Home Vijesti Otvoren savremeni Operativni centar CZ Ilijaš
Otvoren savremeni Operativni centar CZ Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Četvrtak, 27 Kol 2020 10:59
cz1Danas je u prostorijama CZ svečano otvoren savremeni Operativni centar. Tim povodom svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, direktor Štaba CZ KS Jasmin Terović, pomoćnik načelnika Zdravko Barić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović, direktorica JKP ”Vodostan” Ilijaš Belma Zukić, te ostali gosti.
Zdravko Barić pomoćnik načelnika iz Službe civilne zaštite obratio se prisutnima i govorio o načinu funkcionisanja Operativnog sistema, te finansijskim sredstvima.
„Prva faza projekta je završena, koja je bila u vrijednosti od 64.000 KM, a također dio sredstava je usmjeren na releje, Paljevo i na Karašnici. Općina Ilijaš je osim ove 64.000 KM uložila i 20.000 KM u opremanje prostorija. Poslije implementacije II faze imat ćemo jedan savremeni Operativni centar, iz kojeg ćemo moći svakodnevno i direktno surađivati i sa MUP-om koji nam je dozvolio da instaliramo svoj relej na Paljevu i da svakodnevno imamo kontakte i sa JKP ”Vodostan”, KSC Ilijaš i sa ”KJKP” RAD, ali i sa svim onima kojima je neophodna ova saradnja. Poslije implementacije II faze kada budu releji na Koritima i na Gudelju imat ćemo direktnu vezu s kompletnim područjem Općine Ilijaš. Ovo je samo dio saradnje koju imamo s kantonalnom CZ koja nam pomaže u svim aspektima donacija“ kazao je.
Jasmin Terović direktor Uprave CZ KS govorio je o važnosti i podršci centra.
„Ovaj centar je od velike važnosti za općinu Ilijaš. Operativni centar će pokriti kompletno područje općine Ilijaš. Sve službe u sistemu sigurnosti će biti uvezane sa ovim centrom kao što je profesionalna vatrogasna jedinica, Dom zdravlja i PU Ilijaš. Komunikacija će biti olakšana i efikasnija i sve ovo se odnosi na aktivnost CZ.Ovaj centar će unaprijediti usluge CZ. Što se tiče druge faze naša zakonksa obaveza je da pomažemo u opremanju CZ. U narednom periodu ćemo omogućiti sredstva iz kantona uprave CZ za drugu fazu“ istakao je Terović.
Načelnik Akif Fazlić je govorio o bitnosti centra, te koliko to znači za građane Općine Ilijaš.
„Projekat ima svoj smisao da se povežu sve institucije koje su vezane za građane, to su MZ koje predstavljaju građane, te JKP”Vodostan” koji je snadbjevač pitke vode, ”KJKP” RAD, Dom zdravlja i svi oni koji pružaju usluge građanima. Zbog toga je bitno da je uspostavljen ovaj sistem koji je efikasan i mobilan, i da se na najbrži mogući način može reagovati“ rekao je Fazlić.
cz2
Puštanje u rad Operativnog centra CZ Ilijaš aktiviranjem svake stanice, operater će imati informaciju gdje se nalazi stanica, te na kojem je području i imat će direktnu vezu s Operativnim centrom.
*Relej je jedna od najčešće korišćenih električkih komponenti koje se koriste u savremenom automatizaciji. Imaju niz pogodnosti koje utiču na čestu primjenu, jedne od njih su rad na opsegu temperatura od -40oC do +80oC kao i lako održavanje. Postoje nekoliko vrste releja: releji snage, step releji, industrijski releji, vremenski releji itd.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas527
mod_vvisit_counterJuče2914
mod_vvisit_counterOva sedmica3441
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49374