Home Vijesti Asfaltirane dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići
Asfaltirane dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Stu 2018 14:52

Popovici Asfaltiranje Puta 2Završeno je asfaltiranje dvije dionice lokalnog puta u naselju Popovići, u mjesnoj zajednici Mrakovo. Prva dionica, dužine 110 metara, proteže se od rezidencijalnog naselja u Popovićima prema stadionu i izletištu Gaj.

Druga dionica u dužini 240 metara proteže se do granice sa općinom Breza, odnosno naselja Podgora. Vrijednost radova je 40.159,08 KM, a Općina Ilijaš u potpunosti finansira projekat.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Alen Hasković, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno - komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović posjetili su lokalitete novoizgrađenih asfaltiranih puteva.

Popovici Asfaltiranje Puta 1Predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović kazao je da ubrzo na području MZ Mrakovo neće biti ni metar makadamskog puta.

"Prije svega želim se zahvaliti općinskoj delegaciji na posjeti. Na prostoru MZ Mrakovo nije bilo godine da se nije ništa radilo. Ova godina je bila intenzivna, završeno je postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, asfaltirano je nekoliko lokalnih puteva, završen je projekat postavljanja kanalizacione mreže, radi se na projektu odvodnje površinskih voda, kandidirali smo projekat izmještanja vodovoda na području Salkanovog Hana i Popovića. Vrlo brzo ćemo doći u situaciju da na području MZ Mrakovo nećemo imati ni metar makadamskog puta, sve će biti pokriveno asfaltom", rekao je Smajlović.

Adem Alić, stanovnik naselja Popovići i vijećnik Općinskog vijeća Ilijaš Popovici Bankine Direkcija Za Cesteje istakao značaj asfaltiranja dvije dionice puta.

"Želim se zahvaliti općinskom načelniku u ime građana Popovića i MZ Mrakovo. Novoasfaltirana dionica prema izletištu Gaj značajna je jer u narednom periodu želimo realizovati projekat uređenja i izgradnje sportskog centra Gaj.

Djeci i omladini Popovića i Salkanovog Hana biće olakšan pristup sportskom terenu, na kojem se održava i godišnji Memorijalni malonogometni turnir Tufo Alić. U zaseoku koji graniči sa naseljem Podgora stanuju četiri porodice, a u njima dvije osobe sa invaliditetom, nepokretne i ovisne o kolicima. Njima će put biti od izuzetne koristi", kazao Adem Alić.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Institut za građenje "IG" d.o.o. Banja Luka. Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

Protekle sedmice je na putu Ilijaš – Mrakovo – Salkanov Han – Popovići, u dužini 4200 metara završen projekat postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije. Investitor projekta je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas380
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica9027
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45730