IZMJENA OBAVIJESTI ZA BIRAČE

Izmjena obavijesti za birače koji posjeduju akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji ili se nalaze na bolničkom liječenju.

izboriOpćinska izborna komisija Ilijaš obavještava birače čije se ime nalazi na Izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje na redovnim biračkim mjestima, a koji su pozitivni na COVID-19 i/ili koji posjeduju akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji ili se nalaze na bolničkom liječenju, zbog čega nisu u mogućnosti da dođu na biračko mjesto na kojem su upisani u Izvod iz Centralnog biračkog mjesta da glasaju lično da će biti, a na njihov zahtjev, omogućeno glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, a putem posebnog mobilnog tima, koji se izuzima sa redovnog biračkog mjesta, a u skladu sa članom 24e. Pravilnika o provedbi izbora u Bosni i Herceogovini (“Službeni glasnik BiH”, br.25/20 i 67/20).
Da bi ostvarili svoje biračko pravo, birač je dužan najkasnije do 12.11.2020. godine do 07:00h lično (putem e-maila, fax aparata ili telefonskih aplikacija osposobljenih za prijem dokumenata, odnosno fotografija dokumenata) ili putem druge osobe dostaviti zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, odnosno medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija.

Birač kojem je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon 12.11.2020. godine ili na sam dan izbora, Zahtjev za glasanje je dužan dostaviti 15.11.2020. godine do 09:00 h.

Zahtjev za glasanje, odnosno medicinski nalaz i/ili akt nadležnog tijela može se dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji Ilijaš na e-mail:

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

– fax broj 033 400 505

– mobitel broj 061 219 405 ili putem drugog lica u kancelariju Općinske izborne komisije Ilijaš (Općina Ilijaš, III sprat, radnim danom od 09:00 do 15:00 h).