Vijesti
OK Ilijaš organizovao II Turnir prijateljstva "ILIJAŠ 2019" PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 21 Sij 2019 07:23

 

odbojkaski turnirOdbojkaški klub "Ilijaš" kao poklon vjernim navijačima i svim ljubiteljima odbojke, organizovao je II Turnir prijeteljstva "Ilijaš 2019". Na ovom turniru, osim ekipe domaćina, učestvovale su Premijerligaška ekipa i dvije najbolje superligaške ekipe u BiH: OK "Sloboda" iz Tuzle (Premijer liga BiH), te ekipe Super lige FBiH OK "Novi Grad" i ŽOK "Kakanj".

Mirsad Kadrić, potpredsjednik i trener u OK Ilijaš iskazao je zadovoljstvo da je OK Ilijaš organizovao jedan ovako značajan turnir u našem gradu.

„Prije svega, to su zaslužili ljudi koji rade u klubu kao i igračice i igrači. Odbojkaški klub Ilijaš je najveći kolektiv u našem gradu i to ističemo s ponosom. Prije dvije godine osvojili smo ovaj turnir u finalu igrajući utakmicu protiv ekipe OK „Novi Grad“ koja je i danas s nama. Čast nam je da smo ugostili i premijerligašku ekipu iz Tuzle OK „Sloboda“ kao i ekipu "Kakanj" koja ima mnogo pehara. Drago nam je da je publika uživala i vjerujem da ćemo dugo pamtiti ovaj dan ali i podržavati naše odbojkaše", kazao je Kadrić.
Svečanom otvorenju Turnira koje je upriličeno u 12:00 sati prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

„Prije svega želim čestitati upravi OK Ilijaš na organizaciji ovog turnira. Zadovoljstvo je vidjeti da su se okupili najbolji odbojkaši i renomirane ekipe iz cijele Federacije. To govori da ilijaški sport napreduje svaki dan. Zaista kao Općina želimo da ovaj turnir preraste u tradiciju. Na taj način naše ekipe će još više napredovati i ja im želim mnogo uspjeha“, kazao je načelnik Fazlić.
Jasmin Ombašić, predsjednik UO OK „Ilijaš“ istakao je da je ovaj Turnir važan jer promoviše naš grad kroz sport.

ombasic fazlic turnir„Načelnik Akif Fazlić otvorio je turnir i to nam je izuzetna čast. Koristim priliku da se zahvalim i našim sponzorima Općini Ilijaš, Kantonu Sarajevo, firmi „Toyota“ Bunjo, BH Pošti i restoranu „Memić“ Ilijaš", kazao je predsjednik Ombašić.

Za podršku i doprinos OK „Ilijaš“, Uprava kluba je dodijelila i zahvalnice načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, direktoru JU KSC i Radio Ilijaš Benisu Fazliću i dugogodišnjem predsjedniku kluba i treneru Mirsadu Kadriću.

Polufinalnu utakmicu igrale su ekipe OK „Ilijaš“ i ŽOK „Kakanj“ te je domaća ekipa ujedno i trećeplasirana ekipa, dok je ekipa iz Kaknja na posljednjem četvrtom mjestu.

Finalnu utakmicu igrale su ekipe OK „Novi Grad“ iz Sarajeva i OK „Sloboda“ iz Tuzle. Prvo mjesto osvojila je ekipa OK "Sloboda" a II mjesto su osvojile odbojkašice iz OK "Novi Grad".
Za najbolju igračicu Turnira proglašena je Elma Karabegović.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
Radni sastanak Grupe za dobrobit djece PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 18 Sij 2019 12:16

 

world vision sastanak sala ovU velikoj sali Općine Ilijaš održan je sastanak Grupe za dobrobit djece u okviru projekta Jačanje referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na lokalnom nivou koji provodi World Vision uz podršku UNICEF-a.

Grupa je usvojila zapisnik sa prethodnog sastanka, a potom analizirala prijedlog projekata koji namjeravaju provoditi u narednom periodu. Na sastanku je analizirana i lista kategorija djece u riziku koju je radna grupa identifikovala na ranijim sastancima.
 
World Vision će u narednom periodu provesti projekat fokusiran na rad sa djecom romima u koji će uključiti i tri osnovne škole sa područja općine Ilijaš i to OŠ "Hašim Spahić", OŠ "Stari Ilijaš" i OŠ "Srednje".

U proteklom periodu Grupe za dobrobit djece kreirala je Sproazum o saradnji između subjekata zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš, čije potpisivanje je planirano u februaru.

Predmet Sporazuma je regulisanje međusobnih partnerskih obaveza na lokalnom nivou, u cilju efikasnijeg provođenja zakonskih propisa u ostvarivanju adekvatne zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš.

 

 

LAST_UPDATED2
 
Poziv na dostavu pisma namjere za zakup poslovnog prostora PDF Ispis Email
Autor web admin   
Petak, 18 Sij 2019 00:00
LAST_UPDATED2
 
U Kantonu Sarajevo se ukida epizoda "Upozorenje", na snazi ostaje epizoda "Pripravnost" PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 17 Sij 2019 08:19

 

zagađenje zraka ksZbog pada koncentracija čvrstih čestica u zraku PM10, Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo ukinuo je epizodu "Upozorenje" iz Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti u Kantonu Sarajevo, dok na snazi ostaje epizoda "Pripravnost".

