Home Vijesti Više od 2000 građana na zajedničkom iftaru na Trgu Alije Izetbegovića
Više od 2000 građana na zajedničkom iftaru na Trgu Alije Izetbegovića PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 22 Svi 2019 05:58

zajednicki iftar 1Prvi zajednički iftar na otvorenom u organizaciji Općine Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića okupio je više od dvije hiljade građana na Trgu Alije Izetbegovića.

Ilijaš je u blagoslovljenoj Noći pobjede odnio svoju pobjedu, na koju je ponosan i načelnik Akif Fazlić.

-Sve loše vremenske prognoze nisu nas pokolebale u našoj želji da organizujemo zajednički iftar na prelijepom ilijaškom Trgu Alije Izetbegovića. Ja sam jutros bio hrabar i donio odluku da to ipak bude napolju i izuzetno mi je drago da su dove uslišene a to je uvijek tako kad imamo dobar nijet da činimo hajr, da dijelimo radost s građanima, posebno radost iftara sa postačima. Ovo je uspostavljanje tradicije i jačanje duhovnog i društvenog života u Ilijašu. Mi zajedno sa Merhametom organizujemo iftare, imali smo iftar u Srednjem i Crnoj Rijeci, važno je da u ramazanu napunimo svoje duše da imamo snage ići dalje na putu dobra i prosperiteta.  Zahvaljujem se svim sponzorima i partnerima, koji su ovo omogućili, kazao je načelnik Fazlić.

Izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Sejid ef. Strika, kazao je da ga za Ilijaš vežu lijepe uspomene i da je velika čast prisustvovati ovom veličanstvenom događaju koji svjedoči složnost i jedinstvo vjernika, kao i ponos i prihvatanje svog islamskog identiteta.

-Muhammed a.s. kazao je da onaj ko priredi iftar postaču ima nagradu postača bez da se njegova nagrada imalo umanjuje. Ovo je prelijep osjećaj i to je nešto što motivirajuće djeluje. Ova noć je noć pobjede, a ovo je jedna naša pobjeda. Bedr je došao kao rezultat prethodnih bitaka, 13 godina u mekki nije bilo jednostavno, kao što je rekao jedan velikan mi izlazimo u bitku a s naših sablji kapa krv od borbi sa samim sobom, poručio je ef. Strika.

O posebnosti ovogodišnjeg Ramazana u Ilijašu od samog dočeka dragog gosta do ujedinjenosti sviju za organizacijuzajedničkog iftara za više od 2000 građana govorio je Dženan ef, Mahmutović, koordinator Mreže mladih Ilijaš.

zajednicki iftar nacelnik-Ovo je poruka da kad napravimo svi mali korak, možemo uspjeti a to je jedinstvo neophodno i farz muslimanima koje trebamo uvijek staviti ispred naših ličnih interesa.

U programu su nastupili: mali hor OŠ "Hašim Spahić" sa ilahijom "Ramazan", Armin Muzaferija i Hor Preporod Ilijaš. Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković kazao je da je velika čast biti učesnik i pomoći u organizaciji ovog velikog događaja za naš grad.

Na kraju su svi građani uživali u kahvi iz najveće džezve na svijetu Vispakove Zlatne džezve.

Sponzori: JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, Fazum Gradnja d.o.o., Nikogradnja Durmić d.o.o., Halilović d.o.o., Testingelektro d.o.o. Sarajevo, Kupro d.o.o., F&B group, MDD Merhamet – Regionalni odbor Sarajevo, Vakufska Banka d.d. Sarajevo, Tranzit Export d.o.o., GRAWE osigurnaje, Halid GRADNJA, Vispak Visoko, Citar Produkt d.o.o., EZIOinox, SUR Smajlović, Caffe & nargila bar Antalya.

Partneri: Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, Tapas d.o.o. Zenica, Caffe restoran Point 01, restoran Fontana, Azzuro pizzeria & bistro, Caffe slastičarna Tamar, restoran Mehdijano, restoran Diana, restoran i pizzeria Memić, slastičarna Zambak, pekara Mia, Agencija Produkcija, Network d.o.o., Šubin promet d.o.o. Ilijaš, TR Jabuka Podlugovi, Mreža mladih Ilijaš, BZK Preporod, OO "Iskoristi dan – Carpe diem", Mediacontrol.

Medijski sponzori: Radio Ilijaš, ILIJAS.info, Ilijaš Net.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2325
mod_vvisit_counterJuče2564
mod_vvisit_counterOva sedmica12747
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14793