Home Vijesti Osnovan Zdravstveni savjet za područje općine Ilijaš
Osnovan Zdravstveni savjet za područje općine Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 18 Pro 2019 15:12

 

zdravstveni savjet opcine ilijas 1Konstituirajuća sjednica Zdravstvenog savjeta za područje općine Ilijaš, koji broji devet članova, održana je danas.

Odlukom Općinskog vijeća, koja je donesena na aprilskoj sjednici, definisano je osnivanje Zdravstvenog savjeta na području općine Ilijaš, uređene njegove nadležnosti, broj članova i sastav, te način rada.

Članove Zdravstevnog savjeta čine predstavnci pacijenata, zdravstvene ustanove OJ Dom zdravlja Ilijaš, KJP Veterinarska stanica Sarajevo - Veterinarska ambulanta Ilijaš, predstavnci općinskog organa uprave iz službe koja se bavi zdravstvenom zaštitom, predstavnici mladih iz reda registriranog Udruženja mladih sa područja općine Ilijaš, predstavnici Crvenog križa sa područja općine Ilijaš, penzionera iz reda Udruženja penzionera sa područja općine Ilijaš, te predstavnici ratnih vojnih invalida iz reda registriranog Udruženja RVI sa područja općine Ilijaš.

"Članove Zdravstevnog savjeta imenovao je općinski načelnik na osnovu javnog poziva. Moram reći da nije postojao veliki interes građana da uzmu učešće u radu Zdravstvenog savjeta, te smo na osnovu tri ponovljena javna poziva uspjeli imenovati devet članova. U Odluci je definisano da Zdravstveni savjet broji od devet do 11 članova. Željeli smo da učešće u radu Zdravstvenog savjeta uzmu i predstavnici apotekasrke djelatnosti, privatne prakse sa područja općine Illijaš i Zavoda za zdravstevnu zaštitu žena i materinstva, ali nažalost nismo imali odziv. Danas smo imali konstituirajuću sjednicu i nadamo se da će Zdravstveni savjet u svome radu zaista uspjeti da poboljša uslove pružanja zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, te da inicira aktivnosti i učestvuje u donošenju zakonskih rješenja. Također, da djeluje u pravcu zaštite prava pacijenata. Nezadovoljni pacijenti će moći pritužbe i žalbe na rad zdravstevnih ustanova dostavljati Zdravstevnom savjetu. Nadam se da ćemo putem javnih poziva koji organizuju viši nivoi vlasti, odnosno Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Minstarstvo zdravastva Federacij BiH uspjeti osigurati i dodatna sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš", kazala je Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u službi koja se bavi zdravstvenom zaštitom.

Zdravstveni savjet predlaže i evaluira sprovođenje zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, daje mišljenje na planove i programe zdravstvene zaštite na području općine Ilijaš, te predlaže mjere za poboljšanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite na području općine.

Također prati primjenu propisa na području općine Ilijaš koji se odnose na zaštitu prava i interesa pacijenata, organizuje obrazovne kurseve za građanstvo iz poznavanja materije o pravima pacijenata i postojeće legislative, daje preporuke za organizaciju kurseva u zdravstvenim ustanovama radi upoznavanja rukovodstva i zdravstvenih radnika s konceptom prava pacijenata, legislativom i odgovarajućim nužnim promjenama u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstevni savjet prati povrede pojedinačnih prava pacijenata na području općine Ilijaš, predlaže preduzimanje mjera za zaštitu i unaprijeđenje prava pacijenata na području općine Ilijaš, bez odlaganja obaviještava Zdravstveni savjet u Kantonalnom Ministarstvu zdravstva o slučajevima težih povreda prava pacijenata koje mogu ugroziti živote ili zdravlje pacijenata, obavještava javnost o povredama prava pacijenata.

Savjet podnosi Općinskom vijeću godišnji izvještaj o radu, te donosi Poslovnik o svome radu kojim se pobliže uređuje organizacija i način rada. Mandat Zdravstvenog savjeta traje četiri godine.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 









 









PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2621
mod_vvisit_counterJuče2390
mod_vvisit_counterOva sedmica13820
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23326