Home Vijesti Općinski načelnik upriličio prijem za članove šehidskih porodica i djecu bez oba roditelja
Općinski načelnik upriličio prijem za članove šehidskih porodica i djecu bez oba roditelja PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 31 Svi 2019 12:17

 

prijem sehidskih porodica i djece bez oba roditeljaPovodom predstojećeg ramazanskog bajrama u okviru kojeg se, drugi dan obilježava kao Dan šehida, općinski načelnik Akif Fazlić u saradnji sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš upriličio je prijem za 20 majki i supruga šehida i za desetero djece šehida bez oba roditelja.

Na samom početku prisutne je poselamila predsjednica Udruženja Salkuna Salihović te im poželjela dobro zdravlje u nastupajućim bajramskim blagdanima.

„Šehidi su najzaslužnija kategorija u ovoj državi koji su svoje živote položili braneći nam domovinu. Zaista, mi smo dužni da jedni drugima pomažemo, da se borimo jedni za druge, da hrabro i dostojanstveno koračamo jedni pored drugih baš kao što su i naši šehidi kada je bilo najpotrebnije“, kazala je predsjednica Salihović.

Načelnik Akif Fazlić pozvao je šehidske porodice i građane općine Ilijaš da se masovno odazovu obilježavanju Dana šehida jer oni zaslužuju posebnu pažnju. Istakao je da porodicama ništa ne može zamijeniti njihove gubitke, ali da se bar možemo potruditi da stradali ne padnu u zaborav.

„To je naša dugogodišnja praksa, da pred Ramazanski bajram napravimo prijem za jednu grupu šehidskih porodica. Važno je da brinemo o njima, ne samo danas nego staln. To je naša trajna obaveza. Dan šehida je dan kada se nama miješa i bajramska radostali i sjećanja na naše najmilije, naše šehide. Vrijeme treba da donese da radost postane veća i da pobijedi život.  Pozivam sve građane općine Ilijaš da se uključe u obilježavanje Dana šehida i da prijem sehidskih porodicadostojanstveno odamo počast našim šehidima“, kazao je načelnik Fazlić.

Od prošle godine praksa je da se upriliči prijem i za djecu bez oba roditelja. Nažalost, statistike pokazuju da je svaki dan sve više šehidske djece koja ostaju i bez drugog roditelja. Kako ističu, posebno im je drago što su dio ovog projekta, jer nisu zaboravljeni. Besim Pitarević je iz Srebrenice. Dijete je bez oba roditelja. Kada mu je poginuo otac imao je 13 godina a prije 12 godina, umrla mu je i majka.

„Prvi put mi je da sam na prijemu. Zahvalan sam svima koji nas nisu zaboravili. Važno je da se podsjeća na žrtvu naših najmilijih da znamo da naši roditelji nisu džaba dali živote za domovinu“, kazao je Pitarević.

Predstavnici Udruženja porodica šehida  poginulih boraca općine Ilijaš pozvali su sve naše sugrađane da na Dan šehida obiđu mezaristane i na taj način ukažu poštovanje šehidima i njihovim porodicama.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2333
mod_vvisit_counterJuče2564
mod_vvisit_counterOva sedmica12755
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14801