Home Vijesti Potpisan Ugovor za izvođenje radova na vodoopskrbnom sistemu Vrutak
Potpisan Ugovor za izvođenje radova na vodoopskrbnom sistemu Vrutak PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 20 Srp 2018 07:25

ugovor vrutakU kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na vodoopskrbnom sistemu Vrutak, u vrijednosti 1.662.809 KM.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Akif Fazlić, ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, direktorica Vodostana Ilijaš Belma Zukić, te predstavnici firme "MIBRAL" d.o.o.

Načelnik Fazlić je istakao značaj ovog projekta i rješenje problema vodosabdjevanja.

„Administrativne granice općine Ilijaš su takve da praktično imamo dvije zasebne teritorijalne cjeline u kojima moramo razvijati zasebne komunalne infrastrukturne sisteme. Kroz ovaj projekat želimo riješiti pitanje vodosabdjevanja cijelog gornjeg kraja, tu mislim na MZ Gajevi i Dragoradi, te cjelokupnu Nišičku i Crnorječku visoravan. U osnovi ovo je razvojni projekat koji dugoročno osigurava vodosabdjevanje, ali i razvoj turizma i poljoprivrede", rekao je Fazlić.

Ministar Hasanspahić govorio je o budžetskoj konstrukciji finansiranja ovog projekta.

„Ovo je početak implementacije prve faze projekta koju Ministarstvo komunalne privrede i infrastukture sufinansira sa milion KM, a Općina Ilijaš sa cca 650.000 KM. Zaista ćemo se potruditi da i u narednom budžetu KS osiguramo sredstva kako bismo ovu investiciju doveli do kraja i kako bi građani Ilijaša imali uredno vodosbdjevanje", kazao je Hasanspahić.

Pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović kazala je kako će se realizacijom projekta vodovoda Vrutak dobiti je zaokružen i centralizovan sistem koji će omogućiti vodosnabdjevanje svih stanovnika na ovom području.

„Mogu slobodno kazati da je ovo jedan od najznačajnijih projekata koji će se realizovati u narednom periodu. Što se tiče kapaciteta izvorišta, riječ je o veoma izdašnom izvorištu. Za potrebe vodovoda Vrutak definisano je da će se crpitii 20 litara u sekundi i to će u potpunosti zadovoljiti potrebe stanovnika u narednih 50 godina“, naglasila je Osmanović.

Direktorica Vodostana Ilijaš Belma Zukić istakla je da će se uvođenjem jednog ovakvog sistema dugoročno riješiti problem vodosabdjevanja gornjeg kraja općine Ilijaš.

„Ova godina je sigurno u znaku poboljšanja vodosnabdjevanja i to upravo na teritoriji gornjeg kraja općine Ilijaš, dakle van centalnog gradskog vodovoda. Područje na kojem se realizira ovaj projekat ima mnogo lokalnih vodovoda, odnosno iscjepkan sistem gdje djelomično tim sistemima upravlja JKP Vodostan. Uvođenjem jednog ovakvog sistema dugoročno će se riješiti prostor vodosabdjevanja. Također, važno je naglasiti da će se na taj način centralizirati sistem kojim je vrlo teško upravljati“, kazala je Zukić.

Izvođač radova na izgradnji vodovoda Vrutak je firma „MIBRAL“ d.o.o., a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

„Projekat je jako kompleksan, riječ je o sistemu koji uključuje izgradnju trase, izgradnju rezervoara i potrebno je slijediti određenu dinamiku. Očekujemo da što prije započnemo radove, te da će vremenski uslovi biti odgovarajući kako bi se projekat završio u predviđenom roku. Prije početka izvođenja radova sva projektna dokumentacija je spremna“, kazala je Maja Bralović, vlasnica firme “MIBRAL”.

Rok za izvođenje radova je 180 dana.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas966
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7396
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56135