Home Vijesti Potpisan Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u OŠ "Hašim Spahić"
Potpisan Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u OŠ "Hašim Spahić" PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 01 Lip 2018 13:08

received 10216209693140792U kabinetu ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje Ugovora za izgradnju fiskulturne sale u O.Š. "Hašim Spahić" u Ilijašu.

Potpisivanju su prisustvovali Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš, Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje, Elvir Kazazović ministar obrazovanja, nauke i mladih KS, te Muamer Fazlić vlasnik firme "Fazum gradnja" koja je izvođač radova.

O.Š. “Hašim Spahić” u Ilijašu nalazi se u samom gradskom jezgru. Školu trenutno pohađa 648 učenika, a veliki problem ove škole je odvijanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Nastava iz ovog predmeta trenutno se odvija u fiskulturnoj sali dimenzija 10x15 metara što ne daje ni elementarno potrebne uslove za odvijanje nastave iz sporta. Općina Ilijaš je zbog svega navedenog, a u cilju dugoročnog rješavanja ovog problema predvidjela izgradnju nove fiskulturne sale uz rekonstrukciju i redizajn dijela postojeće sale u kojem se nalaze svlačionice i toaleti.

"U posljednjih nekoliko godina na području općine Ilijaš intenzivno se ulaže u rekonstrukciju i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja. Nekoliko školskih objekata u potpunosti je rekonstruisano. Želim se zahvaliti resornom ministarstvu koje je podržalo te projekte.
Jedna od završnih faza rekonstrukcije O.Š. "Hašim Spahić" jeste izgradnja nove fiskulturne sale i time ćemo upotpuniti sve ono što je potreba te škole. Djeca i nastavnici dobit će najbolje uslove za održavanje tjelesnog odgoja. Općina će se uključiti u opremanje fiskulturne sale i vanjsko uređenje, te ćemo zajedno sa Ministarstvom izdefinisati potpuni završetak ovog projekta", kazao je Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš.

Realizacijom ovog projekta riješio bi se višegodišnji problem odvijanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u ovoj školi. Izgradnjom fiskulturne sale bio bi zaokružen proces unapređenja materijalno tehničkih uslova rada O.Š. “Hašim Spahić” u Ilijašu. Nova fiskulturna sala pored školskih aktivnosti može poslužiti i za odvijanje received 10216209664020064vannastavnih aktivnosti

"Ministarstvo za obrazovanja, nauku i mlade KS ove godine je izdvojilo sredstva za izgradnju tri fiskulturne sale. Dvije nove sale grade se u Dobroševićima i Ilidži, a danas smo popisali Sporazum za treću salu koja će se graditi u Ilijašu. Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 700.000,00 KM. Naš cilj je omogućiti svim učenicima u Kantonu Sarajevo iste uvjete za realizaciju nastave i tjelesnog odgoja, te druge vanredne sportske aktivnosti", rekao je Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u KS.

Vrijednost ugovorneih radova je 625.893,11 KM. Firma "M Design" d.o.o. Sarajevo radila je idejni i glavni projekat fiskulturne sale, Općina Ilijaš provela je proceduru javne nabavke – otvoreni postupak, firma "Fazum gradnja" izvođač je radova, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

"Riječ je o modernoj fiskulturnoj sali sa kompletnom opremom. Rok za izvođenje radova je 120 dana, u narednih 15 dana počinjemo sa radovima, a završetak planiramo i prije ugovorenog roka, odnosno prije kraja građevinske sezone", kazao je Muamer Fazlić, vlasnik firme "Fazum gradnja", koja je izvođač radova.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1011
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16080
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33682