Home Vijesti Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena 23. godišnjica reintegracije i Dan nezavisnosti BiH
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena 23. godišnjica reintegracije i Dan nezavisnosti BiH PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 01 Ožu 2019 07:38

svecana sjednica 1Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali KSC-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Sjednica je počela intoniranjem državne himne, četitikom povodom praznika i pozdravnim riječima predsjedavjauće Općinskog vijeća Alme Omerović. 

"Naša loklana zajednica s ponosm slavi godišnjicu reintegracije općine Ilijaš jer su iza nas veliki rezultati. Ilijaš u poslijeratnom periodu predstavlja simbol uspješne obnove i izgradnje. Danas, kada obilježavamo Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti s ponosm ističem ulogu Općinskog vijeća Ilijaš koje je dalo značajan doprinos razvoju naše općine. Svi zajedno možemo doprinijeti svojim 

svecana sjednica 2primjerom, gradeći dobre odnose između drugih i drugačijih, uvažavajući historijske činjenice, tradiciju, vjeru i običaje da nam različitost bude bogatstvo, a pojedinačni uspjeh ponos", kazala je, između ostalog, Omerović.

Općinski načelnik Akif Fazlić je u obraćanju detaljno rezimirao projekte iz prethodne godine i najavio planove za ovu godinu kao što su izgradnja gradskog stadiona, nova asfaltiranja, izgradna fiskulturne sale u SŠC "Nedžad Ibrišimović" završetak prve faze izgradnje vodoopskrbnog sistema Vrutak, rekonstrukcija društvenog doma u Podlugovima, završetak rekonstrukcije taložnika na filter postrojenju Karašnica i brojne druge vrijedne investicije. Kazao je da su prošle 23 godine od reintegracije općine Ilijaš i kraja opsade glavnog grada naše zemlje, a danas još vijek nosimo rane jer se 47 stanovnika vode kao nestali, a niko nije odgovarao za zločine počinjene u Bioči, Kadarićima, Lješevu i Luci, dok se paralelno vode politički motivirani sudski procesi 

svecana sjednica 3

protiv časnih boraca.

"Ovaj dan, 29. februar značio je povratak i početak obnove, što je trajalo jako dugo i bilo je teško, ali smo uz pomoć građana i organizacija uspjeli obnoviti Ilijaš. Danas se moramo sjetiti i iskazati zahvalnost za naša šehida i poginula borca na časnoj i hrabroj borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, stoga s punim dostojanstvom danas obilježavamo ovaj dan", rekao je načelnik Fazlić.

Načelnik i predsjedavajuća OV dodijelili su priznanja i plakete za izuzetan doprinos i rad pojedincima i kolektivima.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja pojedinačne plakete su Meliha Mešetović, predsjednica Udruženja "Budi mi drug" i Fermiz Smajlović, vlasnik firme Sarfa. Nagradu za kolektivno priznanje preuzeo je Amar Dovadžija, predsjednik NK "Ilijaš".

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
PRISTUP INFORMACIJAMA
 

 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas570
mod_vvisit_counterJuče2152
mod_vvisit_counterOva sedmica8973
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45298