Home Vijesti U MZ Mrakovo najmlađi uživali u muzičko – pozorišnoj predstavi
U MZ Mrakovo najmlađi uživali u muzičko – pozorišnoj predstavi PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 12 Tra 2019 07:22

 

predstava mz mrakovoU prostorijama MZ Mrakovo održana je besplatna predstava za djecu koju izvodi grupa mladih iz Velike Britanije (Wind-up Penguin Theatre Company), u saradnji sa humanitarnom organizacijom ADRA. Najmlađi posjetitelji imali su priliku da uživaju, pjevaju i budu nasmijani zajedno sa glumcima.

Velida Tihić, volonterka u humanitarnoj organizaciji ADRA BiH kaže da se kroz ovakve aktivnosti djeca pokreću i na taj način na njihovom licu se vidi osmijeh i sreća.

"Drago mi je što je danas sa nama grupa mladih muzičara iz Londona, zapravo došli su da posjete djecu iz Ilijaša. Ove sedmice oni borave u Bosni i Hercegovini i mi kroz ovakve aktivnosti želimo pokrenuti djecu da se što više smiju, budu veseli i uživaju u svakom novom danu", kazala je Tihić.

Mehmed Smajlović, predsjednik Savjeta MZ Mrakovo naglasio je kako je izuzetno zadovoljan radom MZ Mrakovo i on navodi da ga posebno raduje dobra saradnja sa drugim udruženjima sa područja općine Ilijaš.

"Naša MZ Mrakovo je društveni centar za sve i zaista mi je drago da se ovakav jedan događaj danas dešava. Želim naglasiti da imamo izuzetnu saradnju sa Omladinskom organizacijom „Carpe diem“ i plod te saradnje je danas ova predstava koju smo pripremili za našu djecu. Prisutna su tu i djeca iz Udruženja „Budi mi drug“ iz Ilijaša. Želim iskazati svoje zadovoljstvo što smo danas imali priliku ugostiti mlade ljude iz Velike Britanije koji si došli da našoj djeci predstave nešto što će ih nasmijati i oraspoložiti. Bilo bi mi drago da i druga udruženja idu putem kojim mi idemo, jer zaista sam sretan i ponosan na ovo što mi imamo danas", istakao je Smajlović.

Grupu mladih čine muzičari i glumci koji izvode muzičko – pozorišne predstave za djecu širom svijeta. Aktivnosti koje izvode pokreću smijeh, kreativnost i inspiraciju, sve elemente za koje vjerujemo da su ključni za dobrobit naše djece. U Bosni i Hercegovini ADRA BiH zajedno sa ekipom od sedam muzičara i glumaca posjećuje kampove za migrante i osnovne škole.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas972
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7402
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56141