Home Vijesti U Ilijašu održana sjednica Vlade KS: Prezentovani realizirani projekti i najavljeni novi
U Ilijašu održana sjednica Vlade KS: Prezentovani realizirani projekti i najavljeni novi PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 31 Kol 2018 05:41

received 230902877769012Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo održane u Ilijašu, u organizaciji premijera KS Adema Zolja i načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića upriličena je prezentacija projekta koje zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Ilijaš i Vlada. 

Načelnik Fazlić je kazao kako se radi o 40 projekata koji su vezani za tekuću godinu, a podijeljeni su na projekte koji su završeni, koji su u toku i koji su u pripremi.

„Potpuno je završeno sedam projekata, čija je vrijednost 3.775.000 KM, a u toku su projekti čija je vrijednost osam miliona. Također su u pripremi projekti vrijednosti 7.300.000 KM. Ukupno na području općine finansira se 40 projekata u vrijednosti 18.300.000 KM. Finansiranje je vezano dijelom i za prenesena sredstva iz Budžeta 2017. godine, za tekući Budžet, a projekti koji su u pripremi neće biti u potpunosti realizirani u ovoj, nego će se finansirati i iz budžeta naredne godine“, objasnio je načelnik Fazlić.

received 2156822591019054 1Dodao je kako se radi o vrlo značajnim projektima iz sfere saobraćajne infrastrukture, vodosnabdijevanja, obrazovanja kao i niz drugih projekata manje vrijednosti.

„U završene projekte, između ostalih, spadaju - završetak izgradnje novog filter postrojenja na vodovodu Karašnica u vrijednosti 905.000 KM, kojim je riješeno pitanje zdravstvene ispravnosti vode za gradski vodovod iz kojeg se snabdijeva 17.000 građana općine Ilijaš, projekt javne tržnice koja je vrijednosti 670.000KM kojim smo riješili i pitanje funkcionisanja i pijace i gradske tržnice te projekt biznis centra gdje smo dobili prostore da se mogu odvijati sve promotivne aktivnosti vezane za biznis kao i neke druge sadržaje i gdje smo dobili prostore na spratu objekta za kulturna društva i odjeljenje Muzičke škole“, precizirao je načelnik.

Poslije održane prezentacije projekata, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i načelnik Fazlić potpisali su sporazum sufinansiranja rekonstrukcije i izgradnje gradskog stadiona Ilijaša u vrijednosti od 500.000 KM. Prva faza ovog projekta u vrijednosti milion i 560 hiljada KM, a Općina Ilijaš će obezbjediti sredstva da se prva faza realizira što podruzumijeva izgradnju novih tribina i svih potrebnih pratećih objekata koje će moći koristiti sportski klubovi.

Ministar Kurić naglasio da je opredjeljenje da sve općine u KS imaju dobru infrastrukturu kada je u pitanju sport i kultura.

"Svi oni koji vrijedno rade zaslužuju podršku i Ministarstva kulture i sporta i Vlade Kantona, drago nam je da ćemo podržati ovaj važan sporazum1projekat,a isto tako sufinasirat ćemo i projekte revitalizacije i zaštite Nekropole Kopošići i Starog grada Dubrovnika", kazao je Kurić.

“Zadovoljstvo mi je ponovno doći u općinu Ilijaš u kojoj je realizovano mnogo projekata. Mnogo je izgrađeno objekata, posebno iz oblasti kulture i sporta. I meni je drago što se gradi jedan stadion i što ćemo mi dati inicijalna sredstva za realizaciju ovako značajnog projekta. Nastavit ćemo i dalje podržavati ovu općinu. Posebno su mi dragi projekti u kojima učestvuje bar tri investitora, tu su i od grada Dubrovnika za spomenik. Razmišljao sam šta bi sve bilo da imaju Budžet Općine Centar,jer bez obzira na sve oni prave čudo. Najvažnije je da se svi projekti dobro pripremaju i da će biti predloženi za budžet naredne godine. Podržavat ćemo i dalje sve projekte koji doprinose da se naši građani osjećaju ugodno”, poručio je ovom prilikom premijer Zolj.

Izvor: vlada.ks.gov.ba/ radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2111
mod_vvisit_counterJuče2117
mod_vvisit_counterOva sedmica8219
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36828