Home Vijesti Dodijeljeni Ugovori o finansiranju omladinskim udruženjima
Dodijeljeni Ugovori o finansiranju omladinskim udruženjima PDF Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 27 Tra 2018 09:10

mladi 1U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivsanje Ugovora o finansiranju projekata za mlade iz Budžeta Općine Ilijaš. Sastanku je prisustvovao načelnik Akif Fazlić, koji je uručio Ugovore predstavnicima omladinskih udruženja, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić, te predsjednica komisije za odabir projekata Adha Masnopita.

Pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić pozdravila je sve prisutne i čestitala predstavnicima omladinskih udruženja sa područja općine Ilijaš čiji projekti su odobreni, te dodala kako će do narednog Javnog poziva odluka o dodjeli sredstava biti izmijenjena u skladu sa novom Strategijom za mlade.

"Sljedeći javni poziv koncipirat ćemo prema strateškim ciljevima i najviše se fokusirati na aktivizam mladih", kazala je Sanja Zagorac – Jozić.

Omladinska organizacija "Iskoristi dan – Carpe Diem" realizovat će četiri projekta i to "Povežimo se kroz igru", "Colere", "Kuhajmo zajedno 2" i "Mi smo spremni". Ukupna vrijednost ova četiri projekta iznosi 6.695,00 KM.

mladi 2"Bitno je naglasiti da se projekat sa djecom sa poteškoćama u razvoju "Kuhajmo zajedno 2" prošle godine pokazao kao jako uspješan i ove godine ga ponovo realiziramo. Također, moram istaći da projekat "Povežimo se kroz igru" realiziramo u partnerstvu sa školom fudbala Tempo i izuzetno nam je drago što ostvarujemo saradnju sa drugim udruženjima", kazala je Elma Čutura, predsjednica omladinske organizacije "Iskoristi dan – Carpe Diem".

U ime Komisije za odabir projekata prisutnima se obratila Adha Masnoipita. "Komisije za odabir projekata po Javnom pozivu za prikupljanje mladi 3zahtjeva Udruženja građana i nevladinih organizacija radi dodjele sredstava za finansiranje projekata za mlade iz Budžeta Općine Ilijaš za 2018. godinu, ove godine je imala težak zadatak pri odabiru projekata. Na javni poziv su aplicirala četiri udruženja sa devet predloženih projekata, a nažalost zbog ograničenja budžetskih sredstava nismo mogli prihvatiti sve projekte. Željeli smo omogućiti omladinskim organizacijama finansiranje manjeg broja projekata ali u većem iznosu i na taj način im pomoći da svoje projekte kvalitetno implementiraju. Nažalost tri projekta smo odbili, dva Omladinske organizacije "Carpe diem – Iskoristi dan" i jedan projekat Košarkaškog kluba "Mladost" Ilijaš. Ovom prilikom čestitam omladinskim udruženjima koja su uspješno prošla projektnu aplikaciju te želim im uspješno provođenje njihovih projekata", kazala je Adha Masnopita, predsjednica komisije za odabir projekata.

mladi 4Crveni križ realizovat će projekat "Seminar prve pomoći", a vrijednost projekta je 700 KM. "I ranijih godina Općina Ilijaš je podržala naša dva projekta, također i Konferenciju za mlade koju organiziramo. Nadamo se dobroj saradnji i u budućnosti", rekao je Eldar Šehić, iz CK Ilijaš.

Jedini ekološki projekat kandidirala je Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje – AMEKO Ilijaš, a vrijednost je 2.605,00 KM

"Projekat "Za čist i lijep naš Ilijaš 2018." ima za cilj buđenje ekološke svijesti, prvenstveno kod mladih ljudi. Planiramo da akcija čišćenja postane tradicionala, da se realizuje na više lokacija i uključi učenike osnovnih škola", rekao je Mahir Brkić, predsjednik udruženja AMEKO.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1028
mod_vvisit_counterJuče1860
mod_vvisit_counterOva sedmica16097
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33699