Home Vijesti Mjesna zajednica Srednje: Uspješno realizovan projekat “Sportom za naše MZ“
Mjesna zajednica Srednje: Uspješno realizovan projekat “Sportom za naše MZ“ PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 30 Svi 2018 12:53

srednjeU okviru projekta “SPORTOM ZA NAŠE MJESNE ZAJEDNICE”, Udruženje sporta i sportske rekreacije Škola fudbala “Respect“ realizovala je općinsku ligu u malom fudbalu, koja se održala 5. maja 2018. godine i 12. maja 2018. godine na Sportskom igralištu u Srednjem.

Učešće na takmičenju uzelo je pet ekipa mjesnih zajednica i pet ekipa sportskih klubova sa područja općine Ilijaš, kojima je u okviru projekta dodjeljena i sportska oprema-dresovi. Prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina – MZ Srednje, drugo mjesto pripalo je ekipi MZ Dragoradi dok je treće mjesto izborila ekipa Škole fudbala “Respect“. Za najboljeg golmana takmičenja proglašen je Mahir Mandra, za najboljeg igrača Saudin Delija dok je za najboljeg strijelca turnira proglašen Edin Kulovac.

srednje1Na zatvaranju takmičenja prisutnim se obratio predsjednik Udruženja Admir Čehajić, koji je istakao značaj sporta i održavanja ovake vrste takmičenja te je čestitao takmičarima na fer i korektnoj igri. “Zaista smo ponosni što smo uspješno realizovali projekat Sportom za naše mjesne zajednice i posebnu zahvalnost upućujemo UNDP u BiH i Općini Ilijaš, mjesnim zajednicima i sportskim klubovima te ADRIATIC d.d Sarajevo, koji su omogućili sendviče i osvježenje za sve učesnike takmičenja“, kazao je Čehajić. Ceromonija zatvaranja takmičenja okončana je uručenjem zahvalnica za podršku i doprinos u realizaciji projekta.

Realizacijom projekta povećan je broj kvalitetnih sportsko-rekreativnih sadržaja za mlade i odrasle u MZ Srednje; omogućeno značajnije korištenje sporskog igrališta u mjesnoj zajednici a sve u cilju
umrežavanja mjesnih zajednica i sportskih klubova.

Aktivnosti u okviru projekta “Sportom za naše mjesne zajednice“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas439
mod_vvisit_counterJuče2103
mod_vvisit_counterOva sedmica11052
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45688