Home Vijesti Pušten u rad centar za videonadzor u PU Ilijaš
Pušten u rad centar za videonadzor u PU Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 28 Velj 2019 22:21

kamere pu ilijasDanas je u prostorijama PU Ilijaš, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš, upriličeno svečano puštanje u rad savremenog centra za videonadzor.

Osnovna svrha ovog centra je efikasnija zaštita javnih površina, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, nadzora svih važnih raskrsnica, te preveniranju i otkrivanju počinilaca krivičnih djela.

Treba napomenuti, da je riječ o visoko-kvalitetnoj opremi, kamerama visoke HD rezolucije, sa infra-red osvjetljenjem, što će omogućiti kvalitetno snimanje i u noćnim satima, samostalnim izvorom energije i mogućnošću trajnog pohranjivanja snimljenog materijala.

Svečanom puštanju u rad sistema videonadzora prisustvovali načelnik Općine Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Alma Omerović, dopredsjedavajući OV Alen Hasković i zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević.

Prisutnim se obratio općinski načelnik Fazlić, naglasivši da je ovaj projekat kamere pu ilijas 2realiziran u saradnji sa nadležnim službama Sedme PU i u cijelosti finansiran iz budžeta Općine Ilijaš, uz konstataciju da realizacija ovog projekta predstavlja primjer kvalitetne saradnje predstavnika lokalne zajednice i nadležne policijske uprave, što čini veoma mnogo na ukupnom poboljšanju sigurnosne situacije na području općine Ilijaš.

Vrijednost projekat je 69.577.98 KM. Ukupno je 10 kamera na sedam lokacija i to dvije u ulici Bosanski put u blizini autobuske stanice u Starom Ilijašu i lokacija u blizini autobuske stanice i pravoslavne crkve. Potom tri kamere u ulici 126. Ilijaške brigade na centralnoj pješačkoj zoni, kamera u blizini SŠC "Nedžad Ibrišimović, kamera u ulici Banovac u blizini katoličke crkve, dvije kamere u ulici Moševićka - lokacija u blizini autobuske stanice u Podlugovima i ambulante Podlugovi te kamera na lokaciji raskrsnice puteva R445 – R444, tačnije na raskrsnici za Brezu – Visoko – Ilijaš.

Od 10 kamera, sedam je nadzornih, a tri sa mogućnošću očitanja registarskih tablica i sistemom koji kontroliše da li je automobil registrovan te da li je vozilo ukradeno. 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2173
mod_vvisit_counterJuče2347
mod_vvisit_counterOva sedmica8097
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44800