Home Vijesti Počelo rušenje starog objekta na Gradskom stadionu u Ilijašu
Počelo rušenje starog objekta na Gradskom stadionu u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 25 Pro 2018 06:35

 

IMG 3421Na Gradskom stadionu u Ilijašu počelo je rušenje objekta, što podrazumijeva najavu izgradnje potpuno novog objekta. Nova infrastruktura gradit će se na postojećem mjestu Gradskog stadiona i na taj način ilijaški nogometaši igrat će utakmice na jednom od najmodernijih stadiona u državi. O početku radova na Gradskom stadionu govorio je Amar Dovadžija, predsjednik NK Ilijaš.

„Počelo je rušenje objekta na Gradskom stadionu. Za prvu fazu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1.690.000,00 KM. Plan je da se do jeseni odnosno početka naredne sezone, izgradi konstukcija i osposobe dvije svlačionice kako bi sportska udruženja nesmetano koristila teren i svlačionice.  Prva faza podrazumijeva izgradnju tri etaže. Prva etaža su svlačionice, druga faza su tribine odnosno prizemlje objekta i treća etaža podrazumijeva prostorije u kojima će biti smještena VIP loža, restoran i ostali sadržaji. Već je investirano oko 100.000,00 KM u glavni teren. Urađen je najmoderniji sistem navodnjavanja. Sve je automatizovano. Zamijenji su golovi i rezervne klupe, semafori za izmjenu itd. Također je planirano da se radi pomoćni teren sa umjetnom travom što će finansirati Općina Ilijaš i Nogometni savez odnosno UEFA. Vjerujemo da će sa ovom infrastrukturom Ilijaš biti centar sportskih dešavanja”, kazao je Dovadžija.

Izvođač radova je firma “Fazum-gradnja” d.o.o. Uprava  NK Ilijaš je mišljenja da će domaća firma odraditi odličan posao.

NK Ilijaš je udruženje sa najviše registrovanih igrača pri Savezu, odnosno 148 igrača. Upravni odbor konstantno radi na povećanju Budžeta. Dokaz tome je da su pored Budžeta koji obezbjeđuje Općina Ilijaš, obezbijedili visinu novca u iznosu tog Budžeta. Predsjednik NK Ilijaš Amar Dovadžija pohvalio je članove Uprave NK Ilijaš koji su zaslužni za taj doprinos.

Dovadžija ističe da je ukupna vrijednost projekta nešto više od pet miliona KM i da je plan da prva faza radova bude završena do kraja 2019. godine.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1189
mod_vvisit_counterJuče1710
mod_vvisit_counterOva sedmica2899
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28795