Home Vijesti Svečano obilježen 6. rođendan Osnovne škole „Stari Ilijaš“
Svečano obilježen 6. rođendan Osnovne škole „Stari Ilijaš“ PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 28 Velj 2020 10:57

dan os stari ilijas 1Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i uz prisustvo velikog broja zvanica, delegacije bratske Općine Trebnje iz Slovenije, predstavnika javnog, kulturnog i političkog života općine Ilijaš, Općinskog vijeća Ilijaš, kantonalnog zastupnika Mahira Devića, roditelja, djece i nastavnika upriličeno je obilježavanje Dana Javne ustanove Osnovna škola „Stari Ilijaš“.

Direktorica škole Alma Salketić izrazila je zadovoljstvo uspjehom učenika i realiziranim projektima u prethodnom periodu.

"Realizovali smo niz značajnih projekata, učenici nas uspješno predstavljaju na brojnim općinskim i kantonalnim takmičenjima. Nedavno smo boravili u Turskoj, obnovili smo bratimljenje sa jednom istanbulskom školom, želimo jačati veze i saradnju. Također, ove godine u planu je projekat energetske efikasnosti u Područnoj školi Malešići, tako da se nadamo da će i taj objekat do kraja školske godine  biti u novom ruhu. Škola sa centralnim objektom i četiri područne jedinice broji  557 učenika. U aprilu slijedi prvi upisni rok za prvačiće, a njihov broj se iz godine u godinu povećava, čemu se nadamo i ove godine", kazala je direktorica Salketić.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić istaknuo je u svom obraćanju da su Dan nezavisnosti i Dan općine Ilijaš najznačajniji datumi za njene građane, za koje su se borili i koje su branili.

"U tim datumima važnim za nas obilježavamo i dan najmlađe i možda i najljepše škole u Ilijašu. Do ovih datuma nije bilo lahko doći, bilo je teško u tom vremenu organizovati referendum i kazati da želite neovisnost.  Tada je 67 posto građana, predstavnika svih naroda kazalo da želi suverenu i samostalnu državu. Tu smo želju skupo platili, državu smo morali braniti životima i puškama, branimo je i sada nekim drugim političkim sredstvima, želimo da ona bude prihvatljiva i željena za sve one koji u njoj žive. Čestitam direktorici, nastavnicima i učenicima Dan škole i na postignutim uspjesima, pred nama je realizacija brojnih projekata i stalna želja za napretkom i stvaranjem boljih uslova za rad u ovoj obrazovnoj ustanovi", poručio je Fazlić, čestitavši Dan nezavisnosti BiH i Dan općine Ilijaš.

U nastavku programa prisutni su uživali u izvanrednim nastupima i brojnim tačkama, koje su pripremili učenici i nastavnici OŠ „Stari Ilijaš“.

Osnovna škola “Stari Ilijaš” je nova i savremeno opremljena, radi po evropskim standardima i veliku pažnju posvjećuje inkluzivnim procesima u obrazovanju. Škola je za kratak vremenski period postigla visoke standarde, počevši od produženog boravka za učenike, pa do stomatološke ordinacije i druge suvremene opreme za optimalan rad ustanove.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas991
mod_vvisit_counterJuče1259
mod_vvisit_counterOva sedmica2250
mod_vvisit_counterOvaj mjesec72570