Home Vijesti Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana “Banovac”
Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana “Banovac” PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 12 Pro 2018 07:15

RP BANOVAC Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana “Banovac” održana je u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Prvi Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana “Banovac” i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana “Banovac” održan je 9. novembra 2018. godine, te je isti izložen i na web stranici Općine Ilijaš www.ilijas.ba.
Raspravi su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, predstavnici mjesnih zajednica, kao i načelnik Općine Ilijaš koji su iznijeli svoja zapažanja, sugestije, prijedloge i kritike predloženog nacrta i izmjena koje su njim planirane.

Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović upoznala je prisutne sa izmjenom Regulacionog plana „Banovac“.

„Za izmjenu već postojećeg Regulacionog plana „Banovac“ koji je usvojen 2011. godine bilo je nekoliko motiva i evo danas imate priliku to i pogledati. Navest ću dio onih koji su poslužili da pokenemo inicijativu. Na samom početku navest ću kompleks Sportsko - rekreativnog centra na Banovcu, zatim prethodnim RP smo planirali jedan ugostiteljski objekat, međutim on će biti zamijenjen objektom za potrebe gradskog stadiona sa svim sadržajima i tribinama. Kompletan kompleks Sportsko - rekreativnog centra na Banovcu ostao je kao jedna parcela i u okviru istog zavisno od naše potrebe realizovat će se određeni sadržaji na tom prostoru. Kao što vidite imamo veliki stadion za nogomet i pomoćni stadion koji je prikazan i to će najvjerovatnije tako ostati, dok će se u narednom periodu sigurno pojaviti i potrebe za teniskim igralištem, ali i atletska staza. U prvobitnom konceptu plana bio je planirana i izgradnja bazena, međutim mi smo se usaglasili da se ta lokacija bazena prenese na neko bolje mjesto“, istakla je Avdibegović.

Zainteresovani građani, pravna i fizička lica, vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora u obuhvatu Regulacionog plana Banovac, mogli su da izvrše uvid u Nacrt plana, da se uključe u Javnu raspravu, te da dostave pismene prijedloge, primjedbe i sugestije. Isti su se dostavljali Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas972
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7402
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56141