Home Vijesti Tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji Općine Ilijaš
Tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji Općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 06 Ožu 2020 12:17

 

4785648596546Tradicionalni prijem povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena upriličili su danas načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović.

Druženje 25 ilijaških uspješnih žena iz raznih oblasti javnog i društvenog života općine održano je u ugodnoj atmosferi Biznis centra Ilijaš.

Predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović istaknula je da je cilj ovog prijema naglasiti veliki doprinos koji žene daju u svim segmetnima društva, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou a u cilju povećanja  prisutnost žena na visokim menadžerskim funkcijama.

– Žene se  nalaze na najvišim političkim i menadžerskim funkcijama, ali nam i dalje ostaje borba kako bi se osiguralo da se čuje glas žena.   Cilj našeg današnjeg druženja jeste da predstavimo 25  žena, jakih žena, koje su, svaka na svom području uspješne i bore se za svoja ali i uvjerenja mnogobrojnih žena u našem društvu.  Važno je da se žene u nažoj loklanoj zajednici povezuju radi razmjene iskustava, uspostavljanja dijaloga a sve u cilju jačanja pozicije žena u društvu. Posebno želim istaknuti ulogu žene kao majke i zdrave porodice kao najvažnije i osnovne ćelije društva, kazala je Omerović.

Direktorica JKP Vodostan Ilijaš Belma Zukić kaže da Međunarodni dan žena nije dan u godini kada se ženama poklanja cvijeće nego ukazuje na (ne)ravnopravnost žena u društvu.

– To je dan kada ukazujemo na potrebu jednakosti u svakom smislu, iste pozicije, plaćenosti i istih tretmana kao i njihovih muških kolega. U stvarnom svijetu to nije tako, ipak ličnim trudom i radom svaka žena uspijeva da se istakne, valorizira svoj položaj i dođe na poziciju koju zaslužuje, kazala je Zukić naglasivši da je ovaj prijem lijep gest koji slavi uspjeh žena te da se nada da će skup ubuduće biti veći sa mnogom većom zastupljenošću žena iz realnog sektora, koje se češće susreću sa nejednakošću.

Načelnik Fazlić kaže da je ovaj prijem dokaz otvorenosti Općine Ilijaš i dokaz koliko žene doprinose pozitivnom imidžu lokalne zajednice, te da raduje da su žene sve uključenije u sve društvene tokove.

– Ilijaš pokazuje da kroz uključenost svih gradimo naš napredak i ovaj skup to dokazuje. Zadovoljstvo je raditi u takvom ambijentu, naše saradnice su žene, majke, uspješne u svom poslu, i u politici i u drugim sektorima treba biti više žena jer onda imamo i puno odličnih rezultata, kazao je Fazlić čestitavši svim ženama Osmi mart i poželjevši svima uspjeh, sreću i zdravlje. 

Učesnice su iskoristile priliku da se zahvale na organizaciji ovog prijema, razmjenu mišljenja i iskustava vezanim za poslovni angažman, te za korisno i ugodno druženje.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas973
mod_vvisit_counterJuče1259
mod_vvisit_counterOva sedmica2232
mod_vvisit_counterOvaj mjesec72552