Home Vijesti U JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš provoden nadzorni audit HACCP sistema
U JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš provoden nadzorni audit HACCP sistema PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 06 Ožu 2019 12:15

 

Vodostan-IlijasU JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš proveden je prvi nadzorni audit implemantiranog HACCP sistema, od strane certifikacijske kuće “Bureau Veritas” .

Audit je obuhvatio segmente prikupljanja, obrade, kontrole i distribucije vode za javno snabdijevanje korisnika, isporuku vode korisnicima, održavanje opreme, labaratorijsku kontrolu, kontrolu mjerne opreme, ljudski resurse i druge segmente u procesu obrade i isporuke vode.

“Prošlo je godinu dana od uvođenja standarda kvalitete u naše preduzeće koji nam je pomogao da standardiziramo naše operativne procedure i uspostvimo preventivni i korektivni sistem samokontrole, sve s ciljem isporuke zdravstveno ispravne vode našim korisnicima. Svjesni da su veliki rizici u našem poslovanju svakodnevno prisutni, između ostalog i zbog činjenice otvorenog vodozahvata, naša je obaveza da se poduzmu svi koraci kako bi se ti rizici isključili ili sveli na minimum. Sistem samokontrole HACCP je odličan alat kojim postižemo naše ciljeve. Pored preventivne kontrole procedurama su propisane i korektivne akcije a dosljednom primjenom se stalno uviđa mogučnost za kontinuirano definisanje, pračenje i mjerenje s ciljem poboljšanja cjelokupnog poslovnog procesa”, kazala je direktorica Belma Zukić.

Auditor certifikacijske kuće “Bureau Veritas” gospodin Brene Novaković istakao je:

“U okviru trogodišnjeg certifikacijskog ciklusa izvršen je redovni godišnji nadzorni audit HACCP sistema JKP Vodostan Ilijaš. HACCP sistem u kompaniji JKP Vodostan je održavan i unapređivan u periodu od zadnjeg certifikacijskog audita u skladu sa preporukama definisanim u okviru Codex Alimentarius Commision. Vidljiva je jasna opredijeljenost rukovodstva da sve resurse angažuje u svrhu osiguranja sigurne i zdravstveno ispravne vode za javno snabdijevanje stanovništva. Tokom audita nisu identifikovane neusaglašenosti u sistemu a brojna unapređenja koja se odnose na infrastrukturu i sveukupni sistem kontrolisanja i praćenja zdravstvene ispravnosti vode za piće doprinijela su poboljšanju efikasnosti i efektivnosti HACCP sistema”.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2267
mod_vvisit_counterJuče2347
mod_vvisit_counterOva sedmica8191
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44894