Home Vijesti Potpisan Ugovor za izvođenje radova u prostoru namjenjenom za produženi boravak u OŠ "Hašim Spahić"
Potpisan Ugovor za izvođenje radova u prostoru namjenjenom za produženi boravak u OŠ "Hašim Spahić" PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 13 Pro 2019 18:36

79725212 777968812700584 6050457628310503424 nProstor stare sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” bit će prenamijenjen za potrebe produženog boravka, nakon što se uradi rekonstrukcija ovog prostora.

Ovim povodom, danas je u kabinetu općinskog načelnika potpisan Ugovor za izvođenje radova na izmjeni namjene stare fiskulturne dvorane u prostorije produženog boravka.  

Ukupna vrijednost projekta je 199.000 KM, od čega je Ministarstvo osiguralo 150.000 KM, dok će Općina Ilijaš izdvojiti 49.000.00 KM za realizaciju projekta.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, Tarik Smajić predstavnik izvođača radova firma „Vizija“ iz Visokog, Nihad Salkić direktor OŠ „Hašim Spahić“, Sanja Zagorac - Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš i Alma Omerović predsjedavajuća OV Ilijaš.

Načelnik Fazlić je istakao da će zahvaljujući resornom ministarstvu mališani koji pohađaju OŠ „Hašim Spahić“ imati produženi boravak.

„Jedan od naših glavnih prioriteta jeste stalno investiranje u obrazovanje. Intenzivno, dugi niz godina ulažemo u bolje uslove za naše učenike i nastavnike koji rade u sferi obrazovanja. U posljednje dvije godine u ovu školu je investirano oko 700.000,00 KM. Kada je u pitanju energetska efikasnost tu smo napravili novu fiskulturnu salu i ostao je prostor stare sale kojoj želimo dati novu namjenu i rješiti važno pitanje koje smo izdefinisali. Urađena je projektna dokumentacija, izdali smo dozvole i uspjeli sa Ministarstvom obrazovanja KS izvršiti prenamjenu sredstava za ovu vrstu potrebe. Kanton je za ovaj projekat obezbijedio 150.000,00 KM, a razliku koja se pokazala po provođenju tenderske procedure od 49.000,00 KM obezbijedit će Općina Ilijaš kroz svoj budžet. I time je zatvorena finansijska konstrukcija projekta. Očekujemo da će izvođač izvršiti radove u predviđenom roku kako bismo došli u fazu opremanja tog prostora. Po projektu, opremanje prostora je oko 70.000,00 KM i time će djeca vrlo brzo koristiti prostor,“ kazao je načelnik Fazlić.

Obzirom da se radi u zatvorenom prostoru, izvođač radova će moći raditi i u zimskom periodu. Tarik Smajić predstavnik izvođača radova firme „Vizija“ iz Visokog istakao je da je prednost izvođenje radova što se radi o već postojećem objektu.

„Firma „Vizija“ Visoko se obavezala da će ovaj Ugovor realizovati u 120 radnih dana od uvođenja izvođača u posao. Uslovi za radove su jako povoljni jer se radi o već postojećem objektu gdje se vrši prenamjena objekta. Zaista vjerujemo i trudit ćemo se da ispoštujemo definisane rokove za izvođenje radova“, kazao je Smajić. 

Nihad Salkić direktor OŠ „Hašim Spahić“ zahvalio se Općinkom načelniku i resornoj ministrici jer su prepoznali značaj ovog projekta.

„Želim se zahvaliti Općini Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, Ministarstvu za obrazovanje, mlade i nauku KS i ministrici Bogunić što su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta. Produženi boravak će omogućiti našim učenicima cjelodnevni boravak te prehranu učenika, kao nastavne i vannastavne aktivnosti. Vlada veliko interesovanje roditelja da se uradi ovaj značajan projekat. Očekujem da ćemo početkom naredne godine moći koristiti produženi boravak“, kazao je Salkić.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas65
mod_vvisit_counterJuče2205
mod_vvisit_counterOva sedmica18800
mod_vvisit_counterOvaj mjesec67991