Home Vijesti Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana Banovac
Održana Javna rasprava na Nacrt Regulacionog plana Banovac PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 21 Stu 2018 08:25

04613263359392Nakon što je Općinsko vijeće Ilijaš na sjednici održanoj dana, 30. oktobra 2018. godine utvrdilo Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac, u Biznis centru je održana Javna rasprava.

Prvi Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac održan je 9. novembra 2018. godine.

Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović pozdravila je sve prisutne i ukratko predstavila materijal koji je bio predmet Javne rasprave.

„Današnja prezentacija je zapravo prezentacija Odluke o usvajanju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac i Nacrt Odluke o provođenju Izmjene i dopune Regulacionog plana Banovac. Općinsko vijeće je 30. oktobra 2018. godine usvojilo nacrt ovih planova i shodno zakonskoj proceduri i isti je stavljen na javni uvid i Javnu raspravu. Shodno zakonu o prostornom uređenju definisane su najmanje dvije prezentacije u toku uvida u plan koji traje 30 dana. Danas je održana prva prezentacija, druga će biti prezentovana 11. decembra 2018. godine, a do tada se podnose primjedbe, prijedlozi, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja i koji će nakon Javne rasprave biti proslijeđeno Općinskom vijeću na usvajanje. Služba za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove provodi Javni uvid i Javnu raspravu u ime općinskog načelnika, dok će prezentaciju prezentovati planeri Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo koji su i radili plan”, istakla je Avdibegović.

Zainteresovani građani, pravna i fizička lica, vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora u obuhvatu Regulacionog plana Banovac, mogli su da izvrše uvid u Nacrt plana, da se uključe u Javnu raspravu, te da dostave pismene prijedloge, primjedbe i sugestije. Isti su se dostavljali Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas352
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica8999
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45702