Home Vijesti Općina Ilijaš i KS osigurali sredstva za izgradnju fiskulturne sale u SŠC „Nedžad Ibrišimović“
Općina Ilijaš i KS osigurali sredstva za izgradnju fiskulturne sale u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 19 Ruj 2018 12:33

potpisivanje sporazuma fazlic kazazovic hulusic 1Sporazum o sufinansiranju izgradnje sale za tjelesni odgoj u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu, kao i obavljanju stručnog nadzora nad izgradnjom, potpisao je danas načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvirom Kazazovićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem.

Potpisivanju su prisustvovali Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica i Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje.

Kako je precizirano, za izgradnju školske sale Vlada Kantona Sarajevo je, putem resornog ministarstva, osigurala 500.000 KM iz Budžeta za ovu godinu, dok će Općina Ilijaš osigurati nedostajuća sredstva za realizaciju projekta nakon provedene procedure javne nabavke i potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem radova.

Prema riječima načelnika Fazlića, uz sredstva koja je osigurala Vlada KS, Općina će uložiti dodatnih oko 250.000 KM za realizaciju navedenog projekta.

“Pripreme za gradnju su u toku i nadamo se da će kraja ove školske godine dvorana biti izgrađena”, rekao je načelnik Fazlić. Na području općine Ilijaš trenutno se izvode četiri infrastrukturna projekta na obrazovnim ustanovama kojima se nastoje osigurati bolji uslovi za učenike. Riječ je o projektima energetske efikasnosti na tri objekta škola kao i izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Hašim Spahić”", naglasio je načelnik Fazlić ovom prilikom.

Direktor Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimovic" Amir Džafo ističe kako učenike i uposlene raduje činjenica da će konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.

"Srednjoškolski centar ,,Nedžad Ibrišimović'' Ilijaš već dugi niz godina izvodi nastavu tjelesnog odgoja u staroj neuslovnoj sali pa nas veoma raduje činjenica da ćemo konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.

Ovom prilikom bih se zahvalio općinskom načelniku koji je još jednom prepoznao potrebe srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu i nakon podrške uvođenju informatičkog smjera u gimnaziji, opremanju potpisivanje sporazuma fazlic kazazovic hulusic 2kabineta za informatiku, podrške na izgradnji lifta, obnavljanju dotrajalog sistema grijanja, opremanju multimedijalne sale, svojim zalaganjem obezbijedio mogućnost za izgradnju nove sale za sport i tjelesni odgoj u našoj školi.

Nadam se da će ova sala biti na raspolaganju svim građanima Ilijaša, a posebno mladima i doprinijeti razvoju sporta i fizičke kulture u našem gradu, kao i da će se uspješna saradnja Općine Ilijaš i Srednjoškolskog centra ,,Nedžad Ibrišiimović'' Ilijaš nastaviti i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo a za dobrobit svih građana", rekao direktor Džafo.

Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata na objektima škola u Kantonu Sarajevo koji će se realizirati zahvaljujući sredstvima koje je osigurala Vlada KS kroz kapitalne investicije.

"Izgrađene su mnoge nove škole, sanirani brojni školski objekti kroz projekt energetske efikasnosti, a radimo i na tome da se promijeni infrastruktura sportskih sala u školama koje su značajno ili djelomično devastirane i koje je neophodno prilagoditi novim standardima i normativima”, kazao je ministar Kazazović.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova izgradnje fiskulturne sale u SC "Nedžad Ibrišimović" vršit će Zavod za izgradnju KS koji će, po riječima direktora Hulusića, također asistirati u pripremi projektne dokumentacije.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1058
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7488
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56227