Kako navode iz Stručnog tijela za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera, mjerenja zagađujućih tvari u zraku na području KS-a bilježe prosječne dnevne koncentracije PM10 ispod vrijednosti predviđenih za proglašenje druge epizode ‘Upozorenje’ (150 µg/m3).

“Do kraja ovog dana usljed temperaturne inverzije u sarajevskoj kotlini može se očekivati povećanje koncentracija zagađujućih materija, ali već od sutra u poslijepodnevnim satima očekuje se jak vjetar koji će usloviti ponovni pad koncentracije zagađujućih materija u zraku, zbog čega je i data preporuka da se ukine epizoda ‘Upozorenje’”, navode iz Stručnog tijela.

Mjere koje treba preduzimati u okviru epizode "Pripravnost" su slijedeće:

- Intenziviranje aktivnosti komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica koji vrše redovno (mehaničko i ručno čišćenje i pranje cesta), kao i zimsko održavanje cesta uz upotrebu "mokrog postupka", radi smanjenja emisija prašine;

 - Intenziviranje aktivnosti komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica na čišćenju javnih površina u smislu Zakona o komunalnoj čistoći;

- Poziv pravnim licima da u zavisnosti od svojih mogućnosti izvrše pomjeranje početka radnog vremena, kako bi se doprinijelo rasterećenju kapaciteta javnog gradskog prevoza i gradskih saobraćajnica;

- Zabrana kretanja automobila (na potezu Baščaršija- Ilidža u oba smjera), čiji benzinski motori imaju normu EURO1 i manju ili dizel motori normu EURO2 i manju, uz pojačane kontrole prometne inspekcije uz asistenciju organa MUP-a, te zabrana kretanja teretnih vozila čiji motori imaju normu EURO2 i manju. Ovo se ne odnosi na električna i hibridna vozila, vozila na plin, vozila policije, inspekcije, ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila sa diplomatskim tablicama, vozila invalidnih lica, taxi vozila i vozila hitnih intervencija (civilne zaštite, hitne pomoći, vatrogasaca);

- Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa preko 3,5 tone na glavnom gradskom longitudinalnom pravcu na potezu od Baščaršije do Nedžarića sa preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja. Tehnička regulacija saobraćaja za vrijeme zabrana vršit će se privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, znacima i naredbama koje daju ovlaštena policijska lica MUP-a Kantona Sarajevo. Ovo se ne odnosi na vozila javnog gradskog prevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Za vrijeme trajanja zabrane saobraćaja, upravitelji cesta su dužni svaki iz svoje nadležnosti izvršiti postavljanje privremene saobraćajne signalizacije i opreme, uključujući i održavanje iste.

- Upozorenje da je kažnjivo svako spaljivanje otpada u kućanstvima i pozivanje, da se u slučaju sumnje, takva nedozvoljena postupanja prijave na Eko-telefon br. 033/66 00 00 ili telefon Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite br: 121, radi daljnjeg djelovanja nadležnih inspekcija općina i Kantona;

- Upozorenje da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko 50 kW koja koriste čvrsta goriva i lož ulja, smanje temperaturu u prostorima koje zagrijavaju za minimalno 2ºC;

- Upozorenje da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko 10 MW koja koriste prirodni gas, smanje temperaturu u prostorima koje zagrijavaju za minimalno 1ºC,

- Upozorenje stanovništvu da svojim ponašanjem i aktivnostima dodatno ne doprinose zagađenju zraka;

- Apeli vozačima za racionalno i odgovorno korištenja privatnih automobila,

- Pojačan inspekcijski nadzor nad gradilištima;

- Upozorenje rizičnim grupama stanovništva za smanjenje kretanja;

- Upozorenje osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, da djeca ne borave na otvorenom prostoru van zgrade škole za vrijeme velikih i malih odmora, kao i da se časovi tjelesnog odgoja ne odvijaju u dvorištu škole;

- Zabranjuje se bilo kakvo loženje vatre na otvorenom prostoru. S obzirom da se do kraja dana očekuje rast koncentracija zagađujućih materija, stanovnicima se preporučuje dau tom periodu smanje kretanje.

Ostale preporuke za stanovništvo se nalaze na stranici Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo: http://www.zzjzks.ba/.

Izmjerene vrijednosti praćenih polutanata kao i najnovija obavještenja vezana za kvalitet zraka mogu se pratiti na stranici http://kvalitetzraka.ba/.

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor će nastaviti kontinuirano pratiti vrijednosti zagađujućih materija u zraku, te obavještavati građane o svim eventualnim promjenama.

LAST_UPDATED2
 
Odbojkaški klub "Ilijaš" organizuje II Turnir prijateljstva PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 14 Sij 2019 13:14

 

ok ilijasOdbojkaški klub "Ilijaš" u subotu 19. januara 2019. godine u Sportskoj dvorani Ilijaš, sa početkom u 11:00 sati, pred nastavak nove sezone, kao poklon vjernim navijačima i svim ljubiteljima odbojke, organizuje II Turnir prijeteljstva "Ilijaš 2019".

Na ovom turniru, osime ekipe domaćina, učestvuju premijerligaška i dvije najbolje superligaške ekipe u BiH: OK "Sloboda" iz Tuzle (Premijer liga BiH), te ekipe Super lige FBiH OK "Novi Grad" i ŽOK "Kakanj".

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Javni poziv
 
 
 Prijavni obrazac
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1172
mod_vvisit_counterJuče1604
mod_vvisit_counterOva sedmica1172
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28180