Home Vijesti Obilježen dan kakanjskih dobrovoljaca "Misoča 92"
Obilježen dan kakanjskih dobrovoljaca "Misoča 92" PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 24 Svi 2019 07:27

 

misoca dan kakanjskih dobrovoljacaU znak poštovanja prema herojstvu kakanjskih dobrovoljaca pokazanom u vrijeme odbrane ilijaškog naselja Misoča, 23. maj se obilježava kao Dan kakanjskih dobrovoljaca „Misoča 92“. 

U Misoči je tim povodom upriličen obilazak memorijalnog kompleksa u izgradnji na lokaciji Milakov Do, a potom i polaganje cvijeća uz spomen-obilježju braniocima Misoče u dvorištu misočke džamije.

Obilježavanju su prisustvovali načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, kakanjski dobrovoljci, načenik Općine Ilijaš Akif Fazlić, domaćini iz općine Ilijaš i naselja Misoča, predstavnici boračkih organizacija.

Prisutnima se obratio Dženan Mahmutović imam džamije Misoča.

dan kakanjskih dobrovoljaca - Na prvom mjestu imamo obavezu prema našim šehidima i onima koji su dobrovoljno dali svoje živote. I u Kur'anu i u vjeri je sve na dobrovoljnoj bazi, a oni su dobrovoljno došli. To je ta vjera i volja da pomognu bratu muslimanu kad je teško, jer je musliman muslimanu brat i oni su izašli u susret i to se nikada ne smije zaboraviti. Naša strana ugovora prema njima jeste da se ovako simbolično sjetimo, proučimo Fatihu, položimo cvijeće i da ćemo ako Bog da u narednom periodu moći proučiti i tevhid, kazao je efendija Mahmutović.

Aldin Šljivo, načelnik Općine Kakanj se zahvalio prisustnima što su došli da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ovog značajnog datuma.

- Želim da se zahvalim domaćinima što ovo spomen obilježje održavaju na pravi način i vjerujem da će u narednom periodu ova saradnja biti na još većem nivou. Već sam razgovarao sa načelnikom i efendijom da napravimo dan kakanjskih dobrovoljaca fazliczajedničku saradnju  između ove dvije općine i da se na pravi način skrene pažnja na naše borce koji su izgubili živote, ali i onih koji su u najtežem vremenu pokazali hrabrost. Mi se moramo sjećati ne zbog prošlosti, nego zbog budućnosti naših generacija. Uradili smo historijski projekat, izradili smo monografiju Kaknja koja nosi naziv „Kakanj odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. U monografiji je upisano sve ono kroz šta su naši borci prošli i šta su proživjeli, a i zapisana je sva ona hraborst koju su pokazali u najtežim vremenima, kazao je načelnik Šljivo.

Načelik Aldin Šljivo monografiju je uručio načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću i Dženanu ef. Mahumutoviću.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš, se zahvalio načelniku Kaknja na monografiji, i rekao kako je važno da pišemo sve ono što je bilo i da prije svega pišemo istinu koju ćemo prenositi na buduće generacije.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas797
mod_vvisit_counterJuče2064
mod_vvisit_counterOva sedmica9946
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43166