Home Vijesti Podjela kanti za selektivno odlaganje otpada u MZ Ljubnići
Podjela kanti za selektivno odlaganje otpada u MZ Ljubnići PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 06 Srp 2018 12:23

ljbnici kante za otpadStanovnicima naselja Ljubnići olakšano je odlaganje smeća podjelom kanti za selektivno odlaganje otpada. Uposlenici KJKP “Rad” krenuli su s podjelom kanti u MZ Ljubnići, a mještani će dobiti žutu kantu za reciklažni otpad i crnu za komunalni. Općina Ilijaš ranije je potpisala Sporazum o isporuci PEHD kanti za otpatke od dobavljača “Faro” d.o.o. iz Zenice, u vrijednosti od 44.963,10 KM

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić smatra da je ovaj projekat sa ekološkog aspekta jako bitan. „Općina Ilijaš je prepoznala važnost upravljanja otpadom i s tim u vezi danas i realiziramo podjelu kanti. Nadam se da ćemo postepeno razviti svijest o važnosti odgovornog ljubnici podjela pehd kanti1gospodarenja otpadom. Prošle godine smo krenuli sa projektom dvolinijskog odvoza otpada, stanovnici MZ Lješevo su tada dobili kante. I zasita, projekat daje dobre rezultate“, rekao je Fazlić.

Selim Babić direktor KJKP „Rad“ Sarajevo najavio je i nastavak ovakvih projekata kako bi se zaokružio cjelokupan sistem. „Prije svega želim iskazati zadovoljstvo što KJKP Rad i Općina Ilijaš imaju dugogodišnju saradnju. KJKP Rad zaista ima pozitivna iskustva sa ovim načinom primarne reciklaže i na taj način se pokušava iskoristiti dio otpada koji se dalje može reciklirati. To su zapravo procesi koji su generalno pozitivni za upravljanje otpadom i u konačnici za zaštitu okoliša. Naša radna jedinica koja u operativnom smislu pokriva općinu Ilijaš definiše planove odvoza kao što je to slučaj sa ranijim projektom gdje vidimo pozitivna iskustva lokalnog stanovništva“, kazao je Babić.

ljubnici podjela pehd kantiSelvir Husejnović član savjeta MZ Ljubnići kaže kako su komentari građana jako pozitivni. „Prije svega želim iskazati svoje zadovoljstvo i zahvalnost što se krenulo u realizaciju ovog projekta. Smatram da će nakon podjele kanti naše mjesto biti ljepše i čistije. Također komentari građana su veoma pozitivni i sa odobrenjem prihvataju ovakav način prikupljanja otpada“, rekao je Husejnović.

Projekat podjele kanti se realizira u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i KJKP Rad.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas936
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16005
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33607