• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Zbog naglog pada koncentracija zagađujućih tvari u zraku ukida se Prva epizoda “Pripravnost” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 29 Sij 2019 08:40

 

ilijas-grad zagadjenjeImajući u vidu da je došlo do naglog pada koncentracija PM 10 čestica u zraku na svim mjernim stanicama u skladu sa Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajavo, na prijedlog Stručnog tijela za koordinaciju i nadzor, predsjednik Operativnog štaba ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović je odlučio da se ukida Prva epizoda “Pripravnost”.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda tokom narednih dana očekuju se pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom i slabim vjetrom, što će uzrokovati povoljne uslove s obzirom na kvalitet zraka u Sarajevskoj kotlini.

U skladu sa Planom interventnih mjera, Stručno tijelo nastavit će kontinuirano pratiti stanje kvaliteta zraka, o čemu će blagovremeno informisati javnost.

 
Načelnici sarajevskih općina sa čelnicima KS o Budžetu za 2019. godinu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 29 Sij 2019 07:54

sastanak vlada ks nacelnici opcinaO Budžetu Kantona Sarajevo za 2019, godinu, o kojem će se Skupština izjašnjavat sutra, sa načelnicima sarajevskih opština razgovarali su danas premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković i ministar finansija Amel Kovačević.

Kako je naglašeno, sastanak je upriličen da bi se napravio presjek projekata koji su u fazi realizacije te da se definira pristup u kandidiranju novih kapitalnih projekata od interesa za općine i Kanton.

U svojim izlaganjima načelnici su predočili najznačajnije projekte koji se, uz učešće općinskih budžeta, manjim ili većim dijelom finansiraju i iz Budžeta Kantona. Svaka općina ima svoje specifičnosti i strategije razvoja, ali ono što skoro sve izdvajaju među prioritetima je nužnost izgradnje saobraćajne infrastrukture, od cesta, kružnih tokova, asfaltiranja makadamskih cesta do velikih projekata izgradnje I transverzale, južne longitudinale, parkinga.

Vodosnabdijevanje, izgradnja vodovodne i kanalizacione infrastrukture, vodozaštitna zona, uređenje vodotoka i sanacija klizišta takođe su u vrhu prioriteta potreba lokalnih zajednica, čije rješavanje zahtijeva značajna budžetska i kreditna sredstva.

Završetak izgradnji i opremanje vrtića, škola kao i obnova njihovih fasada, sportskih i rekreativnih prostora su projekti koji će se nastaviti i u ovoj i narednim godinama. Posebno su naglašene potrebe ulaganja u industrijske zone, pristupnih puteva do njih i njihovo opremanje.

Razgovori sa lokalnim zajednicama oko budžeta počeli su u fazi njegovog kreiranja. Prema riječima premijera Forte, u procesima donošenja budžeta zatečen je vrlo nizak stepen realizacije započetih projekata. Kao glavni uzrok toga on prepoznaje u nedovoljnim kadrovskim kapacitetima kantonalnih institucija da sa znanjem i strukom odgovore zahtjevima ozbiljnih i skupih projekata.

“Do sada nisam vidio da je akcent bio na implementaciji, završetku projekata. Mnogo se stvari započelo, a zbog nespremnosti, neznanja, birokratije, složenih procedura, ti se projekti godinama vuku bez konkretne realizacije. To ćemo mijenjati, kadrovski se poboljšati i ići bržim tempom. Kad se projekt spremi, sa građevinskom dozvolom može odmah početi njegova implementacija“, poručio je premijer Forto.

“Odnos Kantona Sarajevo prema lokalnim zajednicama će u najmanju ruku ostati isti, ako ne i bolji", poručio je predsjedavajući Konaković te istakao da će sve sarajevske općine imati isti tretman. Obećao je da se neće narušiti projekti koji imaju kontinuitet i koji su prepoznati kao važni za općine i Kanton Sarajevo.

Izvor: Press Vlade KS

 
U subotu VII Memorijal "Predrag Ilić – Prda" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 28 Sij 2019 14:24

 

predrag ilic memorijalU organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo  - sindikalne organizacije PS Ilijaš u subotu 2. februara 2019. godine sa početkom u 09:00 sati bit će održan VII Memorijalni turnir "Predrag Ilić Prda", koji se tradicionalno održava u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Predrag Ilić Prda je volio sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal. Učestvovao je na svim turnirima koje je organizovala policija, igrao je za nekadašnji fudbalski klub Sloga, kao i za NK Ilijaš i NK Ozren poslije rata. Ovaj Memorijalni turnir je način očuvanja uspomene na njega.

Najavljeno je učešće ekipa svih policijskih uprava MUP-a KS, kao i ekipa sa područja općine Ilijaš.

 
Materijali za XXVII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XXVII sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XXVII sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Najava 27. sjednice Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 25 Sij 2019 12:57

 

26 SJEDNICA OVU srijedu, 30. januara 2019. godine sa početkom u 10:00 sati planirana je 27. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš.

Za Dnevni red sjednice Općinskog vijeća planirane su sljedeće tačke:

1. Vijećnička pitanja i inicijative;

2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa 26. sjednice;

3. Prijedlog Odluke o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš;

4. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Ilijaš;

5. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2018. godinu;

6. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu dijela poslovnog prostora koji se nalazi u objektu "Ambulanta sa prostorijama Mjesne zajednice Mrakovo";

7. Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1m2 korisne stambene površine u stambenoj izgradnji na području općine Ilijaš za 2019. godinu;

8. Prijedlog Odluke o visini bazne cijene za određivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta na području općine Ilijaš za 2019. godinu;

9. Prijedlog Odluke o utvrđivanju raspona cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište prema zonama građevinskog zemljišta u općini Ilijaš za 2019. godinu;

10. Prijedlog rješenja iz imovinsko-pravne oblasti broj:06/1-31-4074/18;

11. Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018. godinu;

12. Prijedlog Zaključka kojim se usvaja Izvještaj o rješavanju upravnih predmeta u 2018. godini u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Ilijaš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas952
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16021
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33623