Home Vijesti Donacija Općini Ilijaš za obnovu oštećenog mosta
Donacija Općini Ilijaš za obnovu oštećenog mosta PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 04 Srp 2018 21:07

opcina ilijas protokol naslovvDugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim lokalnim zajednicama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ilijaš u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i spašavanja.

Tim povodom načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić posjetio je Općinu Centar gdje je sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Fazlić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i naglasio da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

„Općina Centar godinama unazad iskazuje poseban senzibilitet prema manje razvijenim općinama, naročito za projekte komunalne infrastrukture. Ove godine potpisan je protokol u vrijednosti od 10.000 KM za sanaciju oštećenog mosta i pročišćavanje korita rijeke Ljubine u MZ „Srednje“, te za sanaciju odrona u Donjim Čevljanovićima. I prošle godine smo dobili vrijednu donaciju u iznosu od 15.000 KM za nabavku terenskog vozila za potrebe Službe civilne zaštite. Neizmjerno smo zahvalni na podršci koju nam pruža Općina Centar dugi niz godina“, istakao je Fazlić.

opcina ilijas protokol 5Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost i pomaže općinama kojima je to potrebno.

„Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet kada su u pitanju lokalne zajednice koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć. Smatramo da je obaveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati“, naglasio je Ajnadžić.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas983
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16052
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33654