Vijesti
Obavijest PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Srijeda, 22 Srp 2020 08:39

izželjez

Zbog izvođenja radova asfaltiranja na putu kroz IZ Željezara u petak (24.07.), subotu (25.07.) i nedelju (26.07.2020.) godine u periodu od 09:00 do 18:00 sati saobraćaj ovom dionicom će biti obustavljen.Molimo privredne subjekte da svoje aktivnosti prilagode shodno vremenu obavještenja. Saobraćaj do 7,5 tona i gabaritom do 3,5 metara odvijat će se alternativnim putem preko Starog Ilijaša.


Izvođač radova je firma Niskogradnja "Durmić" d.o.o.Ilijaš.

LAST_UPDATED2
 
U Ilijašu predstavljen projekat “Magična penjališta” PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 22 Srp 2020 06:26

dc2U okviru projekta “Magična penjališta Bosne i Hercegovine” jučer je u velikoj sali Općine Ilijaš održan zajednički sastanak predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, JU Zaštićena područja KS, JU KSC I RADIO ILIJAŠ, Planinarskog društva “Bijambare” Ilijaš te Općinskog načelnika Akifa Fazlića i predstavnika nadležnih službi Općine Ilijaš.

Prisutnim su prezentirani glavni ciljevi projekta te mogućnosti učešća Općine Ilijaš u njegovoj realizaciji. Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete predstavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo te iskazao interes za učešće u projektu.

Projekat “Magična penjališta Bosne i Hercegovine“ provodi projektni tim: Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Planinarsko društvo „Fasto“ i IT kompanija Rebus d.o.o. Sarajevo i finansiran je sredstvima Europske Unije i projektnih partnera u iznosu od 178.008,00 eura i omogućit će:

- Postavljanje brendiranih penjališta na postojećim prirodnim stijenama u općinama/opštinama (za napredne, srednje i početnike penjače);

- Razvoj web platforme, telefonske aplikacije i video spota za promociju, popularizaciju i ponudu novog turištičkog proizvoda „penjanje po prirodnim stijenama“ u Bosni i Hercegovini;

- Obuku, licenciranje i opremanje (komplet opreme za penjanje) instruktora penjanja iz različitih općina;

- Ponudu i promociju novog turističkog proizvoda „penjališta“ u općinama na regionalnom i međunarodnom nivou kroz formiranje „Regionalne mreže za promociju pustolovnog turizma“.dc1

U narednom periodu, projektni tim obići će 49 općina u Bosni i Hercegovini sa ciljem procjene kapaciteta za postavljanje penjališta u tim općinama i razvoj nove turističke ponude.

O programu: S ciljem jačanja ekonomije BiH,EU4Business projekat Evropske unije potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business projekat vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

EU4Business je dio programa Lokalne razvojne strategije - Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH, koje podržava Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

LAST_UPDATED2
 
Općine Ilijaš odnijela pobjedu u kategoriji "Lider u podršci razvoja potencijala mladih" PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 20 Srp 2020 08:51

fakat je vakat za mladeOpćina Ilijaš pozitivan je primjer lokalne zajednice, koja kreira i provodi politike koje pružaju podršku mladim ljudima i ulažu u razvoj zajednica u kojim mlada osoba može živjeti, napredovati i biti odgovoran/na građanka bh. društva.
I dok svi pričaju o negativnim trendovima odlaska mladih, nemaru vlasti i pasivnosti građana, Vijeće mladih FBiH, Omladinski savjet Republike Srpske i Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, odlučili su odati priznanja jedinicama lokalnih samouprava za ukupan doprinos na unapređenju položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Priznanja su dodijeljena za postignuća u 2019. godini i to za pet lokanih zajednica:

1. Tuzla– Lider u oblasti podrške omladinskom aktivizmu i organizovanju mladih
2. Brčko– Lider u oblasti obezbjeđivanja prostora za mlade i rad sa mladima
3. Laktaši– Lider u oblasti lokalnih politika za mlade
4. Ilijaš– Lider u podršci razvoja potencijala mladih
5. Općina Centar Sarajevo– Lider u oblasti zapošljavanja mladih

Krovna tijela mladih u Bosni i Hercegovini za dodjelu priznanja lokalnim zajednicama raspisala su javni poziv za sve lokalne zajednice u BiH koje su u proteklom period realizovale aktivnosti i programe podrške za mlade. Priznanja su dodijeljena u okviru inicijative za poboljšanje položaja mladih “Fakat je vakat za mlade” koju zajednički realizuju sva tri krovna tijela mladih u BiH.

“Općina Ilijaš uputila je dvije prijave na Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja jedinicama lokalne samouprave za unaprijeđenje položaja mladih u BiH i to Lider u oblasti podrške omladinskom aktivizmu i organizovanju mladih te Lider u podršci razvoja potencijala mladih. Na naše veliko zadovoljstvo, ispunili smo sve zadane kriterije te postali Lideri u podršci razvoja potrencijala mladih na nivou Bosne i Hercegovine. Protkelih godina, vrijedno smo radili kako bismo mladima u Ilijašu omogućili potrebnu podršku u ličnom i profesionalnom razvoju što pokazuje i ovo izuzetno priznanje”, istakla je Službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović.

“Fakat je vakat za mlade” inicijativa je koju je Vijeće mladih FBiH pokrenulo u saradnji sa drugim krovnim tijelima s ciljem kreiranja boljih uslova ua život mladih u BiH, jačanja njihovih prava, intenziviranja saradnje struktura vijeća mladih te osnaživanja omladinskog sektora. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

LAST_UPDATED2
 
Nastavljeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Ponedjeljak, 20 Srp 2020 08:39

image2

U toku jučerašnjeg dana (nedelja) 19.07.2020 godine, izvršena je izgradnja i rekonstrukcija nove javne rasvjete na području MZ Ljubinići naselje Čifluk.Realizacijom ovog projekta poboljšan je cjelokupan ambijent, sigurnost za stanovništvo i učesnike u saobraćaju. Nastavak radova se očekuje u narednom periodu.image1

 

LAST_UPDATED2
 
Intenzivirani radovi na projektu izgradnje javne rasvjete PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 17 Srp 2020 13:05

slike 2

U okviru projekta rekonstrukcije i sanacije javne rasvjete u mjesnim zajednicama na podučju Općine Ilijaš u 2020. godini izvršena je izgradnja nove javne rasvjete na sledjećim lokacijama: MZ Misoča 5 svjetiljki, MZ Mrakovo 12 svjetiljki,te na potezu džamija-podvožnjak MZ Stari Ilijaš.
Realizacijom aktivnosti poboljšava se cjelokupan ambijent, sigurnost za stanovništvo i učesnike u saobraćaju, omogućena je energetska efikasnost sistema javne rasvjete, te su stvoreni uslovi za dalju nadogradnju i modernizaciju javne rasvjete u navedenim mjesnim zajednicama.

slike3

LAST_UPDATED2
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1445
mod_vvisit_counterJuče4000
mod_vvisit_counterOva sedmica9872
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16146