Home Vijesti Svečanost u OŠ „Podlugovi“ povodom Dana državnosti
Svečanost u OŠ „Podlugovi“ povodom Dana državnosti PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 21 Stu 2019 11:43

 

priredba os podlugovi 1Svečanom priredbom povodom Dana državnosti BiH u Osnovnoj školi „Podlugovi“ obilježen je i završetak projekata povećanja energetske efikasnosti i opremanja škole sa novim klupama i stolicama, koji su u nizu višegodišnjih aktivnosti  poboljšanja uslova za učenike ove škole.

Projekat energetske efikasnosti finansirali su Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo i Općina Ilijaš. Riječ je o ugradnji toplotne fasade i zamijeni stolarije u vrijednosti 75.000 KM.

Projekat nabavke namještaja u OŠ „Podlugovi“ su prema UNDP-u inicirali Vijeće roditelje ove škole i Savjet MZ Podlugovi u okviru projekta „Jačanje uloge mjesne zajednice“.  Važnost projekta prepoznala je Općina Ilijaš. Zahvaljujući dobroj saradnji novim klupama i stolicama opremljena je kompletna škola. Vrijednost projekta je 38.640 KM. Od toga je Općina Ilijaš izdvojila 22.722 KM, a UNDP 17.000 KM.

Spriredba os podlugovi 2voje zadovoljstvo iskazao je i direktor Osnovne škole „Podlugovi“ Admir Abadžija.

- Prošle godine smo proslavili 20 godina rada kao posebna odgojno-obrazovna ustanova, a ove godine kao kruna svega je došao projekat energetske efikasnosti. U saradnji sa Vijećem roditelja i Mjesnom zajednice nabavili smo i novi namještaj. Koristim priliku da najavim i nove projekte u narednoj budžetskoj  godini, a to je  sanacija Područne škole Ljubnići, uvođenje video nadzora u centralni objekat, sanaciju mokrih čvorova, tako da ćemo imati odlične uslove za obavljanje odgojno-obrazovnog procesa, kazao je Abadžija zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta povećanja energetske efikasnosti.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović kazao je da svaki projekat koji se odnosi na poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama raduje, posebno oni koji će smanjiti i zagađivanje zraka, sa čime Ilijaš u zimskoj sezoni, zbog određenih grana industrije, ima puno problema.

priredba os podlugovi 3- Akcenat je stavljen ove godine na obrazovni sektor i institucije, uključujući vrtiće, osnovne i srednje škole, a ove godine i Fakultet arhitekture i građevine. Rađeno je 48 objekata u ovoj godini, za razliku od prethodnog perioda, kada je bilo sedam objekata godišnje, a i sljedeće godine planirano je mnogo objekata iz oblasti obrazovanja. Mislim da je ovo jako bitno s obzirom na korisnike, a to su djeca, kategorija na koju smo svi osjetljivi i mislim da svi trebamo poraditi na obezbjeđivanju adekvatnih uslova za rad kako za njih, tako i za nastavnike i osoblje ove škole, kazao je Filipović.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić istaknuo je važnost dobre saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa vlasti i opredjeljenost Općine Ilijaš da nastavi ulaganje u stvaranje optimalnih  uslova rada u odgojno-obrazovnim ustanovama.

- Nekoliko zadnjih godina bilo je mnogo projekata u obrazovnoj infrastrukturi, imali smo prije dvije godine više od milion KM na godišnjem nivou, uspijevamo i u 2019. godini obezbijediti sredstva za priredba os podlugovi 4nova ulaganja za te projekte, jedan od njih je ovaj u Osnovnoj školi „Podlugovi“. Zahvaljujem Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je prepoznalo ovaj projekat   i izdvaja veći dio sredstava uz sufinansiranje i Općine Ilijaš. Još jednom smo pokazali da dobra saradnja uvijek daje dobre rezultate, kazao je ovom prilikom načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Na priredbi su dodijeljene zahvalnice svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta energetske efikasnosti u Osnovnoj školi „Podlugovi“.

Nastup horske, recitatorske, dramske i ostalih vrijednih sekcija i talentovanih učenika obogatili su program i poslali snažnu poruku ljubavi prema domovini i djeci, kao njenoj nadi i budućnosti.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2691
mod_vvisit_counterJuče4436
mod_vvisit_counterOva sedmica7127
mod_vvisit_counterOvaj mjesec39123