• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Program obilježavanja Dana SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 12 Tra 2019 08:45

 

SSC NEDZAD IBRISIMOVICU četvrtak 18. aprila 2019. godine bit će upriličen bogat program obilježavanja Dana Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš.

Program počinje u  četvrtak u 13:15h projekcijom Dokumentarnog filma o Nedžadu Ibrišimoviću “Igra riječi i sjena” autora Himze Mihaljevića u kino sali KSC Ilijaš.

Također, istog dana u Biznis centru Ilijaš sa početkom u 19:00 sati bit će upriličen Okrugli sto ”Srednja škola u sredini”.

U petak 19. aprila od 9:00 do 12:00 sati bit će održan Dan otvorenih vrata SŠC ,,Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, te u 14:00 sati priredba povodom Dana škole, javljaju iz SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš.

 
U MZ Mrakovo najmlađi uživali u muzičko – pozorišnoj predstavi Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 12 Tra 2019 07:22

 

predstava mz mrakovoU prostorijama MZ Mrakovo održana je besplatna predstava za djecu koju izvodi grupa mladih iz Velike Britanije (Wind-up Penguin Theatre Company), u saradnji sa humanitarnom organizacijom ADRA. Najmlađi posjetitelji imali su priliku da uživaju, pjevaju i budu nasmijani zajedno sa glumcima.

Velida Tihić, volonterka u humanitarnoj organizaciji ADRA BiH kaže da se kroz ovakve aktivnosti djeca pokreću i na taj način na njihovom licu se vidi osmijeh i sreća.

"Drago mi je što je danas sa nama grupa mladih muzičara iz Londona, zapravo došli su da posjete djecu iz Ilijaša. Ove sedmice oni borave u Bosni i Hercegovini i mi kroz ovakve aktivnosti želimo pokrenuti djecu da se što više smiju, budu veseli i uživaju u svakom novom danu", kazala je Tihić.

Mehmed Smajlović, predsjednik Savjeta MZ Mrakovo naglasio je kako je izuzetno zadovoljan radom MZ Mrakovo i on navodi da ga posebno raduje dobra saradnja sa drugim udruženjima sa područja općine Ilijaš.

"Naša MZ Mrakovo je društveni centar za sve i zaista mi je drago da se ovakav jedan događaj danas dešava. Želim naglasiti da imamo izuzetnu saradnju sa Omladinskom organizacijom „Carpe diem“ i plod te saradnje je danas ova predstava koju smo pripremili za našu djecu. Prisutna su tu i djeca iz Udruženja „Budi mi drug“ iz Ilijaša. Želim iskazati svoje zadovoljstvo što smo danas imali priliku ugostiti mlade ljude iz Velike Britanije koji si došli da našoj djeci predstave nešto što će ih nasmijati i oraspoložiti. Bilo bi mi drago da i druga udruženja idu putem kojim mi idemo, jer zaista sam sretan i ponosan na ovo što mi imamo danas", istakao je Smajlović.

Grupu mladih čine muzičari i glumci koji izvode muzičko – pozorišne predstave za djecu širom svijeta. Aktivnosti koje izvode pokreću smijeh, kreativnost i inspiraciju, sve elemente za koje vjerujemo da su ključni za dobrobit naše djece. U Bosni i Hercegovini ADRA BiH zajedno sa ekipom od sedam muzičara i glumaca posjećuje kampove za migrante i osnovne škole.

Izvor: radioilijas.ba

 
Program obilježavanja Dana Armije RBiH Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 11 Tra 2019 05:38

dan armijeU ponedjeljak, 15. aprila 2019. godine u Ilijašu će biti upriličeno obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

13:30 – Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu;

14:00 – Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš u kino sali JU "KSC i Radio Ilijaš";

14:30 – Promocija filma "Čuvari Bosne".

Pozivamo sve građane općine Ilijaš da zajednički obilježimo ovaj historijski dan.

 
Potpisan sporazum za utopljavanje 15 objekata javnih ustanova u Kantonu Sarajevo Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 10 Tra 2019 10:59

 

sporazum potpisivanje utopljavanje vlada ksSporazumom o povećanju energijske efikasnosti, koji su danas potpisali ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo  Damir Filipović i v.d. rezidentni predstavnik  Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov biće utopljeno  15 objekata javnih ustanova na području KS.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su premijer KS Edin Forto i ministri u Vladi, šefica Švedske razvojne agencije Marie Bergström, te načelnici i predstavnici općina i ustanova gdje su planirani radovi.

Najavljeno je utopljavanje objekata JU "Terapijska zajednica Kampus" KS u Rakovici, policijskih stanica Ilijaš, Trnovo, Vogošća i Hadžići, ambulanti Srednje i Mrakovo doma zdravlja Ilijaš, ambulante Tarčin – doma zdravlja Hadžići, Muzeja Sarajeva, Svrzine kuće, KJU "Gerontološki centar", Bosanskog kulturnog centra, Sarajevskog ratnog teatra, osnovnih škola "Porodice ef. Ramić" i "Podlugovi" u Vogošći i Ilijašu, te vrtića "Leptirić" JU "Djeca Sarajeva".

Sredstva za te namjene u iznosu od 2,6  miliona KM  osigurali su Vlada Švedske, kantonalna ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, unutrašnjih poslova, kulture i sporta, rada, socijalne politke, raseljenih lica i izbjeglica, Općina Ilijaš i Vogošća, JU “Djeca Sarajeva” i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.  Implementator radova je UNDP.

Izvor: Press Vlade KS

 
Dječija predstava u prostorijama MZ Mrakovo Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 10 Tra 2019 10:45

U četvrtak, 11. aprila u 14 sati održava se besplatna predstava za djecu u prostorijama MZ Mrakovo. Predstavu izvodi grupa mladih iz Velike Britanije (Wind-up Penguin Theatre Company), u saradnji sa humanitarnom organizacijom ADRA.

Budući da je broj prisutnih ograničen, potrebno je izvršiti prijavu na Viber broj 060 310 6605 sa imenom i prezimenom djeteta/djece.

                         PREDSTAVA MZ MRAKOVO

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2033
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8141
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36750