Home Vijesti Načelnik Akif Fazlić upriličio prijem za karatistkinju Eminu Brkić
Načelnik Akif Fazlić upriličio prijem za karatistkinju Eminu Brkić PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 19 Kol 2019 17:27

FB IMG 1566229282026Članica Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš, Emina Brkić predstavlja je Univerzitet Sarajevo na Evropskom prvenstvu u Zagrebu u kategoriji borbe seniorke – 68 kg. Na ovom prestižnom takmičenju Emina je ostvarila izvanredne rezultate za BiH, UNSA, Ilijaš i KK „Rašid Buća“ odnosno osvojila je srebrenu evropsku medalju. 

Ovo je najveći uspijeh za ilijaški sport poslije rata i najveći sportski rezultat općenito što se tiče ženskog sporta u Ilijašu. Tim povodom, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić upriličio je prijem uz prigodan poklon za Eminu Brkić i rukovodstvo KK „Rašid Buća“ Ilijaš.

Emina je prešla trnovit put do osvajanja ove medalje, ali kako ističe, i dalje je motivisana da niže sportske uspjehe, u nadi da će imati bolju finansijsku podršku uz zahvalnost Općini Ilijaš koja je i do sada pomagala shodno mogućnostima.

„Evropsko prvensto u karateu brojalo je 404 univerziteta iz 36 zemalja Evrope, preko 1300 takmičara koji su seniori i ozbiljni profesionalni sportisti. Prethodnih godina kada sam takmičila govorili smo o sportskoj stipendiji koja je ove godine izostala. Dijelom zbog toga što nisam postigla određeni uspjeh na fakultetu. Nadam se da ću ubuduće imati tu vrstu podrške. Jer ipak treba razdvojiti formalno obrazovanje od sporta. Ja sam puno truda uložila u sport ove godine izbog toga je izostao uspjeh na fakultetu. Nadam se da ću u budućnosti imati podršku u vidu sportske stipendij. Današnji prijem je svakako jedna vrsta priznanja. I ranije sam imala podršku Općine Ilijaš, ali svakako mnogo znači kada neko prizna trud, rad i nagradi uspjeh“, kazala je Emina.

FB IMG 1566229290674Emina ističe da će i dalje ulagati napore da njena karijera u svijetu karatea ide uzlaznom putanjom te da će uspjeti osvojiti i svjestke medalje.

„Karate je postao olimpijski sport i 2020. godine u Japanu će se održati Olimpijske igre na kojima će prvi put nastupiti i karatisti. Na neki način uspjela sam već ostvariti olimpijske bodove i nadam se ako Bog da, da će postojati bilo kakva šansa da odem na Olimpijadu i predstavim Bosnu i Hercegovinu i općinu Ilijaš“, istakla je Emina.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da današnji prijem predstavlja podršku, čestitku i zahvalnost za trud koji sportisti ulažu i postižu dobre rezulatete.

„Eminin uspjeh je izuzetno važan kako za nju, tako i za općinu Ilijaš jer promoviše ime naše općine. Mi smo opredjeljeni da pomažemo sportiste i kroz budžet izdvajamo preko 170.000,00 KM za podršku sportu. Naravno, kada su u pitanju ovakvi pojedinačni rezultati potrebne su i dodatne finansije, za evropske medalje. Emina je jedna od kandidatkinja koja bi, kada bi se obezbijedile finansije i uslovi, vjerovatno mogla biti i na Olimpijskim igrama. Ovakve talente koji se mnogo odriču radi postizanja ovakvih rezultata, trebalo bi podržati i obezbijediti finansije i pronaći sponzore, kako bi ostvarili svoje snove, a to su evropske i svjetske medalje. Čestitam upravi KK „Rašid Buća“ prije svega Raifu Bući, a svakako i rukovodstvu, te posebno Emini“, kazao je načelnik Fazlić.

Namir Halilović sekretar u KK „Rašid Buća“ i jedan od trenera, Emini je dugogodišnja podrška, pored trenera Raifa Buće. Halilović je istakao da je Eminin lični uspjeh, izuzetan uspjeh i za Klub.

FB IMG 1566229297410„Eminin rezultat je veliki uspjeh za karate klubu „Rašid Buća“, za općinu Ilijaš ali i BiH. Ne sjećam se da je neko i prije rata napravio ovakav rezultat kao što je Emina. Obradovala nas je i učinila ponosnim. Trudit ćemo se i dalje da Emini pružamo punu podršku, uz nju je kolektiv i zahvalni smo Općini Ilijaš što nam pruža podrušku. Očekujemo i svjetsku medalju“, kazao je Halilović

Emina se zahvalila treneru Raifu Bući koji je godinama uz nju, treneru Namiru Haliloviću koji se brine o fizičkoj spremi, klupskim kolegama koji su bili neumorni i podržavali je, dolazili redovno na treninge kako bi imala dovljno sparing partnera, fitnes klubu Ilijaš, Fitnes klubu No1, svojoj porodici, prijateljima i momku Ervinu.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2095
mod_vvisit_counterJuče2225
mod_vvisit_counterOva sedmica10904
mod_vvisit_counterOvaj mjesec20410