Vijesti
Informacije o stanju korona virusa na području općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 07 Svi 2020 08:29

Informacije o stanju korona virusu na području općine Ilijaš za dan 7. maj 2020. godine:

Od početka pandemije Covida 19 broj osoba pozitivnih na ovaj virus na području općine Ilijaš iznosi ukupno 5.

Ovim osobama je određena mjera samoizolacije i pod stalnim su zdravstvenim nadzorom.

Broj izliječenih osoba od korona virusa na području općine Ilijaš iznosi 3.

Prema najnovijim podacima iz PU Ilijaš, a po rješenju Federalnog zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji se nalazi ukupno 22 osobe, te su isti pod zdravstvenim nadzorom.

U protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije.

Ovim putem Štab civilne zaštite apeluje na sve građane općine Ilijaš da budu maksimalno savjesni i samoodgovorni, te da poštuju mjere održavanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, kako bismo što uspješnije prebrodili trenutno stanje.

 
Općini Ilijaš 760.000 KM od vodnih naknada PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 06 Svi 2020 13:16

6419Sporazum o sufinansiranju projekata iz budžeta Kantona Sarajevo od namjenskih sredstava – vodne naknade, na području općine Ilijaš, potpisan je danas u zgradi Vlade KS.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić i ministrica komunalne privrede i infrastruktute Kantona Sarajevo Nihada Glamoč.

Sporazumuom će se finansirati:

- izgradnja fekalne kanalizacione mreže u mjestu Malešići u okviru projekta rekonstrukcije regionalne saobračajnice R445;

- izgradnja oborinske i fekalne kanalizacione mreže na spoju sa regionalnom cestom R445;

- te rekonstrukcija vodovodne mreže u Starom Ilijašu na dionici regionalne ceste.

 
Informacije o stanju korona virusa na području općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 06 Svi 2020 07:24

Informacije o stanju korona virusu na području općine Ilijaš za dan 6. maj 2020. godine:

Od početka pandemije Covida 19 broj osoba pozitivnih na ovaj virus na području općine Ilijaš iznosi ukupno 5.

Ovim osobama je određena mjera samoizolacije i pod stalnim su zdravstvenim nadzorom.

Broj izliječenih osoba od korona virusa na području općine Ilijaš iznosi 3.

Prema najnovijim podacima iz PU Ilijaš, a po rješenju Federalnog zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji se nalazi ukupno 21 osoba, te su isti pod zdravstvenim nadzorom.

U protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije.

Ovim putem Štab civilne zaštite apeluje na sve građane općine Ilijaš da budu maksimalno savjesni i samoodgovorni, te da poštuju mjere održavanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, kako bismo što uspješnije prebrodili trenutno stanje.

 
Novo radno vrijeme Općine Ilijaš - od 09 do 15 sati PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 05 Svi 2020 10:51

opcina ilijas 253765467898765Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je donio novu odluku o režimu rada službi Općine Ilijaš sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa.

Tako će od srijede, 06. maja 2020. godine, radno vrijeme Općine Ilijaš biti od 09 do 15 sati.

Općinske službe stoje na raspolaganju građanima i sva pitanja i zahtjevi stranaka biće rješavani u skladu sa situacijom na terenu i uz maksimalno pojednostavljene procedure kako bi se izbjegli svi nepotrebni kontakti za koje je preporučeno da se svedu na što manju mjeru.

Građanima još jednom upućujemo apel da zbog lične sigurnosti reduciraju svoje dolaske u Općinu te da se prije dolaska informišu o svim pitanjima i zahtjevima putem emaila ili brojeva telefona.

LAST_UPDATED2
 
Pomoć Caritasa Švicarske za domaćinstava na području općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 05 Svi 2020 10:48

caritasUz podršku Švicarske vlade i privatnih donacija, Caritas Švicarske će pružiti interventnu pomoć za otprilike 2.000 domaćinstava (6.000 članova domaćinstva) u razdoblju od tri mjeseca, između aprila i juna 2020. godine.

Globalna pandemija COVID-19 također je zahvatila i Bosnu i Hercegovinu. Posebno je pogođena socijalno ranjiva populacija. Tu spadaju osobe sa invaliditetom i hroničnim bolestima, penzioneri, samohrani roditelji i etničke manjine, poput Roma, koji su već snažno pogođeni marginalizacijom i isključenošću. Mnoga su domaćinstva već izgubila svoje prihode zbog ekonomskih ograničenja. Oni nemaju redovne plate ili drugi vid finansijske podrške zbog činjenice da je većina njih sa nesigurnim zaposlenjem ili nemaju socijalno osiguranje i već žive na granici siromaštva, a često i znatno ispod nje.

Podržan od strane Švicarske vlade i privatnih donacija, Caritas Švicarske će se fokusirati na 19 općina: u Bijeljini, Višegradu, Novom Goraždu, Rudom, Čajniču, Foči RS, Foči FBiH, na Palama FBiH, Kaknju, Zenici, Zavidovićima, Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, Ilidži i četiri općine Grada Sarajeva (Novo Sarajevo, Novi Grad, Centar, Stari Grad).

Sve odabrane općine su sarađivale ili sarađuju sa Caritasom Švicarske na drugim projektima. To omogućuje koordiniranu, efikasnu i efektivnu interventnu pomoć ugroženim domaćinstvima, u uskoj suradnji sa općinskim vlastima i drugim lokalnim partnerima, a u cilju odabira najugroženijih.

U 3 općine podržat će se nabavka i raspodjela paketa pomoći koji sadrže nepropadljive namirnice i sredstva za higijenu. U 16 drugih općina Caritas Švicarske sarađivat će sa lokalnim lancima supermarketa i u saradnji sa općinskim upravama organizirati raspodjelu bonova za kupovinu, domaćinstvima koja su u potrebi. Dodatno, osobe će također primati neke osnovne higijenske potrepštine, poput sapuna, koji su neophodni za smanjenje širenja virusa. Kroz projekat će se ukupno podržati 2.000 domaćinstava sa oko 6.000 članova domaćinstva u razdoblju od tri mjeseca, između aprila i juna 2020. godine.

Za vrijeme trajanja krize, uobičajene projektne aktivnosti su smanjene i pruža se interventna pomoć kako bi se pomoglo domaćinstvima koja su u potrebi da premoste razdoblje ekonomskih ograničenja. Čim se smanje ograničenja, Caritas Švicarske će nastaviti svoj redovni projektni rad - sa posebnim naglaskom na stvaranje prihoda za domaćinstva koja su zbog krize izgubila sredstva za život. Male kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom u lokalnim marektima će biti posebno promovisane kako bi se nadoknadili gubici sadne sezone i poboljšala sigurnost hrane u cijeloj BiH.

Za detaljnije informacije može se kontaktirati ured Caritasa na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

LAST_UPDATED2
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas742
mod_vvisit_counterJuče2166
mod_vvisit_counterOva sedmica2908
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12414