Home Vijesti Održana 27. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana 27. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 30 Sij 2019 15:52

 

27.SjednicaOV 5Uz prisustvo 24 vijećnika ove srijede je održana 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš koju je vodio dopredsjedavajući OV Alen Hasković. Nakon nekoliko vijećničkih pitanja i inicijativa, jednoglasno je usvojen Izvještaj o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice.

Za novu predsjedavajuću Općinskog vijeća Ilijaš izabrana je Alma Omerović. Kandidati za novog predsjedavajućeg bili su vijećnik Liberalno demokratske stranke Meho Džindo, vijećnik Socijaldemokratske partije Mirsad Osmanović te vijećnica Stranke demokratske akcije Alma Omerović.

Potom su vijećnici većinom glasova usvojili tri tačke Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Ilijaš sa amandmanima, a ostalih devet tačaka iste Odluke općinski načelnik je povukao.

Ubuduće će vijećnik OV po jednoj tački dnevnog reda imati pravo na jednu diskusiju u trajanju od pet minuta, a predsjednik kluba ili šef kluba vijećnika u trajanju od osam minuta. Replika istom govorniku, po istom pitanju, od strane jednog vijećnika biće dozvoljena najviše dva puta.

Poslovnikom je uređeno da pauza za konsultacije u klubovima vijećnika u pravilu može trajati do 15 minuta, a o dužoj pauzi će odlučivati predsjedavajući Općinskog vijeća.

Na vijećničke inicijative koje budu zahtjevalale finansijska sredstva i provođenje određenih procedura očitovat će se općinski načelnik koji će sačiniti informaciju i pismeno je dostaviti na prvoj narednoj sjednici OV-a.

Općinsko vijeće usvojilo je jednoglasno Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2018. godinu. Plaketa općine Ilijaš, kao javno priznanje za 2018. godinu dodjelit će se predsjednici Udruženja "Budi mi drug" Melihi Mešetović, privredniku i vlasniku firme "SARFA" d.o.o. Srednje Fermizu Smajloviću i Nogometnom klubu "Ilijaš". Priznanja će se uručiti na 27.SjednicaOV 3svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš povodom obilježavanja Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Usvojena je Odluka kojom se daje suglasnost općinskom načelniku da sa JU "Apoteke Sarajevo" zaključi Ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora u svrhu otvaranja depoa apoteke. Poslovni prostor ukupne površine 28,2 m2 nalazi se u objektu Ambulanta sa prostorijam Mjesne zajednice Mrakovo.

Jednoglasno je usvojena Odluka kojom se utvrđuje prosječna konačna cijena 1 m2 korisne stambene površine u stambenoj izgradnji na području općine Ilijaš za 2019. godinu u iznosu od 800,00 KM. Time je zadržana cijena na nivou iz 2018. godine.

Vijećnici su podržali Odluku o visni bazne cijene za određivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta na području općine Ilijaš za 2019. godinu u iznosu od 200,00 KM.

Vijećnici su usvojili Odluku o utvrđivanju raspona cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište prema zonama građevinskog zemljišta u općini Ilijaš za 2019. godinu. Ovom Odlukom određuje se raspon cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište prema zonama građevinskog zemljišta utvrđenim Odlukom o građevinskom zemljištu na teritoriji općine Ilijaš i to za prvu zonu od 80,00 KM do 100,00 KM po 1 m2, za drugu zonu od 35,00 KM do 80,00 KM po 1 m2, za treću zonu od 20,00 KM do 55,00 KM po 1 m2, za četvrtu i petu zonu od 8,00 KM do 30 KM po 1 m2 i za šestu zonu od 3,00 KM do 15,00 KM po 1 m2. Ovom Odlukom se cijene okolnosti afimisanja daljeg investiranja u IZ Luke, gdje je predloženo da cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište bude u rasponu od 35,00 KM do 55,00 KM po 1 m2.

Usvojen je Prijedlog rješenja iz imovinsko – pravne oblasti, Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2018. godinu i Izvještaj o rješavanju upravnih predmeta u protekloj godini.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1189
mod_vvisit_counterJuče1710
mod_vvisit_counterOva sedmica2899
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28795