Home Vijesti Održana 31. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana 31. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 29 Svi 2019 12:51

 

31.sjednicaOV 1Majska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ove srijede uz prisustvo 23 vijećnika i sa 10 tačaka dnevnog reda. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović.

Podnesena su brojna pitanja i inicijative, a inicijativa dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Alena Haskovića o nužnosti rekonstrukcije glavne autobuske stanice u Ilijašu pretočena je u zaključak koji će se uputiti kompaniji Centotrans Eurolines te tražiti da u narednom periodu ova kompanija iznađe način za modernizaciju i renoviranje glavnog autobuskog stajališta u Ilijašu, a sve u skladu sa postojećim i budućim izmijenama regulacionog plana.

Vijećnici su primili k znanju Informacije iz oblasti šumarstva na području općine Ilijaš za proteklu godinu.

Primljena je k znaju i Informacija o izvršenju Budžeta Općine Ilijaš za period od 1. januara do 31. marta ove godine.

Budžet Općine Ilijaš u ovom periodu bilježi 5.852.383,00 KM ostvarenih prihoda, što je 33 posto od planiranih prihoda u Budžetu za 2019. godinu. Sa druge strane, ostvareni su izdaci u iznosu od 2.386.424,00 KM, što predstavlja 13 posto od planiranih izdataka u Budžetu za ovu godinu. Prema tome ostvaren je suficit za navedeni period u iznosu od 3.465.959,00 KM.

Većinom glasova usvojena je Odluka kojom se potvrđuju rezultati izbora, održanih 19. maja, za predsjednike i članove Savjeta mjesnih zajednica na području općine Ilijaš.
 
Jednoglasno je usvojena Odluka kojom se JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš povjerava na upravljanje i korištenje objekat Filtersko postrojenje Sokolina u 31.sjednicaOV 2Srednjem, a koje se sastoji od filterske stanice, taložnika, prostora za filterske jedinice i opremu, komandne sobe, prostora za hemikalije i taložnika otpadne vode, ukupnog kapaciteta postrojenja 15 litara u sekundi.

Usvojena je Odluka o privremenom korištenju javnih površina na području općine Ilijaš. Ovom Odlukom utvrđuju se posebni uslovi za postavljanje kioska, slobodnostojećih otvorenih bašti, reklamnih panoa i displeja. Također se utvrđuju i zone javnih površina, visina naknade, način naplate, mjere za sigurnu i efikasnu naplatu naknade i zaštita javnih površina.

Imajući u vidu činjenicu da je u svim zonama na području Općine Ilijaš došlo do otvaranja niza poslovnih i ugostiteljskih objekata, što dovodi do povećanja interesa za korištenjem javnih površina za različite sadržaje, pokazalo se neophodnim usvojiti novu Odluku kojom će se detaljno regulisati uslovi i način privremenog korištenja javnih površina, poslovi prvostepenog upravnog rješavanja iz oblasti urbanizma i komunalnih djelatnosti, naknada za korištenje javne površina i druga pitanja kojim se utvrđuju javne površine koje se mogu privremeno koristiti.

Visina naknade za plaćanje po osnovu privremneog korištenja javnih površina u odnosu na prethodnu Odluku u svim zonama ostala je ista.

Usvojena je Odluka kojom se definiše prijedlog školskih područja za svaku javnu ustanovu, osnovnu školu na području općine Ilijaš, na osnovu kojeg će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo utvrditi školsko područje za svaku ustanovu, školu.

Na samom kraju sjednice usvojeno je Rješenje kojim se sa dužnosti člana Drugostepene stručne komisije razrješuje Vesna Stanišić, a imenuje novi član Elemin Bešlija.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas799
mod_vvisit_counterJuče2064
mod_vvisit_counterOva sedmica9948
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43168