Home Vijesti Općina Ilijaš predstavila Akcioni plan za borbu protiv korupcije
Općina Ilijaš predstavila Akcioni plan za borbu protiv korupcije PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 11 Lip 2018 12:18

received 10216293050384671.  U kabinetu općinskog načelnika upriličena je svečana prezentacija i predstavljanje Akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Akcioni plan je uređen u okviru projekta "Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na loklalnom nivou". Projekat, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuje ALDI u saradnji sa Udruženejm Infohosue.

U proteklom periodu Radna grupa, koji su sačinjavalii predstavnici Općine Ilijaš i Udruženja ALDI Goražde, je intenzivno radila na izradi Akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Udruženje ALDI je u ovom procesu, pored tehničke podrške, radilo na izgradnji institucionalnih kapaciteta, razmjeni informacija kao i samoj promociji.

Meliha Gačanin, izvršna direktorica Udruženja ALDI i članica Antikorupcijske mreže kazala je da će ovaj dokument u smislu prevencije imati veliku korist, a kasnije će se raditi i monitoring provođenja zadatih mjera.

"Akcioni plan sastoji se od šest strateških ciljeva u sklopu kojih su definisane 23 mjere sa tačno određenim nositeljima aktivnosti i vremenom predviđenim za implementaciju. Glavni akcent ovog dokumenta stavljen je na prepoznavanje opasnosti od korupcije kao jednog od najvećih problema u društvu", kazala je Gačanin.

Općina Ilijaš se izradom ovog dokumenta pridružila grupi od 30 gradova/općina koji su do sada izradili i usvojili Akcione planove za borbu protiv korupcije.

"Ovo je jedan od strateških dokumenata važnih za imidž Općine Ilijaš. Želim se zahvaliti svima koji su učestvovali na izradi ovog dokumenat. Cilj dokumenta je da se unaprijedi efikasnost, efektivnost i generalno, učinkovitost rada lokalne uprave kako bi se umanjile mogućnosti za korptivne radnje. Plan je jako dobro urađen kroz ciljeve i mjere i vodi ka stvaranju ambijenta u kojem neće moći doći do koruptivnog djelovanja, znači i veću transparentnost, učešće i nadzor građana nad svime što radi lokalna uprava", kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Iako ne postoji jedinstven recept za borbu protiv korupcije na lokanom nivou, izrada antikorupcijskih akcionih planova pokazala se kao dobar preventivni format, a ujedno predstavlja i implementaciju, poštivanje preporuka koje s u definisane u državnoj Strategiji borbe protiv korupcije za period 2015. - 2019. godine.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas252
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2250
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50250