Home Vijesti Pripreme Općinske izborne komisije Ilijaš za oktobarske izbore
Pripreme Općinske izborne komisije Ilijaš za oktobarske izbore PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 07 Ruj 2018 07:32

izbori 2018Općinska komisija Ilijaš trenutno provodi niz aktivnosti na pripremama za oktobarske izbore, kako bi se izboni proces u ovoj  izbornoj jedinici bez problema mogao provesti, potvrdio je Velid Fazlić, predsjednik Općinske izborne komisije gostujući u našem programu.

– Najveći broj aktivnosti odnosio se na uređenje biračkog spiska. Na području općine Ilijaš upisano je 20 998, 20 605 redovnih birača, 393 birača raseljena-372 glasat će lično,a 21 u odsustvu. Birača iz drugih izbornih jedinica, izbjeglih i raseljenih lica koji će glasati za svoje matične općine u školi Ljubnići upisano je 242 birača, objašnjava Fazlić.
Izvršeno je žrijebanje političkih subjekata za članove biračkih odbora, OIK je donio Odluku o biračkim odborima, ima jedan prigovor na koji se čeka odgovor, kako bi mogla početi edukacija članova biračkih odbora, koja se očekuje sljedeće sedmice.

Odlukom OIK Ilijaš za određivanje biračkih mjesta utvrđena su 33 biračka mjesta, dva mobilna tima jedan za područje Srednjeg, drugi za područje grada.

– Općinska izborna komisija će za potrebe održavanja izbora angažovati 328 lica kao članova i zamjenika članova biračkih odbora, od čega je 109 žena, odnosno 33 posto kako bi ispoštovali gender centar. U našoj izbornoj jedinici imamo 40 političkih subjekata koji su se prijavili za razne nivoe, 30 kandidata za kantonalni nivo, 710 za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, 18 političkih subjekata- 136 kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH, 19 političkih subjekata-101 kandidat na listama. Iz ovoga se može zaključiti da će glasački listići biti obilni. Za članove Predsjedništva BiH imamo 11 kandidata, šest za člana iz reda Bošnjaka i pet kandidata iz reda Hrvata, naglašava Fazlić.

Fazlić je još jednom pozvao sve birače koji nisu u mogućnosti doći do biračkog mjesta, da se prijave za glasanje putem mobilnog tima. Sve informacije o izborima, birači mogu dobiti putem broja telefona  OIK Ilijaš 033 403-568.

Izvor: radioilijas.ba

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2021
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8129
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36738