Home Vijesti Radni sastanak načelnika i predstavnika Zavoda za izgradnju KS
Radni sastanak načelnika i predstavnika Zavoda za izgradnju KS PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 13 Lip 2018 10:14

radni sastanak mirza hulusicOpćinski načelnik Akif Fazlić upriličio je radni sastanak sa direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem, koji je na tu funkciju izabran odlukom Vlade KS u martu ove godine. Sastanak je organizovan u cilju poboljšanja saradnje Zavoda i Općine Ilijaš, te sistematičnijeg rada.

Prisutni su bili i pomoćnik direktora Zavoda u Sektoru za izgradnju objekata i opremanje gradskog građevinskog zemljišta Dževad Jusufspahić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Općine Ilijaš Merima Osmanović, pomoćnica u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović i pomoćnik u Službi za saobraćaj, stambeno - komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.

Tema sastanka bili su operativni i strateški pristupi u budućoj saradnji. Od operativnih zadataka trenutno najvažniji je funkcija nadzora koju vrši Zavod na projektima koje finansira ili sufinansira Kanton Sarajevo na području općine Ilijaš.

U pitanju su sljedeći projekti: izgradnja fiskulturne sale OŠ "Hašim Spahić", uređenje gradskog stadiona u Ilijašu, rekonstrukcija taložnice na Karašnici, izgradnja filter postrojenja Sokolina, izgradnja vodovoda Vrutak, izgradnja saobraćajne infrastrukture u industrijskim zonama, uređenje riječnih korita i sancija klizišta.

Drugi operativni zadatak o kojem je bilo riječi na sastanku je klizište u Solakovićima čiju sanaciju Zavod neovisno od Općine u potpunosti implementira.

Prisutni su razgovari i o jedinstvenoj bazi klizišta na području KS čije je uspostavljanje pokrenuo Zavod i za čiju uspostavu je neophodno da sve općine u kantonu godišnje izdvoje 10.000 KM.

U narednom periodu Zavod će inicirati zajednički sastanak svih općina u KS kako bi se usvojila i jedinstvena metodologoija izrade elaborata o uređenju gradskog građevisnkog zemljišta.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas358
mod_vvisit_counterJuče2103
mod_vvisit_counterOva sedmica10971
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45607