Home Vijesti U OŠ “Srednje” obilježen Dan škole
U OŠ “Srednje” obilježen Dan škole PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 26 Tra 2019 11:48

 

9284792759275 02852097592376Osnovna škola “Srednje” ovog petka je bogatim kulturno – zabavnim i edukativnim programom, proslavila svoj dan. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama. Tako je između ostalog bilo glume, plesa, pjesme i recitacija.

Program je počeo prigodnim govorom direktora škole Refika Kurtovića, koji se prisutnim gostima obratio sa nekoliko riječi o prošlosti ove škole i važnosti obilježavanja Dana škole. On se ovom prilikom također zahvalio svima na nesebičnoj podršci koju pružaju OŠ „Srednje“.

- Ovo je još jedan u nizu obilježavanja Dana škole i drago mi je što je danas prisutan ovoliki broj ljudi. Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su nam bili podrška tokom ovih godina, a zaista se mnogo toga uradilo. Sve što smo radili iskreno i od srca kažem da je to za dobrobit djece. Želim kazati da mi imamo odličnu saradnju sa državnim i drugim institucijama, a posebno se vidi rezultat saradnje sa Nevladinim sektorom i u tom segmentu zaista se zahvaljujem predstavnicima organizacije World Vision ali i predstavnicima organizacije Boris Divković. U toku godine realizovano je par projekata i najviše je uložila Općina Ilijaš kao i uvijek. Naglasio bih da smo utopili područnu školu u Kamenici, a u narednom periodu planiramo također utopljavanje i područne škole u Gajevima. Ovo su jako bitni projekti i ovom se 718261384681 9283759275prilikom želim zahvaliti načelniku Općine Ilijaš i njegovim saradnicima. Organizacija Word Vision nam je pomogla da opremimo kabinet fizike, zatim dobili smo nove knjige i naslovne za biblioteku i nekoliko puta smo boravili na izletu u Ajdinovićima. Uz pomoć organizacije Boris Divković uradili smo internet mrežu u školi, uredili kabinet biologije i još neke druge projekte, kazao je direktor Kurtović.

Svim uposlenicima i učenicima, u ime načelnika Općine Ilijaš, čestitku povodom Dana škole uputila je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš.

- Ovom prilikom u ime Službe za društvene djelatnosti  i poslove mjesnih zajednica, direktoru i menadžmentu OŠ „Srednje“ želim da se zahvalim za izvrsnu saradnju. Uvijek nam je zadovoljstvo doći u vašu školu te zajedno sa vama sumirati izvrsne rezultate od prethodne godine. Općina Ilijaš će u narednom periodu nastaviti podržavati vaše projekte i aktivnosti, a sve u cilju pružanja kvalitetnog obrazovanja za naše učenike i učenice, rekla je Mešetović.

Program bogat sadržajima, pun pjesme, recitacija, igrokaza, veselih boja i 19083917491 2987582965kostima oduševio je goste, a završio je izvođenjem folkolorne sekcije i velikim pljeskom publike.

Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju.

OŠ „Srednje“ ima višedecenijsku tradiciju, prije rata zvala se OŠ “Evgenije Spahić Željko”, a na današnjoj lokaciji egzistira od 1979. godine, sa prekidom rada u toku agresije na BiH. Poslije rata pa sve do 2002. godine škola je egzistirala kao područna škola OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš. U toku rata u školi su boravili pripadnici srpske vojske, a poslije 1995. godine armija RBiH koristila je školsku zgradu, tako da je objekat bio poprilično devastiran i neuslovan. Kao samostalna počinje sa radom 7. novembra 2002. godine i od tada egzistira pod nazivom OŠ “Srednje”.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas837
mod_vvisit_counterJuče2064
mod_vvisit_counterOva sedmica9986
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43206