učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u karateu u Austriji.

 

Ilijaš se može pohvaliti i rezultatima našeg Šehić Salahudina koji se okitio medaljama sa Međunarodnog takmičenja u disciplini snage, koje je održano u Hrvatskoj i Srbiji. Kao rezultat ovog uspjeha, Sarajevo je dobilo organizaciju Svjetskog takmičenja u snazi. Budžetska stavka za sport u 2016. godini realizovana je u stoprocentnom iznosu, a da je u 2017. godini povećana za 15.000KM uz obezbjeđene besplatne treninge za sportske kolektive u Sportskoj dvorani Ilijaš. Općina Ilijaš podržala je i nastupe naših reprezentativaca na međunarodnim takmičenjima, a od 2017. godine uvedena je jedna nova praksa, stipendiranje učenika i studenata sportista, gdje smo dodjelili i tri stipendije za nauspješnije sportiste koji se redovno školuju. Naša trajna obaveza je stvranje što boljih uslova za rad sportskih udruženja, kako bi ostvarivali što bolje rezultate i promovirali općinu Ilijaš na najbolji način”, naglasila je predsjednica ocjenjivačkog žirija, Sanja Zagorac-Jozić.jedansportopcina

Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima koja se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

ODLUKA
o raspodjeli finansijskih sredtava za programe iz oblasti kulture koji se finansiraju iz Budžeta Općine Ilijaš
za 2017. godinu

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas229
mod_vvisit_counterJuče994
mod_vvisit_counterOva sedmica3763
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21521