Home Vijesti Iz Ilijaša ispraćen konvoj sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici
Iz Ilijaša ispraćen konvoj sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 09 Srp 2019 10:21

99993333378356289275925Tabuti s posmrtnim ostacima 33 žrtve ubijenih tokom genocida u julu 1995. godine na području Srebrenice, koji će 11. jula biti ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima, pripremljeni su za ukop.

Organizacioni odbor manifestacije "Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. godine", u cillju obilježavanja 24. godišnjice genocida i ove godine je u Ilijašu upriličio dostojanstven ispraćaj identificiranih žrtava genocida u Srebrenici.

U prisustvu porodica žrtava i velikog broja građana naše općine ispraćen je kamion posmrtnih ostataka pronađenih žrtava.

Općinski načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović i članovi Organizacionog odbora manifestacije "Dani sjećanja – SREBRENICA 11. jul 1995. godine" također su prisustvovali ispraćaju žrtava.

"Građani Ilijaša na dostojanstven način, kao i ranijih godina, ispraćaju posmrtne ostatke ljudi koji su na svirep način izgubili živote. Danas pokazujemo svoje dostojanstvo, snagu i prkos. Također, danas pokazujemo da generacije koje su došle iza srebreničkog genocida imaju snage graditi budućnost i na najbolji način obilježavati i pamtiti ono što se desilo u Srebrenici. Moramo imati snage da iz srebreničkog genocida ponesemo važne pouke i da 99993333987592375923gradimo novu i bolju budućnost svih građana BiH. Zaista sam zahvalan građanima općine Ilijaš jer su u velikom broju danas došli da ispratimo posmrtne ostatke i odamo pijetet poginulima, te da iskažemo našu obavezu i odgovornost kada je u pitanju obilježavanje i pamćenje srebreničkog genocida", kazao je načenik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Kamion s tabutima će se zaustaviti u Vogošći, a potom i ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, te Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva i na Markalama.

Najstarija osoba čiji će posmrtni ostaci biti ukopani ove godine u Memorijalnom centru Potočari je Šaha Cvrk koja je ubijena kada je imala 82 godine, dok je najmlađa žrtva koja će biti ukopana u Potočarima 16-godišnji Osman Cvrk.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1016
mod_vvisit_counterJuče2290
mod_vvisit_counterOva sedmica17765
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35450