Home Vijesti Potpisan Ugovor za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu
Potpisan Ugovor za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 12 Ruj 2018 10:51

ugovor gradski stadion 1U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na uređenju terena Gradskog stadiona u Ilijašu.

Vrijednost ugovorenih radova je 91.615,39 KM. Planirana je sanacija travnjaka na glavnom i pomoćnom terenu, nabavka novog mobilijara – golova i kućica za rezervne igrače i delegate, te dogradnja sistema navodnjavanja terena.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš Amar Dovadžija, te predstavnik firme Mildabo Milovan Knežević.

Načelnik Fazlić je istakao je značaj ovog projekta, prvenstveno za sportiste i nogometaše općine Ilijaš.

„Nakon što su provodene sve procedure po Zakonu o javnim nabakvama danas potpisujemo Ugovor sa izvođačem radova. Projekat se finansira iz Budžeta KS i Općine Ilijaš. U ngometnom klubu Ilijaš očekivali su završetak radova do početka ove sezone, ali zbog objektivnih razloga tek sada ulazimo u realizaciju. Projekat je od koristi našim sportistima i nogometašima, jer će im omogučiti normalne uslove za rad", kazao je Fazlić.

Amar Dovadžija, predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš, iskazao je svoje zadovoljstvo zbog projekta koji će se realizirati, te naveo da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona u Ilijašu stvoriti uslovi za bolji rad i time privuči djeca sa područja općine Ilijaš, ali i susjednih općina.

„Ovaj projekat je zaista od velikog značaja za NK Ilijaš, ali i za druge dvije škole fudbala čiji polaznici treniraju na Gradskom stadionu u Ilijašu. Tri škole fudbala broje oko 300 dječaka i bio nam je cilj da ugovor gradski stadion 2okupimo što više djece kada smo preuzeli NK Ilijaš. Ovom prilikom želim se zahvaliti Općini Ilijaš i Vladi KS na izdvojenim sredstvima. Smatram da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona stvoriti uslovi za bolji rad, a time bismo privukli ne samo djecu sa područja općine Ilijaš, nego i susjednih općina. NK Ilijaš trenutno se takmiči u Drugoj lige FBiH Centar. Od ove sezone prvi put u historiji NK Ilijaš kadetska i juniorska selekcija igraju drugi rang takmičenja u BiH“, naglasio je Dovadžija.

Izvođač radova na uređenju stadiona je firma Mildabo d.o.o. iz Banja Luke, a rok za izvođenje radova je 45 dana. Stručni nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Milovan Knežević, vlasnik firme Mildabo koja je specijalizovana za izgradnju i rekonstrukciju sportskih terena, rekao je da će nastojati projekat realizirati u predviđenom roku i u zadovoljavajućem kvalitetu.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2218
mod_vvisit_counterJuče2347
mod_vvisit_counterOva sedmica8142
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44845