Home Vijesti Obilježen Dan državnosti BiH u Perzijsko - bosanskom koledžu Lješevo
Obilježen Dan državnosti BiH u Perzijsko - bosanskom koledžu Lješevo PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 22 Stu 2019 11:19

 

pbk priredba direktor djeca 2Svečanim otvorenjem manifestacije „Znanjem gradi BiH“ u prostorijama Perzijsko - bosanskog koledža upriličeno je obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH. Bogatim kulturnim i zabavnim programom učenici i nastavnici ove škole izrazili su ljubav prema svojoj domovini BiH i na najljepši način obilježili ovaj značajan historijski datum ali i poželjeli dobrodošlicu brojnim eminentim gostima koji su prisustvovali.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović dočekan je uz aplauz i izuzetno organizovan prijem menadžmenta ove odgojno – obrazovne ustanove. Također, svojim dolaskom ovaj historijski dan uveličali su i ambasador Islamske Republike Iran Mahmoud Heidari, Munira Subašić predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa", načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević, Irfan Nefić komandir PU Ilijaš i mnogi drugi predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života u općini Ilijaš i BiH. Program je počeo intoniranjem himne te učenjem Kur'ana.

pbk priredba dzaferovic 1Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović  istakao je znanje kao ključni prioritet mladih generacija u građenju prosperitetnije države BiH.

„Prije svega želim vam čestitati Dan državnosti Bosne i Hercegovine i da ako Bog da, sljedeće godine obilježavamo ovaj značajan dan u puno boljem stanju. To je zadatak svih nas koji činimo vlast unutar BiH. Drago mi je da sam pozvan na današnju manifestaciju jer se radi o odgojno – obrazovnoj ustanovi koja obilježava značajne datume iz naše prošlosti. Nikada ne smijemo zaboraviti šta nam se desilo u BiH. U ovoj ustanovi se 25. novembar obilježava na način koji je za svaku pohvalu. Obilježava se takmičenjem u znanju. Znanje je nešto što nam je u sadašnjosti, ali i u budućnosti najpotrebnije. Bez znanja osoba je bezlična i podložna raznim oblikovanjima. Za mlade ljude najvažnije je znanje“, kazao je Džaferović.

Ambasador Islamske Republike Iran Mahmoud Heidari čestitao je prisutnima Dan državnosti, te poželio Bosni i Hercegovini postojanost, mir i napredak.

"Bosna i Hercegovina, kao i svak druga država, ukoliko želi da ima svijetlu i budućnost punu nade, treba težiti obrazovanju generacije, graditelja budućnosti i u biću svoje mladeži i adolescenata razvijati vrijednosti poput imana – vjerovanja, predanosti, odgovornosti, pbk priredba fazlic 1patritizma i altruizma. Izuzetno mi je drago što je ustanova Perzijsko – bosanski koledž prije dvije decenije osnovana sa takvim ciljemi što na tom putu ima brojna postignuća i uspjehe", rekao je Heidari.

Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš, pored čestitke za Dan državnosti BiH, uputio je i čestitku povodom jubileja 20. godišnjice uspješnog rada ove odgojno – obrazovne ustanove.

„Perzijsko – bosanskom koledžu želim čestitati na organizaciji i načinu na koji obilježavaju Dan državnosti BiH. Pod prepoznatljivim nazivom „Znanjem gradi BiH“ koji je najbolja poruka mladim ljudima kako da gledaju na perpektivu naše države. Naravno, posjeta člana Predsjedništva BiH i ambasadora Islamske Republike Iran govori o značaju i vrijednosti ove manifestacije. Općina Ilijaš je sretna zbog takve posjete. Zaista, naša želja je da svi doprinosimo jačanju i napretku naše domovine, da obezbijedimo prosperitet mladim ljudima kroz stalni progres, i proces u EU i NATO“, kazao je Fazlić.

Edita Zgrčo, učenica drugog razreda BPK i jedna je od učesnica današnjeg takmičenja i kulturno – zabavnog programa koja na najljepši način pokazuje ljubav prema domovini – znanjem.

pbk priredba 2„Svim svojim srcem i dušom trebamo doprinijeti našoj domovini i da dokažemo da je volimo kroz znanje i učenje“, kazala je Edita.

Haris Alihodžić, direktor Perzijsko – bosanskog koledža kazao je da je ovo jedinstven način obilježavanja Dana državnosti BiH.

„Imamo takmičare iz cijele BiH. Učenici se takmiče u znanju, razvijamo patriotizam prema BiH, razmjenjujemo iskustva i to zapravo i jeste glavni cilj manifestacije. Učenici su se jako trudili i zadovoljni smo današnjom organizacijom i posjetom“, kazao je Alihodžić.

Svake godine, učenici PBK nastoje da kroz brojne školske sekcije 25. novembar učine svečanim kako to dolikuje našoj domovini. „Znanjem gradi „BiH“ je projekat koji je započeo davne 2000. godine. Tokom dugog niza godina kroz ovu školu prošlo je nekoliko hiljada učenika, te nekoliko stotina njihovih pratilaca - direktora, pedagoga, nastavnika i roditelja. Svake godine na takmičenju učestvuje oko 150 učenika iz preko 25 škola iz cijele BiH. Ovakvim programom za Dan državnosti, generacije što dolaze uče o svojoj zemlji, i na taj način usađuje im se ljubav prema domovini.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI KULTURE SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI SPORTA SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt

 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1401
mod_vvisit_counterJuče1605
mod_vvisit_counterOva sedmica3006
mod_vvisit_counterOvaj mjesec78117