Home Vijesti Održano 22. općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”
Održano 22. općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina” PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 16 Stu 2018 12:31

IMG 2149Crveni križ Ilijaš organizovao je 22. općinsko takmičenje učenika VII razreda iz programa “Upozoravanje na mine”. Učešće je uzelo pet ekipa iz ilijaških osnovnih škola i to OŠ “Hašim Spahić”, OŠ “Podlugovi”, “Srednje“, OŠ “Đulistan” i OŠ “Stari Ilijaš”. Pobjednička ekipa je OŠ „Hašim Spahić“. Sejda Ćesan, sekretarka CK Ilijaš kazala je da su ekipe bile izuzetno spremne.

„Malo je teže sa slagalicama, jer se radi o fotografijama koje imaju mnogo detalja. Djeca se malo teže snalaze. Prezadovoljna sam radom odnosno ozbiljnošću s kojom djeca pristupe ovom takmičenju i njihovom srećom kada postignu dobre rezultate. Nastavit ćemo s ovim takmičenjem. Djeca su uvijek radoznala. Ako bi se susreli s minama na terenu, vrlo je upitno kako bi oni postupili. Ali se nadamo da će im ovo takmičenje pomoći ukoliko bi se našli u situaciji da se nalaze u području gdje ima mina. Od srca čestitam pobjedničkoj ekipi OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš. Oni će predstavljati našu općinu, CK Ilijaš i svoju školu na Kantonalnom takmičenju i očekujemo dobar plasman”, kazala je Ćesan.

Kerim Tatar, učenik iz pobjedničke ekipe OŠ “Hašim Spahić” kazao je da su se skoro svaki dan pripremali za ovo takmičenje što su i dokazali svojim znanjem.

„Tri sedmice skoro svaki dan, pripremali smo se za općinsko takmičenje. Pitanja nisu bila teška. Imao sam dobar tim. Moje kolegice su pomogle da pobijedimo. Spremni smo i za Kantonalno takmičenje. Pripremali su nas nastavnica Alić Mediha i nastavnik Nurija Delić“, kazao je Kerim.

Nurija Delić, profesor geografije i voditelj sekcije NUS - prva pomoć, pripremao je pobjedničku ekipu te ukazao na važnost ovog takmičenja.

„Crveni križ općine Ilijaš je dobro organizovao takmičenje. Sa učenicima sam radio oko tri sedmice. Mišljenja sam da je ovo takmičenje veoma važno s obzirom na to da su prostori naše domovine još uvijek pod minama i sumnjivim površinama. Djeca će sa ovog takmičenja imati dobru edukaciju o tome. Kada smo počeli sa prvim satovima sekcije, učenici su znali nešto površno o minama. I na satovima geografije upozoravam ih na mine. Ovakva takmičenja su od izuzetne važnosti za naše najmlađe građane“, kazao je Delić.

Kantonalno takmičenje iz programa “Upozoravanje na mine” je u subotu 17. novembra 2018. godine i učenici OŠ „Hašim Spahić“ predstavljat će općinu Ilijaš i CK Ilijaš.

Izvor: radioilijas.ba

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas350
mod_vvisit_counterJuče2723
mod_vvisit_counterOva sedmica8997
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45700