Home Vijesti “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godina” - Upriličen vjerski i kulturni program
“Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godina” - Upriličen vjerski i kulturni program PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 09 Srp 2018 11:10

ljubnici dzamija srebrenicaTrinaestu godinu zaredom džemat Podlugovi, MZ Ljubnići pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš organizuje manifestaciju “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godina” u cilju obilježavanja 23. godišnjice genocida (11. jula 1995.) nad građanima BiH koji su u tom periodu živjeli u “zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica”. Manifestacija će ove godine biti održana u periodu od 8. do 11. Jula 2018. godine.

Jedna od aktivnosti ove manifestacije jeste vjerski i kulturni program (Yasin i Tevhid), koji je upriličen danas u džamiji Ljubnići a isti su izveli ilijaški imami i hor džemata Podlugovi. Nakon podne namaza i proučenog Tevhida, prisutnima su se obratili Almedin ef. Ibišević imam džamije u Ljubnićima, Asmir ef. Salihović imam džemata Podlugovi i Šerif ef. Ćatić imam džemata Novi Ilijaš.

Asmir ef. Salihović prisutnima je najavio i ostale aktivnosti koje će biti uprilićene 09. jula 2018. godine.

Šerić ef. Ćatić, trinaest godina aktivni je učesnik vjerskog programa koji se održava u okviru manifestacije „“Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god”.

„Posebno se suosjećam sa majkama Srebrenice i njihovom djecom. Davne 1998. godine kada sam upisivao djecu u mekteb i uvjek sam za zebnjom pitao djecu za ime oca, a onda su mi djeca odgovarala „ja nemam babu“. Zaista želim kazati da skupove vezano za našu braću iz Podrinja propratimo onako kako dolikuje, jer genocid je opomena svima nama. Šehidima nije ništa potrebno ovosvjetsko, pa čak ni naše dove. Ali jeste potrebno nama. Zato bi trebalo da doza zahvlanosti prema ljubnici dzamija srebrenica2šehidima uvijek bude prisutna. Čini mi se da bismo još mnogo trebali na tome poraditi. Šehidi su čuvari i svjetionici ove naše lijepe Zemlje. A na nama je da je očuvamo i štitimo od dušmana. Naša vjera ide ispred nas. Ona nam ne da da činimo bilo kakva zlodjela. Činjenica da svaki posao moramo početi sa bismillom i u ime Allaha, zato ne smijemo imati nikakav loš izbor. Mnogobrojni pripadnici drugih religijaučinili su zaista velika zlodjela prema muslimanima“, rekao je ef. Ćatić.

Članovi hora džemata Podlugovi izveli su prigodne ilahije i performans kojim su uz recital i svojim tijelima, napravili Cvijet Srebrenice, koji nosi poruke mira ali i poruke da se nikada, nigdje i nikome ne desi Srebrenica.

Izvor: radioilijas.ba

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1032
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16101
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33703