Home Vijesti Općina Ilijaš podržala Projekat škole plivanja za 196 učenika
Općina Ilijaš podržala Projekat škole plivanja za 196 učenika PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 06 Lip 2018 11:47

skola plivanja1Učenici četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Ilijaša dio su ovogodišnjeg projekta obavezne škole plivanja koju u periodu od 4. juna do 22. juna, prema nastavnom planu, provodi Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i direktor JP Olimpijski bazen Otoka Enes Peštek potpisali su Protokol o realizaciji Projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo za školsku 2018./2019. godinu.

Školu plivanja za 196 učenika iz četiri osnovne škole sa područja općine Ilijaš, pored resornog ministarstva podržala je Općina Ilijaš sa 4.000, 00 KM, kao i roditelji djece sa 3.920,00 KM.

Učiteljica Alma Mamela kazala je za Radio Ilijaš da su djeca oduševljena prvim danom i boravkom na Olimpijskom bazenu. "Prema Nastavnom planu i ove godine zahvaljujući Ministarstvu realiziramo Školu plivanja, koja je obavezna za sve učenike. Moramo pohvaliti i Općinu Ilijaš, koja je ovo savršeno organizirala za djecu, kao i roditelje koji su podržali projekat. Imamo 58 djece, već su prvog dana određene grupe i nivo plivačkog znanja. Škola će trajati 10 dana i djeca će zaista uživati, uz to što će naučiti plivati ili poboljšati svoje plivačke vještine", kazala je Mamela.

skola plivanjaNaglašavajući da Kanton Sarajevo prvi u regionu pokreće Školu plivanja kao obaveznu nastavnu aktivnost, ministar Kazazović, istakao je da će se ovim projektom kvalitetno realizirati treći čas tjelesnog odgoja.

“Prvi put Ministarstvo realizuje projekte koji su namijenjeni svakom djetetu. Do sada su slični projekti bili namijenjeni samo onoj djeci čiji roditelji imaju finansijsku mogućnost za takvo što. Sada imamo rješenje za jednu cijelu generaciju i mislim da su ovo najbolje uložena sredstva“, rekao je ministar Kazazović, te dodao da se ovim projektom djeci želi omogućiti sticanje novih životnih vještina i tako im u budućnosti omogućiti bolji kvalitet života.

“Ovim pilot projektom prelazimo na sistemski organiziranu školu plivanja što do sada nije bio slučaj. Pored stručnog sportskog osoblja Bazena, svoje kapacitete ćemo maksimalno ustupiti i pomoći instruktorima da kvalitetno realiziraju obuku“, naveo je direktor Peštek, te iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo kao i svim opštinama na podršci bez kojih projekt ne bi bio održiv.

Projekt Škole plivanja pratit će mala knjižica “Priručnik o plivanju za budućeg plivača sa plivačkom značkom“ u kojem autori objašnjavaju metodiku rada po časovima, potrebe djece za odlazak na bazen i pravila ponašanja na bazenu, a koji će ostati trajno vlasništvo djece.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1001
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16070
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33672